TIMISOARA. Sosit la Timisoara in vara, odata cu lotul de la Recas, Boldea a reusit sa marcheze 7 goluri in cele zece meciuri disputate pana acum, fiind golgheterul echipei. Cristi Boldea a urmarit zeci de meciuri ale Politehnicii Timisoara: din fata televizorului sau de la stadion. A stat in tribune, a cantat pentru Poli si i-a sustinut pe Buia, Alexa si ceilalti jucatori care au imbracat tricoul alb-violet. Jucatorul, nascut la 100 de km de Timisoara, in Oravita a avut un vis: sa imbrace macar o data echipamentul echipei timisorene si sa joace de stadionul Dan Paltinisanu. Visul i s-a implinit pe jumatate in aceasta vara.
Dupa 2 ani si jumatate petrecuti la divizionara C din Recas, Boldea si colegii sai care promovasera in Liga a II-a au primit vestea ca echipa lor se va muta la Timisoara, va primi suportul autoritatilor si se va numi ACS Poli. “La inceput nu am fost foarte entuziasmati, deoarece ne gandeam ca nu vom ramane foarte multi din lotul pe care l-am avut la Recas si cu care am promovat. Eu am avut si mai mari emotii pentru ca am venit putin mai tarziu la pregatiri, deoarece ma casatorisem si am fost plecat in luna de miere“, si-a amintit jucatorul. Dupa ce a pasit in vestiarele stadionului Dan Paltinisanu, totul s-a schimbat insa pentru Boldea: „A fost ceva de vis. Avand in vedere ce conditii am avut pana atunci si cand am ajuns la stadion, la Dan Paltinisanu si am intrat in vestiar, a fost ceva deosebit… Pana atunci venisem doar in calitate de suporter iar acum ajunsesem sa merg in vestiare, sa ma schimb acolo, a fost o sansa unica. Timisoara mi-a dat o sansa! Dintodeuna mi-am dorit sa ajung sa imbrac macar pentru o singura data tricoul lui Poli. Mergeam la meciurile fostei echipe, tot timpul stateam la tribuna a II-a, incurajam echipa, cantam, saream, chiar si la meciuri pe vreme urata. Am prins vreme ploioasa, frig, mi-au degerat picioarele in tribuna, dar imi placea sa vin. Am fost la meciul cu Dinamo, cand domnul Iancu a bagat echipa a II-a, la acel 1-1 si eram foarte fericit. Am fost si la infrangerea aceea cu Steaua, 1-8, si la 8-0 pentru ei, noi inca sustineam echipa si eram in picioare. Am fost la multe meciuri“, a povestit actualul gogheter al lui ACS Poli.
Debut cu gol pe „Dan Paltinisanu“
Primul meci oficial jucat de Boldea pe arena timisoreana fost contra celor de la UTA, in prima etapa a actualului sezon de Liga a II-a.“Am avut foarte mari emotii! Mai ales ca meciul era contra celor de la UTA. Dar speram sa joc bine, sa ajut echipa. si pana la urma, am dat si gol. Cred ca a fost cel mai frumos moment din viata mea, dupa momentul in care m-am casatorit“, marturiseste jucatorul lui ACS Poli. intre timp, etapele au trecut, iar golurile s-au adunat in dreptul lui Boldea, care a ajuns la borna 7, dupa meciul de etapa trecuta de la Targu Mures, cand a marcat golul victoriei in ultimul minut al prelungirilor. “A fost un parcurs nesperat pentru mine, avand in vedere ca la Recas in doi ani si jumatate am reusit sa marchez de sase ori si aici, in zece etape am marcat 7 goluri. Este ceva cu totul nou si extraordinar pentru mine!“, mai spune Boldea, care sustine ca nu este nici un secret in spatele evolutiei sale spectaculoase: “Pur si simplu am fost acolo, in situatia de a marca si am marcat. Sunt cateva faze, exercitii pe care le facem la antrenament, toate golurile sunt din ceea ce antrenam. La Recas, jucam pe o alta pozitie, mijlocas dreapta si erau alte responsabilitati, alte sarcini de joc, aici ajung mai repede in fata portii“. Doua dintre goluri sunt foarte importante pentru Boldea. “Cel cu UTA si cel cu Targu Mures, avand in vedere ca a venit in minutul 90+3 si am reusit sa luam toate cele trei puncte. Reusitele acestea, dar si celelalte goluri care le-am marcat sunt dedicate sotiei mele“.
