TIMISOARA. Lasat ani de zile de izbeliste de municipalitate, un parc din Timisoara va primi o fata noua. Modul de lucru va fi si aici identic cu cel din Parcul Scudier.
CITESTE SI: Internet gratuit pentru toata lumea in mijloace de transport RATT la Timisoara, dar si in centrul istoric
Este vorba despre Parcul Alpinet, cel a carui modernizare era anuntata inca de la finele anului trecut. Iata ca procedurile birocratice au ajuns la final si in curand utilajele vor trece la lucru.
„Am semnat acordul procedurii. Licitatia a plecat cu o suma plafon de 1.320.000 de lei si s-a adjudecat lucrarea cu 1,122.000 de lei, fara TVA. Durata de executie e de 12 luni. Nu va pot spune cum se numeste firma pentru ca abia am semnat acordul procedurii. E o perioada in care inca se poate contesta acordul procedurii, si dupa aceea putem anunta. Asteptam sa treaca o saptamana. Nu cred ca vor exista contestatii pentru ca ar avea de ce sa conteste. Cand au existat contestatii nu s-a intamplat altceva decat ca sa se piarda vremea, in dauna orasului si a cetatenilor„, a declarat primarul Nicolae Robu.
Parcul Alpinet va arata diferit peste 1 an de zile, cand lucrarile vor fi finalizate. In acest moment, mare parte din alei sunt crapate, gunoaie gasesti la mai tot pasul, corpurile de iluminat nu sunt functionale, sau lipsesc cu desavarsire in unele zone, iar pe pancarta pe care odata era facuta descrierea parcului, cu greu iti dai seama ce se mai gaseste in spatiul verde.
Pe langa toate acestea, in apropiere de centrul parcului, un om al strazii si-a improvizat un culcus, iar in zona sunt imprastiate tot felul de gunoaie.
In momentul in care se vor incepe lucrarile, parcul va fi imprejmuit cu gard, la fel ca in cazul Parcului Central, si nimeni nu va mai putea circula prin el. Vor ramane in afara gardului pista de biciclete de pe malul canalului Bega si bancile care se afla acumin vecinatatea apei. Primarul este sigur ca in Alpinet nu se va repeta situatia din Parcul central.
„Aici nu sunt riscuri sa gasim vestigii, cum s-a intamplat in Parcul Scudier„, a declarat primarul Nicolae Robu.
CITESTE SI: Expozitie INTERZISA minorilor, la Muzeul de Arta din Timisoara!
Primele amenajari in Parcul Alpinet au fost demarate intre 1930-1934, pe o suprafata de doua hectare, de catre arhitectul Mihai Demetrovici. Prima denumire a parcului a fost Arboretum, iar cu trecerea timpului a fost redenumit Alpinet. Infatisarea actuala i se datoreaza arhitectului Stefan Iojica, cel care l-a amenajat in 1967, cu ocazia expozitiei floricole.In 2003 a fost reamenajat din nou prin plantarea de magnolii, care au inlocuit plopii piramidali de pe faleza.
Parcul Alpinet este al doilea din centrul Timisoarei care intra in renovare dupa Parcul Central.
Pareri
Poate se gasesc vestigiile hardughiei lui Pasarelli, Orza, Dragoi si Robu.
Tot „specialistii” din Lovrin, au castigat licitatia? Este de-a dreptul uimitoare solutia adoptata de dânsii de a alimenta 2 becuri de 3W/stalp cu o intreaga instalatie fotovoltaica. Cu banii primariei, tot inainte!
12 luni un rahat de parc?
Se incaseaza la spagi/comisioane din parcuri, fantani, minibuse electrice, statii de oxigenare, salupe, vaporase, semaforizare….
mda.12 luni lucrarile (asta in cel mai bun caz)si dupa 2-3 ani iarasi va arata jalnic pentru ca lucrarile se fac de MANTUIALA.