Ginsengul romanesc te scapa de boli! Vezi fructul minune pe care il poti cumpara acum in piete

Cunoscut de sute de ani drept un aliat al imuniatii, acest adevarat vaccin natural va va ajuta sa treceti peste iarna fara boli.

Catina romaneasca prezinta inca un mister ale carui taine binefacatoare asteapta sa fie descoperite in totalitate, in ciuda deceniilor de cercetari minutioase. Pana in prezent cercetarile au confirmat faptul ca fructele de catina constituie cea mai bogata sursa naturala de vitamina A, vitamina E, carotenoizi si flavonoizi.

Contine si cantitati mari de vitamina C, vitaminele B1, B2, K, F si P, alaturi de microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli. in urma analizelor de laborator a reiesit ca fructul catinei contine substanta uscata in proportie de doar 10-20%, restul compozitiei constand in zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, tot complexul vitaminelor B.Celebrul si cautatul ulei de catina contine la randul sau, in proportie de circa 80-90% acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli. Semintele de catina sunt bogate in acizi grasi nesaturati, iar frunzele si scoarta arbustului contin tocoferol si sitosterol.

Catina se poate consuma ca atare, insa bobitele au un gust destul de puternic astfel incat sunt mai bine tolerate fructele deshidratate sau macerate in miere. Pentru a-i pastra cat mai bine proprietatile, este indicat sa nu le preparati termic. De asemenea, datorita continutului mare de vitamina C, este indicat sa consumati fructul de dimineata, pe stomacul gol.

Pe langa faptul ca ajuta la intarirea sistemului imunitar, catina  este eficienta si in tratarea hipertensiunii arteriale, afectiunilor coronariene, oftalmologice si gingivale. Este un redutabil antidepresiv, antiacneic, antimutagen, antioxidant. Este folosita cu succes si in tratamentul psoriazisului, in prevenirea cancerului si ca imunostimulator, prevenirea adenoamelor, tratamentul cancerului mamar, antibacteriana, inhibitoare a poftei de mancare in cazurile de obezitate, in tratamentul leucemiilor si limfoamelor, afectiuni osteoarticulare, O.R.L., inflamatii digestive, constipatie, afectiuni ale aparatului urinar si al celui genital, afectiuni hematologice, afectiuni virale, afectiuni ale sistemului nervos si psihice.

Catina se culege dela finele lunii august si pana toamna, iar pretul ei, in pietele din Timisoara, este acum de 18-20 lei/kg.

Sursa: descopera.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.