Grupul Maxagro, in topul agrobusiness-ului romanesc, dar si pe piata constructiilor, a implinit 30 de ani. Recent a achizitionat o ferma ecologica in Timis, cu 24,5 milioane de euro

Grupul de firme Maxagro a fost infiintat de familia Zifceak in anul 1993, fiind o companie cu capital suta la suta romanesc, si isi desfasoara activitatea in agricultura, zootehnie, constructii de drumuri, productia asfaltului si a betonului.

In prezent, grupul Maxagro, unul dintre cei mai importanti jucatori ai agrobusiness-ului romanesc, exploateaza peste 10.000 de hectare de teren agricol, cu o capacitate de depozitare de circa 100.000 mc, utilaje agricole performante de peste 10 milioane euro si o ferma de 2.500 de vaci de lapte – Holstein, cu o statie de Biogaz integrata de 1 Mw.

De asemenea, grupul Maxagro a devenit lider si pe piata constructiilor din Banat, cu 3 statii de asfalt, 2 statii de betoane, cariere, balastiere, laborator de incercari in constructii, si o flota de camioane si utilaje de constructii de ultima generatie, de peste 10 milioane euro.

Succesul si performanta grupului se poate regasi si in situatile financiare consolidate pentru anul 2022, cu un profit de peste 10 milioane euro, cifra de afaceri de peste 70 milioane euro, un numar de peste 250 de angajati, ebitda in valoare de peste 15 milioane euro, si active in valoare de peste 80 milioane euro.

Dovada a cresterii si dorintei de dezvoltare, cea mai recenta achizitie a grupului, in 2022 a fost Ferma Ecologica Birda, o achitie in valoare de 24,5 milioane euro. Ferma compusa din 1.700 hectare comasate 100% si ingradite, impreuna cu un fond de vanatoare privat, lacuri, paduri si conac.

Misiunea noastra este sa ne ridicam, prin ceea ce facem zi de zi, la inaltimea asteptarilor clientilor si partenerilor nostri. Consideram ca prin fiecare activitate intreprinsa, construim traditie si profesionalism, oferind sustenabilitate pentru generatiile viitoare. Renumele grupului Maxagro are o traditie de peste 30 ani care s-a construit cu multa munca, dedicare si profesionalism, cu o echipa solida, creata in timp, fiind devotata unei afaceri de familie sanatoase, gandita si dezvoltata pe termen lung.
Credem in viitorul economiei romanesti si pe baza acestei increderi, planuim sa continuam extinderea portofoliului activitatiilor intreprinse si sa realizam investitii permanente in tehnologii moderne si performante. Aceste noi stadii de dezvoltare vor continua sa scoata la iveala ce este mai bun din intreaga echipa Maxagro, formata din circa 300 angajati foarte bine pregatiti si devotati. Ne asteapta vremuri excelente si ne putem baza pe aceleasi valori care ne-au sustinut in ultimii 30 ani de activitate pentru a ne asigura ca vom avea succes in provocarile urmatoare: performanta, progres, angajament, excelenta, parteneriat si munca in echipa„, transmit reprezentantii Maxagro.

***

Povestea Maxagro a inceput in acei ani ’90, dupa caderea regimului comunist. Din acea perioada s-a deschis poarta democratiei, respectiv a afacerilor private. Atunci lumea se intreba ce ar putea face cu cele cateva utilaje recuperate de la fier vechi si cu loturile de pamant recuperate de la fostele CAP-uri. O familie formata din doi frati si parintii lor au pornit la drum cu un tractor si cu cinci hectare de teren. In 1993, familia Zifceak infiinta ferma Maxagro Farm. Și au reusit, nu fara eforturi si mari probleme, sa ajunga una dintre cele mai performante si mari ferme din Banat.

Fratii Zifceak, Ianco si Ioji, continua si acum sa conduca totul ca pe o afacere de familie ce are doua mari componente: partea de agricultura si cea de constructii.

Agricultura este principala divizie de business a grupului Maxagro, acesta exploatand peste 10.000 hectare de teren agricol in judeţele Timiş si Caras-Severin, cu o capacitate de depozitare de cca. 100.000 mc in silozuri si depozit.

Divizia are la randul sau patru surse de venituri: producţia proprie de cereale, oleaginoase şi lucerna; comerţul en-gros cu produse agricole, prestarea de lucrari agricole mecanizate si activitatea de vidanjare. Terenurile sunt cultivate cu orz, mazare, grau, rapiţa, floarea soarelui, porumb, sorg şi lucerna, grupul utilizand propria flota de utilaje agricole pentru prelucrarea terenurilor. Se utilizeaza agricultura de precizie alaturi de cele mai performante echipamente si utilaje, astfel obtinandu-se cele mai calitative produse, la cele mai optime costuri.

