Gratie si talent pe scena Operei din Timisoara, in spectacolul elevilor balerini de la Liceul de Arta Ion Vidu. FOTO!

TIMISOARA. Sala plina la Opera Romana din Timisoara, cu ocazia spectacolului de diploma sustinut de elevii sectiei de coregrafie “Stefan Gheorghe” din cadrul Liceului de Arta Ion Vidu din Timisoara. Gratie si emotie, talent si bucurie, aplauze, toate s-au impletit in atmosfera magica a salii de spectacol.

Rand pe rand, elevi din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a – sectia coregrafie – au pasit pe scena pentru a impartasi pasiunea lor pentru balet zecilor de spectatori.

“Am venit sa o vad pe nepotica mea, de care sunt tare mandra. Mi-au dat lacrimile cand am vazut-o pe scena. Ce sa va spun, munceste mult, dar cred ca este si foarte talentata” a spus o doamna, plina de emotie.

“Este ca un spectacol de balet obisnuit, nu are nimic scolaresc in el. Sunt foarte frumosi si talentati si merita toata admiratia noastra pentru ceea ce fac. Vor ajunge departe copiii acestia” a adaugat un domn.

Baletul clasic si dansurile moderne, toate au in comun, dincolo de surasul fermecator al elevilor balerini, ore mult de munca asidua, de efort, de tristete uneori, de multa ambitie si dragoste pentru arta coregrafica.

Profesorii care le-au indrumat pasii din salile de curs si pana pe scena sunt: Carmen Cojocaru, Sergiu Ionu, Anghel, Alina Mihai, Alin Radu, Constantin Gadea, Grigore Muntean, Brandusa Vitan si Ana Valkay.

Elevii au dansat pe muzica de: P.I. Ceaikovski, L. Delibes, A. Glazunov, R.K. Scedrin, M. Ravel, C. Debussy, A. Ch. Adam, S. Prokofiev, L. Minkus.

Foto: Virgil Simonescu

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.