Harta vaccinarii in Romania. Vezi clasamentul pe judete si pe ce pozitie se afla Timisul

Rata de vaccinare in Bucuresti este de 52,77%, din populatia de peste 12 ani, Capitala fiind urmata in topul vaccinarii de Cluj cu 47,85% si Sibiu cu 40,96%, potrivit datelor oficiale obtinute de HotNews.ro.

CITESTE SI: Inca 92 de copii confirmati cu COVID din peste 600 de noi cazuri in Timisoara si in judet

CITESTE SI: 282 de morti, dintre care 260 nevaccinati, si aproape 15.000 de noi cazuri de COVID in ultimele ore in Romania. Avem un numar record de pacienti in Terapie Intensiva

Cea mai mica rata de vaccinare este in judetul Suceava, supranumit la inceputul pandemiei „Lombardia Romaniei”, din cauza numarului mare de cazuri COVID-19. Aici doar 20,6% din populatia eligibila e vaccinata. Urmeaza Giurgiu cu 21,07% si Covasna cu 21,88%.

In 17 judete procentul de vaccinare este intre 30% si 40%, iar in restul e cuprinsa intre 20% si 30%.

Topul judetelor in functie de populatia eligibila (12+) vaccinata:

Bucuresti – 52.77
Cluj – 47.85
Sibiu – 40.96
Constanta – 39.82
Timis – 38.95
Brasov – 37.96
Ilfov – 36.68
Alba – 35
Prahova – 33.44
Mures – 34.16
Salaj – 34.16
Dolj – 33.23
Valcea – 32.44
Satu Mare – 33.42
Hunedoara – 32.19
Tulcea – 32.3
Iasi – 31.82
Galati – 30.68
Bistrita-Nasaud – 31.28
Maramures – 30.45
Arges – 29.47
Caras-Severin – 29.24
Bihor – 29.87
Arad – 29.55
Dambovita – 28.65
Gorj – 27.87
Ialomita – 28.66
Calarasi – 27.41
Olt – 26.45
Teleorman – 25.76
Neamt – 26.15
Harghita – 26.05
Braila – 25.33
Buzau – 25.51
Mehedinti – 24.43
Vaslui – 25.13
Vrancea – 23.14
Botosani – 22.34
Bacau – 22.52
Covasna – 21.88
Giurgiu – 21.07
Suceava – 20.6

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La valoarea R0 pe care o indica „specialistii”, si la un procent de vaccinare + boala de peste 40%, judetul ar trebui sa fie sigur. Modelul generic pentru control prin imunizare de turma este rata_imunizare=1-1/R0.
    Prin urmare, raspandirea este posibila daca R0>1.7, in conditiile in care R0=1.2, judetul sau localitatile puternic atinse nu ar trebui sa se afle in aceasta situatie.

    • La varianta Delta, care a devenit deja de-o vreme buna dominanta, R0 e vreo 6-7. Conform formulei dvs., aia zice imunitate de turma abia la 83% din populatie vaccinata.

  2. Se intampla in Germania – Constatând astfel o eficacitate mai redusă a acestui vaccin în faţa variantei Delta a coronavirusului dominantă în prezent, acel comitet a recomandat ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puţin patru săptămâni după administrarea acestui ser şi o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna.Deci nu are eficacitate Johnson & Johnson dar totusi este la Oferta si apoi se vine cu alte vaccinuri suplimentare – ce este acest Magiun de vaccinuri ?

    • Ai făcut vreodată magiun isteațo? Se face numai din prune, nici măcar zahăr nu pui. Probabil că ai vrut să zici tocană, dar n-ai zis pentru nici măcar o tocană de ce-o fi pe acolo nu ești în stare să faci.

      • Magiunul nu se face numai din prune, istetule

      • Pe la noi prin Banat se spune „pecmez” si este in general de prune, la fel ca „rachia”, dar poate fi si din alte fructe cu continut mare de zahar. De exemplu poti face din pere (din cele dulci si zemoase), piersici, caise dar nu poti din gutui, de exemplu. Cel putin nu in conditii de „home made”.
        Dar nu asta a vrut sa zica, ci ca este un fel de „talmes-balmes” de vaccinuri.

    • Depinde la ce te referi. Nici unul dintre vaccinurile actuale n-are eficienta foarte ridicata in a preveni imbolnavirea – din cauza c-au fost dezvoltate inainte de aparitia variantei Delta. Toate insa au in continuare eficienta foarte ridicata in prevenirea formelor grave de boala si a mortii.

      Au ceva eficienta si impotriva raspandirii bolii vaccinurile care-s pe piata, in sensul ca reduc semnificativ timpul in care un vaccinat e contagios, fata de timpul in care un nevaccinat e contagios, daca amandoi se vaccineaza. Aia are un impact semnificativ si asupra raspandirii bolii, chiar daca n-o face sa dispara brusc, dar doar daca un procent mare din populatie e vaccinat.

      Si acuma, ca la inceputul pandemiei, problema majora, dpv medical, e capacitatea spitalelor de-a face fata numarului de pacienti. Evident, cel mai fain ar fi sa avem un vaccin care previne cu probabilitate foarte mare, aproape de 100%, imbolnavirea/contagiunea. Aia, din nefericire, n-avem. Da’ si cu ce avem, daca reusim sa reducem la 10% din totalul celor infectati numarul celor ce trebuiesc internati, prin vaccinare, presiunea pe spitale scade la o zecime din cat ar fi fara vaccinare, in conditiile unei raspandiri similar de rapide a bolii. De-aia e importanta vaccinarea.

  3. La corporatie la noi sunt cel putin 50% vaccinati. Au facut covid si ei si cei nevaccinati. Si forme mai usoare si mai grave. Din fericire nu a ajuns niciunu la ventilator. Dar in spital au ajuns 2 unu cu pfizer si unu fara nimic. La fel printre prieteni si in familie, nu pare o corelatie intre covid si vaccin. Eu fara vaccin am avut o forma f usoara. daca nu faceam test nici nu stiam.

    Transmisia virusului iara cred ca e poveste. In unele cazuri au avut covid si membrii de familie in alte cazuri doar o singura persoana si 3-4 persoane care locuiau in acelasi apartament nu au avut nimic.
    Iar faptu ca e boala respiratorie iar pare poveste. Sunt unii care au probleme la rinichi unii la ficat altii la plamani. Toti diagnosticati cu covid. Pare mai degraba otravire decat un virus respirator.

    Ceva ni se ascunde din toata povestea asta.

    Cred ca isteria de acum e creata pentru ca incepe sa se vada ca vaccinu nu are niciun efect. Iar daca is si nevaccinati se poate demonstra asta. Daca ar fi toti vaccinati si se imbolnavesc atunci pot sa pretinda ca „fara vaccin era mai grav”.

    • Aha, fara test nici nu stiai. Bun, si de ce ti-ai facut testul? Doar asa…
      Nu-i bai, altii au facut si a doua oara. Nu te vaccina nici acum, poate a doua oara e cu noroc.
      Sanatate!

  4. Mi se pare că am rătăcit aici printre mulțimea asta de medici și specialiști care au studiat ” Covidologia ” !Dar totuși,când îi comparăm pe ăștia ce comentează aici și pe cei care conduc acest joc cu gripa ,cred că cei care comentează sunt mai cuminți !