O alta mare componenta a activitatilor este zootehnia, fiind compusa din 2.500 vaci de lapte. Ferma de vaci are tot ce trebuie pentru a activa prin productia proprie. Hrana provine din silozurile din aceeasi curte. Aici se pot stoca si prelucra pana la 100.000 mc de cereale, ceea ce este mult peste necesarul fermei de vaci.

Productia este dedicata exclusiv livrarii de lapte clientilor ce apeleaza la ferma. Se creste rasa dedicata productiei de lapte – Holstein. Ferma este compusa din cinci hale cu vaci de lapte si o sala moderna de muls cu 50 de posturi. Sala mai contine si 2 tancuri de lapte cu racitor, avand o capacitate de 65.000 l. Cantitatea produsa este de peste 30.000 l/zi.

Intreaga activitate zootehnica este urmarita cu ajutorul unui pachet informatic integrat, utilizand tehnologie avansata, de ultima generatie, prin care se monitorizeaza calitatea vietii animalelor, optimizandu-se astfel productia obtinuta si bineinteles, cresterea profitabilitatii si eficientei acestei activitati.

Poate este doar un amanunt in economia firmei dar trebuie subliniata partea energetica. Toate dejectiile rezultate de la animale ajung prin mijloace automatizate la centrala de biogaz. Aici prin fermentare se obtine gazul metan ce permite independenta energetica totala. Cu gazul obtinut se incalzeste toata ferma. O parte din energia electrica obtinuta este utilizata in cadrul fermei, surplusul fiind distribuit in reteaua nationala. La final, deseurile astfel neutralizate prin fermentare biologica sunt folosite ca ingrasaminte naturale pe toate terenurile lucrate. Prin acest proces, demostrand inca odata preocuparea pentru protectia mediului inconjurator.

Divizia de constructii a grupului, cunoscuta si sub numele de Drumuri si Poduri Banat este membra in Asociatia Profesionala de Drumuri si Poduri din Romania. Aceasta ramura a grupului este in plina expansiune, investind constant atat in utilaje, cat si in echipa sa. In ultimii 3 ani compania a realizat investitii de peste 100 000 000 lei, printre care: 3 statii de asfalt de 240 mc/h in Timis si Bocsa; 2 statii de betoane de 100 mc/h in judetele Timis (Gataia) si Caras-Severin (Bocsa); 2 cariere de piatra in Caras-Severin (Bocsa) si Arad (Paulis); Balastiera de 20 ha in Lugoj; Flota moderna si performanta de utilaje pentru lucrari de drumuri si poduri; Propriul laborator de analiza si incercari in constructii, de gradul II.

Serviciile de livrare a betonului sunt asigurate prin intermediul parcului propriu de autobetoniere si autopompe performante, de cea mai buna calitate. De asemenea, calitatea betonului este verificata constant, cu ajutorul laboratorului de analiza si incercari in constructii.

Statiile de asfalt sunt utilizate in primul rand la utilizarea asfaltului in lucrarile de constructii, dar si pentru comercializarea acestuia catre terti. Pana in prezent sunt finalizate zeci de lucrari, in valoare de peste 35 milioane euro

PORTOFOLIUL DE BRANDURI:

Maxagro
Maxagro FARM
Maxagro CENTER
Maxagro LACT
MAXENEGY TWO
MAXENERGY THREE
MAXUTIL
MAXSOLAR GREEN
MAXSOLAR ENERGY
MAXVILLAGE
DRUMURI SI PODURI BANAT
EXIGENT
COOPERATIVA AGRICOLA Maxagro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari!

    PS: sper ca afacerile sunt pe bune, fara propte politice, contracte cu statul, etc.

  2. ABSOLUT ! SI statie BIO chiar e de mileniul III Ca abordare ! FELICITARI E PUTIN SPUS ! CAT MAI MULTI !!.

  3. Sunt premisele pentru a avea și noi în banat ceva gen Umbrares u

  4. Ce afaceri poți face în România fără furt și fără mafia politica? Vedeți-vă de treabă. Visați. Aveți idee cine patronează asemenea afaceri? Omul nu a început de la sapa de lemn.

  5. Ei mănâncă cu lingura din Aur voi mâncați cu lingura din Lemn eu nu mănânc. E foarte simplu.