FOTO si VIDEO! Dans sincron la Timisoara 2012: Peste 1.200 de elevi au participat la Parada absolventilor de liceu, in Piata Operei, si in centrul Lugojului


TIMISOARA. Elevi de la 25 de licee din Timis au participat la Parada absolventilor de liceu cu gandul de a intra in Cartea Recordurilor. Din Romania, la eveniment au participat doar doua orase: Timisoara si Lugoj.

Liceenii au dansat impreuna timp de 7 minute, sincronizandu-si miscarile pe muzica lui Johann Strauss- fiul: cadrilul din opereta Liliacul – cu cele patru parti Pantalon, Ete, Pastourelle, Finale).

Tinerii absolventi de liceu din 25 de licee din judetul Timis au trait clipe speciale alaturi de alte zeci de mii de tineri din noua tari (Slovenia, Serbia, Croatia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Albania, Romania – din 58 de orase. Initiatorii acestei manifestatii sunt doua scoli de dans din Slovenia, care au dorit sa exprime, acum zece ani, bucuria absolventilor de liceu la terminarea unui ciclu important din viata lor.

Ne asteptam la haos astazi, din cauza scenelor din Piata Victoriei, dar totul a iesit excelent. Speram sa reusim sa doboram recordul monsial, peste 6 luni vom afla. In Timisoara au participat peste 900 de elevi de liceu, iar in Lugoj – peste 300”, ne-a spus Vera Arsin, coordonatoruldin Timis al Paradei absolventilor.

Tinerii s-au pregatit inca de la finalul lunii martie pentru dansul sincron de astazi, iar cu o ora inainte au inceput ultimele repetitii.

Moment umbrit

Momentul a fost insa umbrit de urcarea pe scena a cantaretului  Connect-R, care, in acelasi timp cu repetitiile elevilor, intre 12.30 si 13, a inceput sa repete pentru karaoke-ul din aceasta seara, cand Morar si Buzdugan doresc sa organizeze cel mai mare asemenea moment din tara. Evenimentul artistic de astazi va avea loc de la ora 19.

In timp ce o dascalita le dadea elevilor ultimele indicatii cu ajutorul microfonului, Connerct-R a intrerupt-o: ”Doamna, nu va suparati. Noi incercam sa facem niste repetitii aici. Daca vorbim toti la microfon nu ne auzim”. Dascalita a inchis ascultatoare microfonul si a incercat in zadar sa-i organizeze pe liceeni. Din cauza repetitiilor tanarului cantaret rrom, nimic din ce spunea nu se auzea intre elevi. Cu 10 minute inainte de a incepe dansul sincron, programat pentru ora 13, artistul a incheiat repetitiile si a parasit scena, facandu-le loc reprezentantilor autoritatilor care au spus cateva cuvinte.

La final, elevii din Timisoara au incins si o hora, toti cei 900 de liceeni, impreuna cu profesorii, au jucat pe platoul din fata Operei Nationale. Iar pentru ca momentul sa fie cu adevarat o bucurie pentru tineri, pentru ei a fost pregatita si piesa Ai si eu te pego pe care au dansat frenetic.

Foto: Virgil Simonescu

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am scris acum două zile, pe topicul cu „repetiţia”:

    Mi-a răspuns un user că:

    Da, poate dansul, dar sincronizarea ?!!

    Chiar organizatoarea zice:

    Nu ştiu cine e Vera Arsin, nu sunt contra dansului sau distracţiei – dar de ce nu după Bac? Oare pentru că pe elevi nu i-ar mai interesa prosteli pe baza cărora pot lipsi de la ore?

  2. Scuze, am postat un mesaj din care au dispărut „citările” cuprinse între „mai mic” şi „mai mare”, de pe tastatură (?!)… Aşa că repet.

    Am scris acum două zile, pe topicul cu „repetiţia”:

    Or să intre siiiigur în Cartea Recordurilor, cu rezultatele de la Bac…Mă mir că se perpetuează prostelile astea, că nu reacţionează nici părinţii, nici profii, nici inspectoratul…
    Cred că au pierdut de fapt zeci de ore aiurea, cu repetiţii pentru… nimic.
    Mi-a răspuns un user că:
    dansul se invata in jumatete de ora;)

    Da, poate dansul, dar sincronizarea ?!!

    Chiar organizatoarea zice:

    „De la sfarsitul lunii martie se pregatesc pentru acest moment”, ne-a spus Vera Arsin, coordonatoarea evenimentului.

    Nu ştiu cine e Vera Arsin, nu sunt contra dansului sau distracţiei – dar de ce nu după Bac? Oare pentru că pe elevi nu i-ar mai interesa prosteli pe baza cărora pot lipsi de la ore?

  3. draga „me”, articolul este scris gresit. mai nimeni dintre noi nu este absolvent. am participat in mare clase de a 9-a si 10-a. eu sunt a 10-a de exemplu. se repeta o ora pe zi, nici macar in fiecare zi a saptamanii. mi se pare o idee buna dansul. ca unii nu stiu la bac tine de ei, nu de faptul ca li s-au rapit 12-15 ore de repetitii.