Fructul ‘de aur’, incredibil de gustos, prea putin cunoscut de romani: tu stii ce proprietati uimitoare are?

Multa vreme necunoscut romanilor, fructul „de aur” isi face treptat loc in dieta romanilor curiosi sa experimenteze gusturi noi. Putini sunt insa cei care cunosc proprietatile uimitoare ale acestuia.

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale.

Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce in SUA este numit goldenberry (fructul de padure de aur).Este bine ca acest fruct sa nu fie confundat cu rudele sale care cresc si la noi prin paduri sau pe marginea drumurilor, tot soiuri de physalis, dar care au doar rol decorativ fiind toxice in rest.

Physalis peruviana este considerat a fi unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. Precum rudele sale, fructul comestibil are culoare portocalie si este acoperit de o manta ca de hartie creponata avand un aspect asemanator lampionului chinezesc.

Physalis este un fruct cautat pentru substantele continute. Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea physalis are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Aceste fructe mai contin vitamina A , iar cantitatea de vitamina C este dubla fata de lamaie. Fructele Physalis au un continut ridicat de proteina, aproximativ 16%, calciu, fier, fosfor, zaharuri. Bogate in carotenoide si polizaharide, aceste fructe ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. De asemenea fructele pysalis contin 18 aminoacizi si toti cei 8 aminoazici esentiali.

Melatonina din fruct previne bolile neurodegenerative la persoanele in vasta. Acest fruct mai este utilizat in tratarea/prevenirea cancerului, a leucemiei, reumatismului, astmului, malariei, hepatitei, dermatitei, litiazei renale sau a gutei.

Sursa: realitatea.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.