Haos, avize expirate si lipsuri in documentatia Primariei Timisoara. A fost suspendata licitatia pentru amenajarea a inca 21 de statii de incarcare pentru masinile electrice in cartiere

TIMISOARA. Dupa o prima licitatie ratata in primavara, Primaria Timisoara a reluat la inceputul lunii septembrie procedura pentru gasirea unei firme care sa amenajeze alte 21 de statii de incarcare pentru masinile electrice in cartierele orasului. Aceasta a fost suspendata insa de CNSC, fiind depusa o contestatie de catre unul dintre competitori care, dupa ce a solicitatat primariei clarificari, reclama haos, avize expirate si chiar ilegalitati in documentatia municipalitatii postata in SEAP.

CITESTE SI: La aproape 1 an de cand Pasajul Solventul din Timisoara trebuia sa fie gata, a ajuns abia la jumatate realizarea piesei cu care se va strapunge pamantul de sub cele 10 linii de cale ferata. Operatiunea, amanata cu o luna. Video 

Reprezentantii firmei au pus mai multe intrebari Primariei Timisoara in legatura cu datele din caietul de sarcini, iar raspunsurile nu au fost de natura sa lamureasca aspecte esentiale legate de proiect, astfel ca, sustin ei, este imposibil de realizat o oferta in lipsa lor. De aceea s-au indreptat spre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

In baza celor reclamate, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis sa suspende licitatia Primariei Timisoara pana la luarea unei decizii.

Va remintim, aceasta noua licitatie a fost lansata de municipalitate la doi ani si jumatate de la aprobarea Studiului de Fezabilitate. Cele 21 de statii s-ar adauga celor 16 deja instalate in 2022 pentru masinile elecitrce si hibrid, tot pe banii Administratiei Fondului de Mediu, care le-a finantat si pe primele la Timisoara.

Probleme si la prima licitatie, care a fost anulata

La termenul limita pentru depunerea ofertelor la licitatia din primavara, o singura firma s-a inscris in cursa pentru castigarea contractului estimat la 3.329.770 lei fara TVA, adica aproape 800.000 de euro cu TVA. Este vorba despre Electroechipament Industrial. Pe cand era in evaluare tehnica, procedura a fost atunci anulata.

Statiile ar trebui instalate pe:

– Strada Arhitect Ion Mincu (parcarea existentă Punct termic nr 39)
– Aleea Balcic / Intrarea Iasomiei (parcarea existentă Punct Termic nr 29)
– Strada Dej (parcarea existenta Punct Termic nr 35)
– Strada Brandusei nr 9 (parcarea existenta Punct Termic nr 49)
– Strada Traian Novac (parcarea existenta Punct Termic nr 48A)
– Strada Dinu Lipatti (parcarea existenta Punct Termic nr 44)
– Strada Gavril Musicescu (parcarea existenta Punct Termic nr 83)
– Strada Pepinierei (parcarea existenta Punct Termic nr 54)
– Strada Astrilor /Strada Sirius (parcarea existenta Punct Termic nr 91)
– Aleea Poienitei (parcarea existenta Punct Termic nr 86)
– Strada Bacovia nr 5 (parcarea existenta Punct Termic nr 75)
– Intrarea Petalelor (parcarea existenta Punct Termic nr 88)
– Intrarea Meseriasilor (parcarea existenta CET Buzias)
– Strada Eugen Cuteanu (parcarea existenta Punct Termic CT Freidorf)
– Strada Macin (parcarea existenta CET UMT)
– Intrarea Zanelor nr.3A (parcarea existenta Punct Termic nr 49A)
– Strada Martir Marius Ciopec (parcarea existenta Punct Termic nr 53)
– Strada Alexandru Vaida – Voievod (parcarea existenta Punct Termic nr 13A)
– Aleea Amicitiei (parcarea existenta Punct Termic nr 27)
– Strada Invatatorului (parcarea existenta Punct Termic nr 45)
– Strada Nicolae Ilieşu (parcarea existenta Punct Termic nr 55)

Firmele interesate ar fi trebuit sa depune de asta data ofertele pana in 30 septembrie, iar valoarea estimata a contractului este aceeasi ca in primavara: aproape 800.000 de euro cu TVA. Deocamdata, procedura e suspendata.

