TIMISOARA. Reabilitarea malurilor Canalului Bega din Timisoara este in lucru, iar cei responsabili spun ca totul este conform proiectului si ca eventualele intarzieri nu sunt de nerecuperat. S-a muncit toata vara, chiar daca a fost o una ploioasa, iar sectoare intregi de maluri deja arata cu totul altfel decat le stiam.
Lucrarile au inceput in luna mai, anul acesta, si sunt programate sa se finalizeze in martie 2015.
”Se lucreaza la refacerea malurilor Canalului Bega, muncitorii s-au organizat, s-au adus echipamente, utilaje si se lucreaza. Acum este gata in proportie de 44 la suta si putem spune ca ne aflam in grafic. Lucrarea se va derula pana in martie 2015”, a declarat Marius Perneac, managerul de proiect.
In total sunt de reabilitat aproximativ 8 kilometri de maluri, de la Uzina de Apa din cartierul Crisan pana la podul Modos din zona Solventul. In cadrul lucrarilor se refac elementele de constructie avariate, adica se schimba dalele si grinzile de pe maluri, iar partea superioara a digului, de pamant, este indreptata, iar iarba crescuta in voie aici curatata.
Vegetatia de pe malurile canalului Bega creste ca Fat-Frumos
Cei care reabiliteaza malurile Canalului Bega sunt si cei care curata Bega de vegetatie. Din pacate, aceasta in urma creste cu o viteza uluitoare, iar muncitorii fac eforturi disperate sa o taie.
”Vegetatia care creste din luciul de apa creste aproximativ 7 centimetri pe zi, in timpul verii. Nu avem voie sa folosim tratament chimic pentru a o eradica, din cauza normelor Uniunii Europene. Speram sa avem bani pe viitor sa o intretinem, macar”, a mai spus Perneac.
Intregul proiect de reabilitare a malurilor Canalului Bega este in valoare de 3,8 milioane de lei, din care s-au consumat, pana acum, 1,5 milioane de lei. Banii provin din fonduri europene.
Pareri
Cum sa folosesti tratament chimic?! Mai exista si oameni care apreciaza acea vegetatie! Pescarii! Hello , mai existam si noi si platim taxe si cautam un loc in care sa ne pierdem 2-3 ore din zi la soare, asa cum altii pedaleaza sau se plimba prin parc!
Da citeste deșteptaciune de pescar… ”Vegetatia care creste din luciul de apa creste aproximativ 7 centimetri pe zi, in timpul verii”. Tu pescuiești de pe luciul apei, te pomenesti… analfabetu orașului