Gata. S-a redeschis traficul pe Popa Sapca si pe strada Demetriade, la Timisoara. Inaugurare cu fanfara si urale. Foto si video

TIMISOARA. Veste mult asteptata de soferi la Timisoara. Din aceasta dupa-amiaza s-a redeschis traficul prin Pasajul Popa Sapca, dupa ce in ultima luna a fost inchis traficului rutier, pentru ultimele lucrari de finisaje, dar si pentru realizarea marcajelor.

Asa cum anuntase inca de saptamana trecuta, Nicolae Robu a decis sa organizeze festivitatea de inaugurare marti, cand taierea panglicii a fost marcata cu surle si cu trambite, in ritmuri de fanfara si urale strigate de pe margine.

Inaugurarea pasajului Popa Sapca #Timisoara #live #acum

Publicată de Orasul Timisoara pe 29 Mai 2018

La orele 13.30, primele masini au putut patrunde pe strada Poap Sapca dinspre Iulius Mall, aceasta dupa ce primarul Nicolae Robu a facut o tura de recunoastere in zona.

Aici, dupa cum ne aducem aminte, cand ploua, era un adevarat dezastru, era deliciul presei care putea sa surprinda masini plutind efectiv. Asa ceva nu o sa se mai vada aici. Si, daca s-au rezolvat problemele este si meritul Aquatim. Pe strada Popa Sapca si pe bulevardul Antenei avem acum 4 benzi de circulatie standard, ecartul fiind de 14 metri. Pe strada Demetriade avem deja facuta largirea tot la 4 benzi de circulatie in zona invecinata intersectiei acestei strazi cu Bulevardul Antenei si asta prefigureaza ceea ce intentioam sa facem si anume amenajarea strazii Demetriade la patru benzi, de la Fructus pana in estul orasului, pe toata lungimea ei, va fi una dintre cele mai importante strazi ale orasului. Pe sub pasajul propriu zis, pe sub pod, avem 6 benzi de trafic auto, marcate asa cum se poate vedea, pentru a inlesni virajele la dreapta, de pe Demetriade, pe de-o parte, pentru strada Popa Sapca, pe de alta parte. Patru benzi vor asigura fluenta traficului pe axa nord – sud, cele mai circulate axe de trafic auto ale orasului. Tot pe sub pod avem aceste trotuare si piste de biciclete, separate complet, dupa cum se poate remarca, de zona auto. Ecartul strazii nu a permis sa se realizeze atat aliniamente de copaci si voi reveni asupra acestui aspect, avem aliniamente splendide de copaci, cat si trotuare si piste de biciclete la cote standard. Una este ce poti schita dintr-un birou, fara sa faci masuratorile pe teren, si alta este ceea ce constati la fata locului. La fata locului s-a constatat ca aceasta e Popa Sapca pe care o vedem, nu este alta, ca acesta este bulevardul Antenei, pe care il vedem, nu-i altul si atunci ai de ales: trebuie sa plasezi pe ele 4 benzi pentru traficul auto. Nu cred ca cineva ar fi putut recurge la reducerea numarului de benzi pentru traficul auto, cata vreme pe ora circula pe o singura banda 1500 de masini in aceasta zona, asta inseamna ca in 10 ore sunt circa 65.000 de masini care trec pe aceasta axa. Deci 4 benzi cred ca erau ceva tabu. Pe de alta parte, vrem ca strada sa arate superb si tinem ca in orasul nostru sa fie cat mai multi copaci si spatiu verde. Prin urmare, sunt aliniamnte de copaci, sunt castani cu floare roz pe Popa Spaca si cu floare alba pe Demetriade si bulevardul Antenei si zonele conexe. 200 de copaci.
Si acum este frumos cu ei, dar ne putem inchipui cum va fi peste 5-10 ani. Astfel s-a ajuns inevitabil ca cei 2 m – 1,80 m de ecart stradal ramas sa fie folosit in conceptul de space sharing, atat pentru biciclete, cat si pentru pietoni, asta in conditiile in care fluxul pietonal este unul reduc in aceasta zona.

Avem circa 200 de jardiniere amplasate dupa cum se poate vedea pentru a onora titlul de oras al florilor pe care Timisoara il are printre altele, avem 270 de ghivece cu flori pe stalpi in toata aceasta zona, avem 11.000 mp de suprafata de covor de iarba. S-au prevazut instalatii de irigare pentru toate aceste suprafete. S-au realizat, in cadrul acestui proiect, ca extensie, de fapt, dincolo de sarcinile initiale si o bretea de Inel 2 care a prins bine ca legatura intre zona strada Baader, aproape de intersectia cu Demetriade si zona Iulius Mall – bulevardul Antenei. Am realizat si un nou sens giratoriu la aceasta intersectie a bretelei cu bulevardul Antenei. Ceea ce am facut aici va asigura securitate in trafic, fluenta in trafic si reducerea implicita a poluarii, iar numarul mare de copaci, de flori, suprafata mare de iarba verde vor contribui la o mai buna calitate a aerului in zona„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, luni seara, zeci de biciclisti au protestat pe strada Popa Sapca, furiosi pe pistele inguste. Acestia sunt nemultumiti ca trebuie sa imparta cu pietonii un trotuar de numai 4 metri.

