FOTO! Cele mai frumoase locuri de vizitat in vara aceasta: cascadele impresionante din intreaga lume!

Chiar daca este iarna, tuturor ne sta gandul la o vacanta minunata de vara. Si unde altundeva am putea merge daca nu intr-un loc deosebit, unde putem sa facem cele mia frumoase poze. Iata deci o lista cu cele mai impresionante cascade din lume, putin cunoscute publicului larg.

Printre cele mai populare si uimitoare cascade din lume se numara Angel din Venezuela (cea mai inalta din lume), Yosemite din SUA, Gulfoss din Islanda, Victoria (cea mai mare din lume) – Zambia si Zimbabwe, Niagara – SUA si Canada, dar pe Terra exista mai multe cascade care impresioneaza, doar ca sunt mai putin cunoscute.

1. Cascada Dietian

Aceasta formeaza o parte din granita dintre China (provincia Guangxi) si nordul Vietnamului. Are o inaltime de 50 de metri, o latime de 80 de metri si trei trepte principale in care cade apa – o caracteristica mai rar intalnita. La baza ei sunt plantatii intinse de orez, iar in spate pot fi zariti munti.

Printre alte cascade situate pe granite se numara Iguazu – intre Argentina si Brazilia sau Victoria – intre Zambia si Zimbabwe.

2. Cascada Jim Jim

Aceasta este o cascada cu un singur suvoi principal de apa, care cade de la circa 150 de metri. Este situata in Parcul National Kakadu, din Teritoriul de Nord al Australiei, si este de preferat sa fie vazuta in sezonul umed, care incepe in decembrie si se termina in martie in emisfera sudica. In aceasta perioada debitul este mai mare datorita ploilor, astfel ca si forta cu care apa cade de pe platou este mai mare si mai impresionanta.

In sezonul uscat debitul cascadei Jim Jim scade semnificativ, dar acest lucru face ca transformarea din sezonul umed sa fie si mai notabila.

3. Cascada Tis Issat

Desi este o tara mai putin cunoscuta pentru frumusetile naturale, Etiopia gazduieste o cascada care scoate in evidenta puterea fluviului Nil – cel mai mare de pe Pamant. Din cauza construirii unei centrale hidroelectrice, debitul cascadei scade foarte mult in timpul sezoanelor uscate, lasand doar cateva firisoare de apa sa curga (un fenomen intalnit frecvent in jurul centralelor hidroelectrice), insa, in timpul sezoanelor ploioase, aceasta poate ajunge sa aiba o latime si de 400 de metri.

Inaltimea ei variaza de la 37 de metri la 45, iar panza de apa este sparta de marginea neregulata a terenului.

4. Cascada Skogafoss

Islanda are mai multe cascade cu care se poate lauda, cascada Skogafoss fiind una dintre acestea. Marginea de pe care cade apa este una aproape perfect neteda, ceea ce face ca si suvoiul de apa sa fie unul uimitor de neted si compact – chiar daca sunt cateva cursuri de apa, separate, ele sunt foarte apropiate, astfel ca par unul singur. Cascada are o inaltime de circa 60 de metri si o latime de 25 de metri.

5. Cascada Gokak

Statul indian Karnataka este zona cu cele mai multe si uimitoare cascade din sudul continentului asiatic, printre acestea aflandu-se si cascada Gokak. Are o inaltime de 50 de metri si o latime de aproximativ 177 de metri. Apa este maronie, iar constructia unei centrale hidroelectrice i-a curbat cursul intr-o oarecare masura. In sezonul musonic viteza apei este uluitoare.

6. Cascada Kalandula

Aceasta cascada are o inaltime de 104 metri si poate avea intre 400 si 600 de metri in latime, in functie de debitul apei. Seamana cu cascada Tis Issat, dar este de peste doua ori mai inalta, facand-o mult mai impunatoare. Este a doua cascada ca marime din Africa, dupa Victoria.


7. Cascada Kaieteur

Situata in Guyana, cascada Kaieteur are cea mai mare inaltime dintre cele mentionate in aceasta lista – 221 metri, si o latime de aproape 100 de metri, fiind formata pe raul Potaro. Nicio alta cascada care are peste 200 de metri inaltime nu este atat de voluminoasa ca aceasta.

8. Cascada Montmorency

Formata pe raul Montmorency din Quebec, Canada, cascada cu acelasi nume este considerata de unii drept cea mai frumoasa cascada a Canadei, dupa Niagara (impartita si cu SUA). Are o inaltime de 83 metri si o latime de 45 metri, iar turistii o pot vedea de foarte aproape, gratie unor facilitati construite tocmai in acest sens. Este vorba de un pod pietonal realizat pe latimea ei (poate fi vazut si in fotografie), si de un teleferic, care ii transporta pe turisti de la varful ei la baza si invers.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.