Greva continua. Sindicalistii din educatie, dupa intalnirea de la Guvern: Raspunsul va fi dat luni, la 10:00, dupa consultarea proiectului de majorare a salariilor

Sindicalistii din educatie au anuntat duminica, dupa discutiile cu premierul Nicolae Ciuca, ca luni, greva continua. Raspunsul la oferta Guvernului va fi dat luni la 10:00, dupa consultarea proiectului de majorare a salariilor.

CITESTE SI: Transalpina, soseaua dintre nori, se deschide in cateva zile. A fost zapada de 5 metri 

Guvernul le-a propus sindicalistilor o crestere salariala medie de 25% de la 1 iunie, 1.500 anual pentru personalul didactic de predare si auxiliar pana in 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, pana in 2027, precum si 50% prima transa din noua grila, de la 1 ianuarie 2024, noteaza News.ro.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, anunta ca Guvernul a propus, duminica, majorari salariale pentru angajatii din educatie in doua transe, o transa de la 1 ianuarie 2024 si o a doua transa din anul 2025. Acesta a precizat ca propunerile Guvernului vor fi aduse la cunostinta angajatilor din sistem si ca reprezentantii acestora se vor pronunta luni, la ora 10.

Este logic ca primeasca colegii nostri proiectul actului normativ si in functie de continutul acestuia ne vor da un raspuns pana maine, raspuns pe care il comunicam. Pana atunci, greva continua”, a afirmat Marius Nistor.

Marius Nistor a precizat ca prim-ministrul i-a anuntat ca proiectul actului normativ va fi pus in dezbatere publica.
intrebat daca vor fi recuperate cursurile care nu au fost predate in perioada grevei vor fi recuperate, liderul FSLI, Simion Hancescu, a raspuns: „scoala nu este magazin. Nu poti sa pui lacatul. In mod logic, lectiile care au fost predate trebuie recuperate”.

In acelasi timp, duminica, Guvernul a adoptat mai multe modificari, printr-o OUG, prin care sa fie echivalate mediile pentru materiile la care elevii ar fi trebuit sa sustina probele de competente. De asemenea, actul se refera la sustinerea examenului de titularizare doar prin proba scrisa, fara inspectia la clasa, dar si la anularea evaluarii la clasele a VI-a.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. F bine fac profesorii, in acesti politicieni sa nu avem incredere in afara ca „”vom face, etcc la viitor”” nimic concret , cand este lege sa inceteze greva pana atunci sa continue, la copii si soarta lor sa se gandeasca guvernul nu profesorii , daca pe guvern ii durea undeva ii chema la negocieri din prima zi , daca acesti prfesori faceau greva in ianuarie stateu pana acum in greva si nu erau bagati in seama , asa ca bine fac , la intelectualii de politai de unde au bani sa dea toate maririle si avantajele??? i-au trimis pe terne sa aduca bani , au inceput vanatiarea de amenzi de la patrunjel pana la dosar de risc , etcc ,asa le dau marirle de salar la profesori unde sa ii trimita la facut bani la buget, vedeti ce vanatoare au inceput „”intelectualii din militia socialista”” , un popor care e cu „”capra vecinului si bine ca nu mi s-a intamplat mie”” si satm dupa perdea sa vedem cum o incaseaza altii , nu are nici un viitor si peste 5, 10 ani va fi la fel , invidie , intre clasele sociale ,

  2. De luni Ciucă își înaintează demisia iar sindicatele psd-iste pot negocia cu Cioracu, Simion, Drulău si Șoșoaica!!

  3. BRAVO 🙂 Dati înainte cu protestul !
    NU 🙂 CEDATI !! Cetățenii sunt alaturi de voi !
    RESPECT !! DA ?!

  4. Cate nesimțire in rand profesorilor, mai degrabă a sindicaliștilor, pe care nu- i interesează decât buzunarul lor. Ca merge asa prost invatamantul e vina și acestui corp minunat de dascăli si a celor pe care- votați de fiecare data.

  5. I- ati auzit pe grevisti ca nu sunt mulțumiți de activitățile unor profesori? Nu! De ce? Pentru ca, uite asa, tuturor sa le crească salariul cu 25%, indiferent de calitatea muncii. I-ati auzind spunând ca inspectoratele școlare, instituții anacronice, nu-si justifica existenta, ba mai mult, tot personalul, inclusiv cel din ministerul învățământului, de la secretar de stat, la șofer sau femeia de serviciu beneficiază de „spor de periculozitate” de mii de lei, adică cat un profesor debutant.? I- ati auzit pe grevisti sa ceara eliminare pensiilor speciale? Nu! N-ati auzit despre asta, deși creează cea mai cruda nedreptate intre membrii societății românești. Unii ies la pensie l 45- 50 de ani cu pensie dubla sau tripla fata de salariu, iar alții ies la pensie la 65 de ani cu o pensie de cel mult 40% din salariu. De ce? Pentru ca de fapt cerințele le fixează liderii sindicali care spera o promovare politica. Ca doar politicienii sunt ca ei.

  6. Nu trebuie școală. Avem Google.