TIMISOARA. Marin Popescu, fostul inspector scolar general al judetului Timis, si-a depus o cerere la partidul din care face parte, PDL, de a candida la un post de deputat. Nu s-a stabilit, deocamdata, colegiul pe care acesta ar putea candida.
„Mi-am depus o optiune scrisa la partid, dar acest lucru se va decide pana in 20 sept cand trebuie transmise optiunile si candidaturile din judet, la Bucuresti. Nu am o optiune pentru un anumit colegiu, acest lucru se va stabili in cadrul partidului„, a declarat Marin Popescu care a precizat ca a optat pentru Camera Deputatilor.
Pe de alta parte, fostul inspector sef a declarat ca schimbarea directorilor din unitatile de invatamant din judetul Timis s-a facut exclusiv politic si chiar a dat exemple de directori care au condus unele unitati de invatamant si chiar au avut rezultate bune, insa au fost schimbati.
El a mai declarat ca desi se doreste o buna colaborare intre directorii de scoli si sefii unitatilor administrativ-teritoriale, primarii nu au fost consultati atunci cand au fost numiti directorii.
Pareri
Pacat ca uslasii nu vad decat cum si pe unde sa-si bage oamenii lor. Nu conteaza daca sunt profesionisti sau nu, sa fie sluga la partid. Au fost schimbati oameni care si-au condus scolile cu cinste de ani de zile, si au fost lasati in functii chiar si de pedelisti.E rusinos sa dai afara director cu performanta la Moisil din Timisoara si sa pui in loc sotia primarului din Jebel care e PSD.
La gradinita 14 au schimbat-o pe directoare dupa 12 ani si au pus-o pe verisoara lu Grindeanu! Frumos? Ziaristii de ce nu verifica?
Domnul Marin Popescu a fost un general competent si dedicat scolii. Poate cel mai competent din ultimii 22 de ani, de cand ne consideram liberi, dar oare suntem?
Cum ne educam tinerii daca la varful invatamantului timisan criteriile sunt carnetul de partid si nepotismul? Competenta si performantele nu conteaza.
Politicul nu are ce cauta in educatie altfel vom perpetua vechile metehne la nesfarsit, prin exemplele pe care le dam tinerilor.
Educatia ar trebui sa se bazeze pe oameni de calitate, cu caractere frumoase si adevarati profesionisti pentru a spera ca vreodata sa traim intr-o lume mai buna.
Oare de ce permitem sa fim ignorati si umiliti?
Cu ce ne reprezinta asta pe noi, cetatenii Timisoarei? Ce reprezinta el pentru urbea noastra? Cine este acest individ? Ce a facut el pentru comunitatea noastra? Cum se poate gandi acest individ sa se prezinte in fata cetatenilor pentru a fi ales reprezentantul nostru in Parlament? Ce il indeamna sa faca acest lucru? Foamea? Creditele prea mari? Datoriile? De ce considera acest individ ca el este omul care poate sa contribuie in acest fel la bunastarea si prosperitatea comunitatii? Nu voi putea niciodata crede ca indivizii de genul lui care ocupa sau intentioneaza sa ocupe diverse posturi politice sau administrative sunt manati de alte interese decat parvenirea. Probabil ca eu nu am dreptate, insa inca nu m-a contrazis NIMENI prin actiunile sale.
@de ce?
Spui ca politiculnu are ce cauta in educatie! Dar marin popescu este inca membru pdl. De ce arati indignarea doar dupa ce popescu a eliberat postul? De ce nu ai subliniat acest aspect (criteriu) si atunci cand popescu era in functia de conducere a ISJ? Sa fie din ipocrizie oare? Bleah!!!
uslasii sunt disperati!! schimba toti directorii, indiferent ca sunt de scoala primara, generala sau gradinita(!), chiar si in locrui in care acesti directori isi faceau treaba de 10-15 ani, trecand peste ei tot felul de valuri politice, fara insa a nu li se recunoaste modul in care isi fac treaba…vin uslasii si ce fac? ajung directori presedinti de organizatii psd, pnl comunale??? veri si verisoare, cumnati si fini? e normal? unde e marea depolitizare dragi guvernanti?
Fereasca dumnezeu ! Alt cretin in parlament. Sper sa nu se intimple.
Poziţiile de inspector general şi inspector general adjunct au fost şi sunt politice. Depinde însă de fiecare persoană care ocupă un astfel de post dacă permite sau nu implicarea politicului în şcoli. Unii permit alţii nu. Acest lucru NU depinde de un partid sau de altul ci de persoanele care ocupă această funcţie. Unii nu se pot debarasa de obiceiuri de o viaţă. Nimeni nu-i poate obliga să-şi încalce promisiunile, iar toţi la început promit că nu vor amesteca educaţia cu politicul. Din păcate majoritatea uită atunci cînt ajung în aceste fotolii.
Revin şi-mi exprim convingerea că politicul nu trebuie să se amestece în şcoli. Acest lucru ar trebui să ni-l dorim toţi părinţii şi să-l cerem oricărui partid ajuns la putere, dacă dorim să avem şcoli mai bune pentru copiii noştri, şcoli, care să le permită să obţină un loc de muncă aici sau oriunde îşi doresc ei.