Statiile de incarcare deja instalate, in prima etapa, la Timisoara sunt situate pe bd. I.C. Bratianu, Calea Aradului – str. Cugir, Piata Iancu Huniade, Acad. Alexandru Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, bd. Take Ionescu, Piața 700, bd. Republicii, bd. Revoluției din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, bd. Mihai Viteazul-2 statii, str. Plauțius Andronescu, str. Astrilor (Al. Martir Eugen Nagy), bd. 16 Decembrie 1989 / Calea Sagului.

Tarifele de incarcare sunt 25-30 de lei, in functie de capacitatea bateriei.

La Timisoara sunt inregistrate aproximativ 3.000 de masini electrice.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Noroc că a existat o firmă participantă la licitație cu ceva cunoștințe juridice mai avansate și a luat taurii de coarne de i-au trântit.
    Abuzurile autorităților locale sunt deja extinse mai prin toate județele și sunt de nestăvilit pentru că nimeni nu le-a mai pus piciorul în prag.

  2. Modul heirupist și genul lasă că merge și-așa a devenit o regulă de bază. Haosul este un „ingredient” bine calculat pentru ca să existe mereu portițe de scăpare în cazul in care cineva începe să pună întrebări.

  3. Primaria asta e intr-un haos continuu de vreo 12 ani, sub pumnul de fier al celor doi incompetenți- robu si fritz.

    • Numai de 12?!?🤡😁🤡 A, si mai urmeaza inca 4, fii pe faza🤡😁🤡

      Prostocratia se plateste🤡🤡

    • Cum ai vrea sa fie? Daca in functiile publice sunt ocupate de toti neavenitii ? Se ocupa posturile pe simpatii politice si pe spagarime.

  4. HERE THE NEWS : CIKA puteti zbura la AMERICA la liber ! PAM PAM …

    • Vestea a fost lansată de ambasadorul detașat in US care mai zice „Diplomatul a precizat, TOTUȘI, că SE AȘTEPTĂ o confirmare din partea SUA privitoare la acest lucru.”
      Se așteaptă să treacă ciclonu ashley!

  5. Mda … născut DIN CHAOS 🙂

  6. CATE uhrs ? 🙁 saa pen CEE & CINE ? 🙂
    FUCK OF !! = gellert ghyros gomboz grapa + geneve ?! american stories … !

  7. 20.000 lei amenajarea terenului? e destul sa iti dai seama ce figuranti sunt in firma aia. sper sa fie descalificati si sa isi caute contracte cu privati, nu cu statul de pe care sa incerce sa traga maxim de bani. cerinta sa incarce 120 kW in 30 de minute e nelegala? Asta de unde au mai scos-o? Cat vor sa incarci in 30 de minute? 10 kW? Totusi care este numele acestei firme? In alte cazuri se da numele inca din titlu…acum pare ca doreste sa isi pastreze anonimatul.

    • Aparent 20 mii este o sumă mare. Aparent a amplasa un dulap metalic lângă o parcare și pe u suprafată de 3×5 metri (nu cunosc exact suprafața, poate fi și mai mică) este ca și cum ai planta un copăcel. Numai că acestui copăcel artificial îi trebuie niște metrii buni de cabluri, șanțuri, spărturi, reamenajări, autorizații (care costă și ele), avize … care cine știe și poate calcula și ce costuri cu mult mai mari pot să apară în haosul creat, în care nici măcar certificatul de urbanism nu apare.

  8. Acum înțeleg de ce vrea spritz sa pună în cap Coltermul…..pai el se folosește deja de spatiile și terenurile lor..ciudat chiar ca te-ai momit la imobiliare

    • „Jeane”, vezi c-ai scris corect, pai se poate? Te dai de gol?!?🤡😁🤡😁🤡

      • Ce facui intrebaciosule? nu eu corecteaza telefonu …tot 2 class ca si trenu am …tie nu ti se pare ca Fritz e cam hotz?

        • 🤡😁🤡😁🤡

      • Care este semnificatia „intre bare” : [ ] ? Are cineva „un raspuns / o explicatie”. Multumesc.

        • Se poate intelege ce comentez si fara a sti raspunsul🤡😁🤡

          • esti pe Rahova?

