TIMISOARA. Soferii pot circula in voie peste pasajul de la Michelangelo, dupa ce primarul Nicolae Robu a facut, sambata la pranz, doua ture pe asfaltul proaspat ca sa deschida circulatia pe axa sud-nord. Panglica o va taia abia la toamna, atunci cand intreaga lucrare va fi finalizata, potrivit proiectului.
Nicolae Robu a spus ca ar fi putut da drumul la circulatie inaintea alegerilor din 25 mai, insa a preferat sa finalizeze amenajarile, in intersectia de la Michelangelo. Asadar, incepand de astazi, soferii pot circula prin aceasta zona pe axa sud – nord, adica dinspre centru inspre Spitalul Judetean sau dinspre Complexul Studentesc spre centru. Primele masini au trecut in jurul orei 13:30 podul peste Bega, insa nu inainte ca edilul sa dea doua ture la volanul masinii Primariei.
„Sunt bucuros ca deschidem definitiv circulatia in noua amenajare de la Michelangelo. Am fi putut sa dam drumul la trafic inainte de alegeri, cand am pus stratul de binder de asfalt, insa am considerat ca e mai potrivit sa amanam. Sunt bucuros pentru ca aceasta lucrare a fost extrem de grea, au fost sapaturi de mare adancime, pentru ca aici se intersecteaza toate magistralele orasului. Sunt conducte pentru apa calda, rece, fibre optice, sunt cel putin 9 retele de utilitati. Totul este innoit. Circa jumatate din valoarea acestui proiect este dedicata pentru aceste retele de utilitati. Suntem in grafic cu lucrarea, nu am avut intarzieri aici„, a declarat Robu.
Primarul a spus ca este multumit si de amenajari si ca nu se gandeste sa puna palmieri si in aceasta intersectie, contrar tuturor zvonurilor.
„Am tinut ca, pe langa aspectele ce tin de functionalitatea zonei, sa arate totul si foarte frumos. Pe pod avem pe ambele parti jardiniere cu flori, in sensul giratoriu avem jardiniere cu flori, pe toti stalpii avem jardiniere cu flori. Insulele din sensul giratoriu au deja o iarba crescuta pentru ca am folosit tehnologia covorului de iarba. Nu pun palmieri, dar luam in analiza si o amenajare mai complexa, dar trebuie sa vedem mai intai o simulare pe calculator„, a mai spus Robu.
Cu toate acestea, la pasajul subteran inca se lucreaza. In plus, pana la toamna trebuie construita si o statie de epurare a apei.
„In 2 saptamani va fi complet efectuata lucrarea de construire a zidurilor de la suprafata inspre Universitatea de Vest. Inspre BRD este finalizata lucrarea. Va fi dislocat pamant, apoi de turnat fundatia, apoi primul start de bitum, apoi cel de uzura. In plus, in stanga, pe malul Begai, pana in toamna, va trebui sa finalizam statia de epurare a apei. Apa care se aduna in pasaj nu va fi deversata direct in Bega, ci va trece printr-o statie de epurare, apoi va fi directionata in Bega„, a spus Robu.
Totodata, incepand de miercuri, saptamana viitoare, vor fi montate pompe pentru evacuarea apei din pasajul subteran, apa care s-a adunat in urma ploilor din aceasta primavara.
Intrebat cand vor incepe sa circule pe aici si mijloacele de transport in comun, edilul a spus ca „in scurt timp” si a dezvaluit ca vor fi mijloace de transport in comun care vor circula dinspre Mihai Viteazul spre Michelangelo, prin introducerea unei noi linii. Troleibuzele 15 si 16 au revenit deja pe vechiul traseu. La fel si Expresul 2.
„Totul este pregatit sa se intre in normal, in scurt timp vor circula si mijloacele de transport in comun pe aici. Vreau sa va spun, in premiera, ca vom avea linie de troleibuz de la Mihai Viteazul inspre Michelangelo, ceea ce nu a fost de multa vreme. Sunt deja montati stalpii si nu cred ca va dura foarte mult„, a declarat Robu.
Termenul final pentru Michelangelo este 29 septembrie 2014. Valoarea totala a lucrarilor este de 50 milioane de lei, mare parte din bani provenind de la Uniunea Europeana. Intersectia de la Michelangelo a fost inchisa inca din luna aprilie a anului trecut.
Foto: Virgil Simonescu
Pareri
Apropo de jardiniere cu flori. Imi amintesc faptul ca in urma cu vreo 5 ani erau jardiniere cu flori pe toti stalpii de pe tsr. Gh. Doja, din p-ta Balcescu spre p-ta Sf. Maria. De ce primaria nu se preocupa de intretinerea acestor lucruri facute anterior. Sa inteleg ca si acum jardinierele cu flori de la Michelangelo vor fir doar pentru sezonul asta? Pe de alta parte, macazele se schimba la tramvaiele din Timisoara tot cu ranga? Parca era mai bun sistemul ala vechi, nemodernizat, cand vatmanul schimba macazul prin apasarea unui buton din cabina tramvaiului. De ce s-a renuntat la acel sistem. Este vorba despre mentinerea conditiei fizice la vatmani. Sa nu devina prea sedentari, trebuie sa manevreze macazele cu ranga? Poate totusi in 20 de ani, directorii din primarie care raspund de transportul in comun reusesc sa faca ceva in privinta macazelor de tot rasul din TM. Chiar asa. Ce fac toti directorii aia din primarie? Adica ei chiar presteaza vreo activitate in folosul comunitatii, sau doar stau in expectativa zilelor de leafa?
Ciuda, ciuda s-a deschis ciorculatia pe Michelangelor!! Sa crapi de ciuda!
Minunat, dar piste de biciclete nu avem?
Bicicletele au interzis pe Michelangelo
Ce distractiva o sa fie o ploaie torentiala cu pana de curent!
Ca ingineru’ Robu le stie pe toate.
De aberatia cu fantana de pe Bega se mai aude ceva? Ca eram curios sa vad cum se colmateaza pompele sau cum se sprituie apa de la retea.
Ba tu ai auzit ca pe planeta exista generatoare de curent? Si inca de zeci de ani…nu te da mai specialist decat specialistii care au facut podul ca nu-ti iese…cu 2 neuroni obositi nu ai cum sa fi prea destept!
Eu nu inteleg, au ridicat podul Michelangele sau ce au facut cu el?
3 din 4 commenturi sunt date de oameni idioti. fiecare stie mai bine decat inginerii proiectanti ce trebuie facut
Daca ai sti si tu ca inginerii executanti difera de aia cu proiectul…sigur ai intelege care-i mai idiot.
Domnule Primar fara palmieri e degeaba asfaltul
Oare podul Michelangelo era prioritatea pentru a fluidiza traficul infect din Timisoara sau lipsa centurilor pe care le are Timisoara si care nu vor fi facute nici pana in 2020?
Ce are una cu alta??? Esti ub bou!
Atentie la amenajarile din sensurile giratorii. Este posibil sa ia „vederea” soferilor. Vezi cea de la piata Kutl (Mocioni) unde intersectia cu linia de tramvai este obturata de bradutii (care mai cresc)
Nu multi politicieni ar fi dispusi sa bage orasul in santier, sa isi asume raspunderea si criticile aferente, odata din partea opozitiei care iau notite, odata din partea „cetateanului” timisorean care nici macar nu a fost la vot.
Cert este ca orasul are nevoie de reabilitare, de un face lift, iar oricat de critic ai fi, obiectiv privind situatia, nu se poate spune ca nu s-a facut nimic.
Se putea mai bine? poate, dar e un bun inceput.