A inceput fotbalul profesionist la 21 de ani
Cristi Boldea a mers pentru prima oara la fotbal pe cand era la scoala primara, la Oravita. “Era prin decembrie 1996. Infiintase nea Nicu Chirila la Oravita o grupa de „pitici“, asa se spunea la noi, iar varul meu era acolo de vreo doua luni. El m-a convins si pe mine si pe parintii mei, mai mult pe ei, mama nu prea voia sa ma lase la inceput, eram micut, clasa a III-a sau a IV-a si voia sa ma tin de scoala. Pana la urma m-a lasat si m-am dus, dar conditiile nu erau tocmai propice pentru performata si tocmai de aceea nici nu am continuat, mergeam mai mult ocazional, o saptamana-doua, apoi o luna nu mai mergeam si tot asa“, povesteste jucatorul. Fotbalul l-a iubit insa dintodeauna. “De mic mi-a placut, cred ca nici nu eram la scoala cand jucam fotbal in curtea scolii, sau in curtea de la gradinita. Jucam pe abtibilduri Turbo, cum erau pe atunci si erau competitii foarte frumoase“, si-a amintit Boldea.
Dupa ce a ajuns la facultate, la Timisoara, Boldea a fost invitat de un prieten sa joace in liga a IV-a, la Millenium Giarmata. “Portarul, Sergiu Narita m-a chemat. Era in 2007, eram student si m-a intrebat daca nu cumva vreau sa merg la echipa lui sa mai castig un ban din fotbal. Si m-am dus. Sorin Balu era antrenor, am reusit in acel an, sa ne salvam de la retrogradare si am ramas un an si jumatate acolo. Abia cand am ajuns la Millenium Giarmata am inceput si eu sa ma pregatesc profesionist, faceam cate doua antrenamente pe zi si atunci am facut si primul cantonament. Pana atunci mai jucasem la Oravita, la juniori si in divizia D, dar nu mergeam sa fac antrenamente zilnic, eram la liceu la Resita si veneam doar la meciuri sambata“, a mai povestit Boldea, care de la Giarmata a ajuns in Liga a III-a la Sanandrei, unde a ramas vreme de un sezon si zece etape, dupa care o data cu desfiintarea echipei, a trecut la ACS Recas, tot in Divizia C. “La Recas a fost o perioada foarte frumoasa de doi ani si jumatate, incununata la final cu promovarea in Liga a II-a. si apoi a venit trecerea la Timisoara“.
Singurul of, absenta suporterilor
Golgheterul lui ACS Poli recunoaste ca atat pentru el, cat si pentru colegii lui, lipsa suporterilor de la stadion este un motiv de tristete. “Avand in vedere ca acum trei ani de zile, noi mergeam ca spectatori si era stadionul plin, indiferent cu cine se juca si anul asta abia se strang 800-1000 de spectatori, este o tristete pentru noi. Dar eu cred ca, daca nu in finalul acesta de tur, sigur din retur vor fi alaturi de noi. Totul depinde de noi, sa avem rezultate, sa putem sa-i aducem la stadion“, spune Boldea.
Dupa ce a debutat anul acesta in Liga a II-a si si-a implinit visul de a ajunge la Poli si pe „Dan Paltinisanu“, Boldea indrazneste sa spere la mai mult: “Acum, visul meu este sa ajung in Liga I si sa joc acolo cu Poli. Apoi, de ce nu, sa ne batem la campionat si sa ajungem in cupele europene, acesta este un vis pe care orice timisorean cred ca il are“, spune Boldea. Cel putin primul obiectiv, promovarea, nu este unul nerealizabil, avand in vedere ca ACS Poli se afla acum pe locul II in serie a II-a a esalonului secund.
Modelul Zidane
Cristi Boldea a avut de mic un model in fotbal, ale carui meciuri le mai urmareste si acum, desi francezul s-a retras de mult din activitate. “Jucatorul preferat si idolul meu din copilarie a fost Zinedine Zidane, un jucator exceptional. Si acum mai intru pe internet si ma mai uit la anumite meciuri de-ale lui pentru ca imi este dor de el. Imi placea nu numai jocul lui, ci si felul lui de-a fi, avand in vedere ca nu iesea in presa internationala cu scandaluri, ci doar prin ceea ce facea pe teren, era un exemplu pentru noi, copii din acea vreme. Iar jucatorul roman care mi-a placut foarte mult a fost Florin Raducioiu“, a spus gogheterul lui ACS Poli, care a marturisit ca i-a apreciat mult si pe multi dintre jucatorii care au evoluat la Timisoara: “Mi-a placut Alexa pentru determinarea care o avea in teren, mi-a placut Zicu pentru executiile pe care le avea, mi-a placut Goga, mi-a placut Buia, din echipa de demult. Au fost jucatori si jucatori. Si i-am urmarit pe toti“, a mai spus Boldea.
Pareri
Draga Daniela.. stirile astea se bucura de un interes foarte restrans din partea noastra, a timisorenilor.. Astea prind doar la Recas
ESTE MAI BANATEAN SI LEGAT SUFLETESTE DECAT „BANATENI” GEN OMODUEMUKE SAU ABIODUN, ca sa nu imi amintesc de blatisti gen canu sau alti mercenari cum ii acuzam atunci. dar asta e.