Frunzele nematurate de pe strazile din Timisoara, in combinatie cu apa de ploaie, vor forma o mazga periculoasa. Avertismentul unui medic celebru

TIMISOARA. Timisoara, inecata in frunze moarte.  Sunt covoare de frunze uscate cat vezi cu ochii, pentru ca nimeni nu le mai matura. Contractul cu Retim a fost reziliat cu acordul Consiliului Local, iar cei 20 de angajati de la Horticultura, trecuti la curatenie, au o singura misiune: sa goleasca cosurile de gunoi de pe strazi, avand grija sa adune resturile din jurul acestora.

CITESTE SI: Revoltator. Cum face Horticultura curatenie in Timisoara? Goleste cosurile de gunoi in pubelele de reciclabile ale RETIM. Video 

Si avem noroc de o toamna lunga si uscata, insa momentul in care vor debuta ploile lungi si dese va insemna un real pericol pe strazile orasului.

Un avertisment in acest sens il transmite cunoscutul medic Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal din Timisoara, acum consilier local din partea PSD Timis.

Pentru trei luni a fost lasata pe umerii Horticola SA, o firma care nu e specializata in astfel de servicii. Suntem intr-o perioada si buna si mai putin buna. Vremea e frumoasa si lucrurile sunt favorabile, deocamdata, insa pe masura ce se scurge timpul, se umple de frunze si resturi vegetale care in combinatie cu apa de ploaie duc la o mazga alunecoasa, periculoasa atat pentru masini, cat si pentru pietoni„, a declarat Mazilu.

Consilierii PSD au votat insa in bloc, alaturi de cei ai PNL, rezilierea contractului cu RETIM-ul, la finele lunii iulie, fortand societatea sa mai presteze serviciul de curatenie stradala inca 90 de zile.

CITESTE SI: Greu de mutat. Inspectoratul Scolar ramane in centru, la Timisoara, cel putin inca 2 ani 

Medicul a atras atentia si ca la Timisoara lipseste un contract pentru dezinsectie si deratizare, iar astfel oamenii se pot umple de fel de fel de boli. De asemenea, el e nemultumit si ca licitatia pentru deszapezire a fost lansata tarziu.

Strazile sunt cu probleme, mai ales ca in Timisoara exista multe masini si e limitata posibilitatea de a face deszapezire pe unele strazi. Primaria a lansat licitatia publica, dar termenul e abia prin decembrie. Ramane de vazut daca se va reusi sa se rezolve repede„, a declarat Mazilu.

Medicul spune ca „trebuie sa ne gandim la Timisoara ca la un oras sanatos„, iar aceste trei probleme sunt unele dintre cele mai grave cu care se confrunta orasul.

Va reamintim, 27 noiembrie 2018 este termenul pana la care pot fi depuse ofertele in cadrul licitatiei pentru incredintarea serviciului de salubritate stradala in Timisoara. Practic, asta inseamna ca, timp de cel putin cateva saptamani, pana la aflarea unui castigator, Timisoara ramane nematurata.

Iar pentru ca acest lucru sa nu se intample, Primaria Timisoara a gasit solutia de avarie. Muncitorii de la Horticultura au trecut de la plantat panselute sau gazon la golit cosurile de gunoi.

Va reamintim, caietul de sarcini pe care trebuie sa il indeplineasca firmele care se prezinta la licitatia organizata pentru serviciul de salubrizare stradala prevede faptul ca operatorul trebuie sa se ocupe de maturatul manual al strazilor, trotuarelor, parcarilor publice, pasajelor, pasarelelor si zonelor pietonale, dar si de maturatul mecanizat al strazilor si trotuarelor. De asemenea, sunt prevazute intretinerea curateniei si stropitul trotuarelor, dar si curatatul rigolelor.

Durata contractului ce va fi atribuit noului operator de salubrizare stradala este de 4 ani, iar suma platita pentru serviciu este putin sub 60 de milioane de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tot orasul este innecat in gunoaie, maldare peste maldare, saci de gunoi zac gramada incluiv in cenru.
    Cat de inconstient sa fii sa ajungi in situatia asta?Nu il opreste nimeni pe Robu din deciziile iresponsabile?!

  2. jeane, cei care ar putea sa-l opreasca pe psihopat sunt consilierii locali. dar, toti sunt „uniti in cuget si in muget”…au „interese comune…cat tupeu poti sa ai sa declari ca frunzele vor reprezenta un pericol, dupa ce tu, consilier, votezi pentru incetarea contractului cu retim?….
    tara asta poate inflori cat de cat fie sub o dictatura (gen carol al II-lea cand in ’38 economia si agricultura romana au fost la maximul acelor vremi, carol desfiintand partidele) sau sub ocupatie straina…”chezaro-craiasca”……

  3. Da. Sigur ca o sa faca cimpanzeii curat. Astia nu-s in stare nici sa vopseasca ce au construit austriecii

  4. Nu am mai vazut asa orasul Timisoara,plin de gunoaie si neingrijit.Plin de frunze pe pisetele de biciclete,spatiile verzi vaisamar.Acest oras se duce de rapa din cazua incompetentiei a acestor conducatori ai orasului.Zona Traian arata mai urat decat dupa revolutie.Este o zona aproape centrala si foarte dezolanta,vad turisiti care se uita cu scarba la aceasta zona.Deci???