Pasajul Popa Sapca a fost largit la 23 de metri si are o inaltime de 4,65 m. Strada Popa Sapca are 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens si insumeaza 14 metri latime, de la Punctele Cardinale si pana la cimitirul Eroilor.

Lucrarile au fost executate de firma Sylc Con, care a castigat licitatia, si costa 23.999.000 lei, la care se adauga TVA. Lucrarile de modernizare si extindere a pasajului au durat aproximativ un an si jumatate, iar in cea mai mare perioada traficul rutier a fost inchis.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bine a zis autorul articolului. Lucrarile au FURAT (durat, poate?) un an si jumatate din viata noastra

  2. Egocentrist pana la orbire

    Cica – Si acum EU voi inaugura pasajul taind panglica si urcand la volanul limuzinei MELE de LUX Mercedes de 85.000 de euro.

    Are you for real?

  3. Articol parcă scris de o portavoce propangadistă a partidului direct interesat. Sunt anti-partide, instituții mafiote create pentru devalizarea economiei și avuției naționale.
    Referitor la obiectivul tratat de articolaș, pcr era capabil sa adune sute de aplaudaci. Iată că festivismul e azi doar o clipă cu tentă nostalgică strabatând cortexul participanților cu gene comuniste alogene.

  4. Bravo primarului Robu,un adevarat GOSPODAR !! In comparatie cu barbosu’ ala slinos care a imputit Timisoara de ciori,acesta face miracole,BRAVO,BRAVO,BRAVO ! Gunoaiele psd sa ma pupe-n PL ,daca au dureri in gat pl primarului !

    • O zici cu patos, din suflet! Timisoara are nevoie de oameni educati si manierati ca tine, cu limbaj elevat!

  5. Important e ca s-a facut! E un pas inainte. Planurile puteau fi mai bune, realitatea de zi cu zi isi va spune cuvantul. Felicitari constructorilor, i-am vazut la lucru, m-a impresionat in special schimbarea podului, in septembrie!

  6. Este deosebit de trist ca realizarea unor lucrari de infrastructura sa fie artibuite/castigate de firme de amatori ca cele care au amenajat malurile Begai sau au reabilitat Parcul Justitiei si Parcul Central, cand exista si firme ca aceasta care s-a dovedit prin lucrarile realizate a fi la un cu totul alt nivel decat firmele mentionate. Dl. Robu, de ce va bateti joc de banii publici, angajand firme care nu sunt la inaltime cerintelor de calitate ale lucrarilor pe care le executa? Aveti in Primaria Timisoara un serviciu de control al calitatii lucrarilor in constructii care sa aiba incadrati specialisti competenti, nu pilele celor din primarie?

    • Aceasta este firmă de construcții MADAM nu merge cu ziua la prășit prin parcuri.
      Nu te băga în seamă că îți prinzi urechilor.
      Întreabă la tine la partid când ia ministerul mediului cușca de măsurare a poluării aerului din Calea Șagului și spunene și nouă .

  7. Sa fie clar: ma bucur ca s-a deschis pasajul! dar observ ca primarul iar vorbeste mai repede decat gandeste.
    1500 de masini pe o singura banda pe ora zice primarul, constant, la orice ora si in ambele directii. Semaforul de la Cardinale e 50% verde si 50% rosu, deci 30 minute se merge si 30 minute se sta dintr-o ora. 1500 masini in 30 minute = 50 masini/minut/banda. Serios?
    In paranteza fie spus, cu matematica nu prea sta bine domnul profesor, daca trec 1500 masini pe ora pe banda, pe 4 benzi in 10 ore trec 60.000 masini, ca sa ajungi la 65.000 trebuie sa mai adaugi ceva (TVA, alte chestii locale, etc). Iar logica e hilara, traficul nu e constant si identic pe 10 ore. Pentru ca sunt acum 4 benzi nu inseamna ca automat se dubleaza numarul de masini fata de situatia cu 2 benzi. La 60 de benzi ne zicea ca trec 1 milon de masini pe zi. Ar fi interesant ca peste o saptamana, cand se linistesc lucrurile si circulatia intra in rutina, cineva (de la ziar?) sa faca o statistica cu cate masini trec pe sens/ora, la diferite ore. Asta ar fi fost util sa fie cuprins in studiul de fezabilitate, evident nu e pentru ca primarul ar fi stiut ce sa zica la inaugurare.