Gustarea de cel putin 100 de lei de persoana cu care Timisul vrea sa dea lovitura in turism

TIMISOARA. Se aduna cativa tarani din diferite localitati care vor pregati cel putin 15 gustari reci si vreo doua calde, dar si cateva racoritoare pentru grupuri de excursionisti. Toate astea pentru cel putin 100 de lei de persoana.

Este reteta cu care judetul Timis isi propune sa dea lovitura in turism, asteptand ca grupurile sa se inghesuie sa vina sa manance traditional, in natura.

CITESTE SI: Sa fie iarasi trenuri intre Timisoara si Serbia! Petitie pentru reluarea legaturilor feroviare 

Atentie, insa, pretul  de 100 de lei, este doar pentru mancare, nu si pentru transport sau alte drumetii in zonele in care se organizeaza aceste gustari, iar copiii sub 14 ani nu vor plati.

Transportul pana in localitatea unde are loc masa si excursiile in imprejurimi le vor suporta tot turistii care participa la aceste evenimente, organizate de o asociatie pentru promovarea turismului in Timis.

Astfel, o excursie de acest gen poate ajunge, pentru doua persoane, si la 400 – 500 de lei.

Ideea nu este una originala, ci este preluata de la Sibiu, acolo unde functioneaza de mai multa vreme.

Practic, doritorii se vor inscrie pe un site: eat-local.ro si tot acolo vor afla din timp unde se organizeaza aceste gustari.

Pe bufet de obicei se regasesc minim 15 specialitati gatite de cei din sat. Nu intervenim asupra gatitului in sine. Oamenii din sat sunt indrumati doar cum sa arate meniul, sa isi cumpere ingredientele din sat si ii ajutam, le spunem cum sa arate platourile, sa fie atractive. Proiectul se autofinanteaza prin biletele pe care le platesc participantii. Nu e nevoie de investitie, ci doar de implicarea unei echipe. Se plateste minim 100 de lei de persoana pentru cele minim 15 specialitati ce vor fi servite reci si unul sau doua preparate calde. Exista si partea de bauturi nealcoolice: ceaiuri din plante locale, siropuri, apa cu fructe. Alcoolul poate intra in partea de vanzare„, a declarat Cristian Cismaru, presedintele Asociatiei My Transilvania din Sibiu.

CITESTE SI: Sacii cu resturi vegetale adunate de prin curti, lasati la margine de strada in Timisoara, conduc la rampe ilegale de gunoi. Cum puteti scapa de ei

Pentru promovarea acestui tip de turism, in zona de vest a tarii vor fi organizate astfel de gustari la Margina, Crivina – Poeni, la Bogda – Buzad, Stanciova – localitati din judetul Timis. Vor va fi organizate evenimente de acest gen in Sat Batran – judetul Caras – Severin, dar si la Zarand in Arad.

Deocamdata au fost stabilite datele pentru Bogda – Buzad (1 septembrie) si Sat Batran (1 iunie), restul urmand sa fie anuntate in urmatoarele saptamani.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 100 lei pentru gustare este foarte mult indiferent ce pui acolo .

  2. asta se numeste „spalare de bani”

  3. Nu stiu cine are asemenea initiative, dar are sigur o viziune foarte romantica asupra realitatii si vietii. Stiti ce amenzi aplica DSV-ul pentru cele mai nesemnificative si banale incalcari ale normelor de igiena? Cine isi va asuma raspunderea sa acrediteze pe nea Cutarica sa hraneasca turistii cu produse din propria ograda? Si mai ales turisti straini.

  4. Oricat de frumoase sunt poienitele,ogradele,livezile din Timisul rural ( si,sunt!),acestea nu se pot promova la acest pret ne-promotional!?Cat si ce poate consuma o singura persoana(inclusiv,copiii) in 100 de lei…fara drumetii si transport..adica,stai la masa si mananci?Ideea in sine,e buna.Aplicarea e gresita.Nu sari din prima la un pret discutabil(nefavorabil).Macar la lansare si pana stabilizezi si castigi segmentul de piata,pretul trebuie sa fie cu adevarat,promotional…daca,organizatorii au auzit de planul de afaceri?! Si,foarte importanta ar fi asumarea garantiei si calitatea produselor de catre organizatori.

  5. Dragilor, am mancat in Spania, in marile orase, in restaurante de clasa, care aveau pe timpul zilei oferta de bufet suedez, de la antreu cu fructe de mare pana la inghetata, trecand prin toate felurile de mancare, cu doar 10€ de persoana, ceea ce reprezenta atunci 1/70 din salariul minim net pe economie la ei. Localurile erau mereu pline si turistii sau clientii locali erau superincantati. Ar fi bine ca organizatorii sa se mai uite in dreapta si-n stanga cand au asemenea initiative.