          • Si totusi, un IQ aproximativ : zona 100 – 110, sau 110 -120 sau …. + – sau peste …. ? Sau absolvent de C.E.U. sau …. . In rest admir raspunsurile si comentariile (continutul nu vulgaritatea)

          • Na ca a disparut raspunsul🤡😁🤡
            Reiau pe scurt: irelevant ce iq am, e suficient pentru ce se discuta ac nu facem rocket science, asa cum si sa se inteleaga ce scriu e suficient sa se vrea si sa se renunte la emitii stupide si prejudecati. Plus ca avem net, mai putem cauta una alta🤡
            Iar limbajul consider ( poate gresesc… ) ca trebuie adaptat bioxidului, ca bioxidul nu vrea sa priceapa, vrea doar sa dea replici cretine, si atunci n-ai de ce sa-i explici ceva, il pui la punct si cu asta basta , si daca din punerea la punct a bioxidului cineva mai pricepe si altceva in plus de genul isi mai pune o intre bare, mai aude un argument sau contraargument, mai vede ceva nou, cu atat mai bine.

        • se pare ca ar fi intre bare …adik pe puscarie …sau e un martalog super inteligent

          • 🤡😁🤡 …bah esti prost?🤡😁🤡😁🤡

          • Nu, nu sunt super inteligent (cel putin nu dupa ce inteleg eu prin super inteligent, dar daca imi zici ce scala de IQ consideri tu valida, poate ajungem sa intelegem acelasi lucru prin cuvantul „super”)

            A, dar nici bioxid de clei nu sunt🤡😁🤡

          • Deci ești martalog

  9. Și-au atins și specialiștii maestrului Fritz limitele. Ei se pricep mai bine la interziceri, tăieri de servicii sau modificări de proiecte astfel că se ajunge cu tramvaiul în stâlp, ingustari de benzi de circulație ca nu pot trece două autobuze unul pe lângă altul și așa mai departe.

  10. CIUHANDU E DE VINĂ CU ROBU:))

  11. Deci costurile cu amenasarea terenului de langa o statie deincarcare e de 20000 RON? Ce abureli mai baga si astia. Nu exista amenajare. …despre ce vorbim. E o statie pe asfalt.

  12. Si tu vasilica? alt injinier

    • Despre coeficientul IQ.
      Daca ai un IQ peste 130 – 140 esti deja exceptie pozitiva (mai departe nu detaliez) si ar trebui sa scri contributii / articole in alte publicatii.
      Daca IQ este sub 80 (70) te incadrezi in „multimea celor care nu ar trebui sa cuvânte” .
      In rest, sa auzim numai de bine.

  13. PLUS 1. Plasare de copaci in szsziile de tramvai de 1.5 m latime si – versus – nesolutionarea decuparilor ptr ccopsci. Oameni in varsta au cazut in aceste „gropi” cand au coborat din tramvai. 2. Amplasarea „haotica , negandita (termen integrator)” a noilor ” indicatoare de orar” al orarului mersului tramvaiuluin (in fata, in capatul statie, in lungul sau de a curmezisul peronului, … , …). .
    M-am consultat cu mai multi calatori, dar nu am gasit (nu gasesc) explicatia alegerii acestor afisaje versus celor amplasate pe stalpi ( pretul, ….????). Poate raspunde cineva (fundamentat logic). SAU: noi muncim noi nu gandim

    • „Noi cheltuim, adica nici nu muncim, doar ne facem ca”

  14. 20 000 ii enorm pt amenajarea terenului, si 500 ii mult avand in vedere ca statile se afla in zona carosabila, parcari etc, dupa cum se vede si in legislatie cam la lucrarile astea se aplica, din descriere nu pare a fi nimic din lucrarile de genu asta………….
    1.2. Amenajarea terenului
    Cuprinde cheltuielile efectuate pentru pregătirea amplasamentului şi care
    constau în:
    a) demolări;
    b) demontări;
    c) dezafectări;
    d) defrişări;
    e) colectare, sortare şi transport la depozitele autorizate al deşeurilor
    rezultate;
    f) sistematizări pe verticală;
    g) accesuri/drumuri/alei/parcări/drenuri/rigole/canale de scurgere,
    ziduri de sprijin;
    h) drenaje;
    i) epuizmente (exclusiv cele aferente realizării lucrărilor pentru
    investiţia de bază);
    j) devieri de cursuri de apă;
    k) strămutări de localităţi;
    l) strămutări de monumente istorice;
    m) descărcări de sarcină arheologică sau, după caz, protejare în timpul
    execuţiei obiectivului de investiţii (în cazul executării unor lucrări pe
    amplasamente ce fac parte din Lista monumentelor istorice sau din Repertoriul
    arheologic naţional);
    n) lucrări pentru pregătirea amplasamentului.