Google promoveaza capitala Banatului prin Google Cultural Institute: Timisoara, primul oras liber de comunism din Romania! VEZI VIDEO!

TIMISOARA. Google a inceput un proiect indraznet de promovare a istoriei intregii lumi sia infiintat un Institut Cultural online, in care se regaseste si povestea Revolutiei din Decembrie 1989 de la Timisoara, orasul nostru fiind prezentat ca primul oras liber din Romania.

„Institutul Cultural Google aduce laolalta milioane de artefacte de la multipli parteneri, cu povesti care le aduc la viata intr-un muzeu virtual. Scopul Institutului Cultural este sa prezervam si sa prezentam cultura online, sa o facem accesibila lumii intregi. Lucram cu istorici si experti sa cream povesti in jurul materialelor primite”, isi descriu cei de la Google proiectul.

Pe site-ul lansat de gigantul Google sunt „postate” 42 de expozitii care spun povestile din spatele marilor evenimente ale ultimului secol, inclusiv Revolutia din Decembrie 1989 inceputa la Timisoara si Holocaustul. Povestile au fost puse laolalta de 17 parteneri, inclusiv muzee si fundatii culturale care si-au cautat scrisorile, manuscrisele, primele testimoniale si alte documente care dovedesc cele intamplate in trecut.

„Mare parte din material impresioneaza foarte mult si o parte din el se afla pentru prima data pe Internet”, mai spun cei de la Google. Iar povestile sunt intr-adevar emotionante.

Pe pagina Google Cultural Institute – „Timisoara, primul oras liber” este descris inceputul Revolutiei la Timisoara, fiind povestita istoria din fiecare zi in parte. Toate informatiile au fost oferite de Televiziunea Romana. Se gasesc acolo si marturiile pastorului reformat Laszlo Tokes, de la care a inceput Revolutia. „Multimea ma privea ca pe un lider, dar, in realitate, eram doar prizonierul maniei lor”, este marturisirea preotului reformat.

Descoperiti cum a ajuns Timisoara primul oras liber de comunism din Romania pe pagina Google Cultural Institute!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.