Guma de mestecat improspateaza respiratia sau e doar un mit? Vezi explicatia stiintifica!

Foarte multe persoane apeleaza la guma de mestecat atunci cand vor sa isi reimprospateze respiratia. Daca metoda functioneaza sau nu, aflam chiar de la stiinta. Afla si care sunt sursele respiratiei neplacute!

Respiratia neplacuta are trei surse diferite: nasul, stomacul si gura. Desi probleme mai serioase, precum refluxul gastric sau infectiile sinusului, pot sta la baza mirosului neplacut, cea mai raspandita cauza a halitozei este gura.

„Toata lumea are bacterii in gura”, explica dr. Christine Wu, profesor si director de cercetari asupra cariilor in cadrul Colegiului de Stomatologie al Universitatii din Chicago. „Intr-o bucatica de placa se gasesc miliarde de bacterii”, spune Wu, scrie descopera.ro.

De regula, bacteriile „bune” formeaza un echilibru cu cele „rele” pentru a forma un ecosistem sanatos si lipsit de mirosuri neplacute in gura. Respiratia devine urat mirositoare atunci cand bacteriile anaerobe preiau controlul ecosistemului. Aceste bacterii, ce prospera in absenta oxigenului, traiesc de regula in partea din spate a limbii, unde sunt partial protejate de oxigen si saliva de o pelicula de alimente, celule moarte si mucus.

O alta sursa a mirosului neplacut este placa bacteriana. Consumul excesiv de dulciuri si spalarea insuficienta a dintilor pot duce la formarea placilor bacteriene pe dinti, ce se pot raspandi in gingii. Aici, bacteriile pot provoca atat afectiuni gingivale cat si respiratie neplacuta.

Citeste mai mult!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.