TIMIȘOARA. Raziile în mijloacele de transport în comun se anunță din vreme la Timișoara. Infractorii și călătorii fraudulosi sunt atenționați să-și ia…. o luna de concediu.
CITESTE SI: Mii de suporteri si iubitori de Poli Timisoara si-au luat ramas bun de la Stadionul Dan Paltinisanu. VIDEO
Noul director al STPT ține să transmită, luni, timișorenilor că, între 19 februarie și 19 martie, pe tramvaie, autobuze și troleibuze vor fi descinderi cu echipe mixte, formate din controlori ai societății de transport și polițiști locali.
Noul director general provizoriu al STPT anunță ce aspecte va viza misiunea echipelor aflate în control.
„✔ Verificarea biletelor și abonamentelor pentru prevenirea călătoriei fără titlu de transport valabil
✔ Combaterea cerșetoriei și a comportamentelor care pot afecta siguranța pasagerilor
✔ Descurajarea furturilor din buzunare și a altor fapte ilegale în mijloacele de transport
✔ Identificarea și gestionarea situațiilor legate de persoanele fără adăpost aflate în mijloacele de transport
✔ Informarea călătorilor cu privire la regulile de conduită și siguranță în transportul public
Respectarea regulilor de călătorie este esențială pentru buna funcționare a transportului public. Prin această acțiune comună, ne propunem să asigurăm un climat de siguranță și corectitudine pentru toți utilizatorii. Verificarea biletelor și abonamentelor nu este doar o măsură de control, ci și o responsabilitate comună pentru menținerea unui serviciu public eficient și sustenabil”, transmite printr-un comunicat Florin Petolea, director general provizoriu al STPT, numit la conducerea societatii in 1 ianuarie, dupa demisia fostului manager Constantin Cocheci.
Pareri
Mișto. Se vor plimba în tramvaie exclusiv pensionari.
„hoții de buzunare” Ce dracu sa faci cu buzunarele furate???
Doar ce am urcat in tramvai, nu am apucat sa cumpăr bilet ca deja au venit controlorii
Inseamna ca el a inceput mai repede controlul ca nu prea serveste lucrul, l-a copiat pe Cocheci, vine la 10 pleaca la 13, curat murdar, monșer
Cand se porneste caldura in mijloacele de transport? In E1 , E4barat , intre orele 6-7, e mai frig decat afara.
La cele electrice e mai complicat că iarna și așa ține bateria mai puțin.
De ar fi așa yot timpul anului, legat de control pe mijloace de transport în comun, indiferent anotimpul anului.
Câinii și pisicile se pot transporta în tramvai spre exemplu sau pe orice mijloc de transport în comun?! Bineînțeles sub atentă supravegherea detinatorului!?
„Nu ai ce să înțelegi și nici nu e cazul să înțelegi, ăsta e singurul mod de a înțelege. Dacă te apuci să înțelegi, intri în minte și s-a terminat“.
N-ai înțeles nimic. Stai jos.
Sunt hoti DIN buzunare, ca nu fura buzunarele … 🙂 jurnalism!
Foarte fain, in loc sa ii prinda pe hoti, ei ii anunta ca se fac controale. Asta imi da de inteles ca sunt mana in mana cu hotii, si atunci, daca vrei sa-ti faci dreptate singur, tot pe tine te invinovateste, logic!
Poate că exact în intervalul orar anunțat nu se va întâmpla nimic, încât să îi surprindă pe ,,infractori”.
Ce controale sa faca tramvaiele dupa anumite ore sunt goale 2 -3 calatori si soselele pline
Ar fi mai ieftin sa fie transport gratuit total, fara validări de carduri.
Biletele, abonamentele și întreținerea sistemului de ticketing nu acoperă armata de vânzători și controlori.
As vrea si eu asta. Macar poate i-ar incuraja si pe mai multi cetateni sa apeleze la transp in comun, decat la masinile proprii care numai au loc pe drumurile neconcepute pt un asa trafic. Totusi niste fonduri, are nevoie si ei. Germania cum poate sa asigure transport gratuit pe toate liniile dc esti dintr-o anumita categorie sociala, sau chiar sa reduca aproape de 0 un abonament? Trebuie cumva stimulat si transp la noi. Sunt sigur ca e posibil intr-un mod.
Nu cred și dacă chiar ar fi așa, atunci tu ca și călător nu ai mai avea niciun cuvânt de spus pentru ca ți s-ar închide gura cu sintagma atâta ca e gratis. Asta pe lângă axioma ca dacă ceva este gratis, înseamnă că tu ești produsul.
Păi nu ar fi gratis. Ar fi finanțat din taxele și impozitele oamenilor. În Elveția se practică așa. E măsură care ar reduce poluarea. La Cluj de exemplu au vinerea verde în care calatoresti gratis, cumulat cu transportul foarte eficient chiar și la 4-5 minute. Și nu mai ia nimeni mașina la plimbări în oraș că e mai ușor cu autobuzul 🙂
Și biletul e mai ieftin. 3 lei vs 4lei în capitala Banatului. Culmea, într-un oraș mai scump decât Timișoara, poate chiar cel mai scump din țară la prețuri.
Urla ecologia in voi.
Și sitemul sanitar de stat funcționează la fel iar rezultate sunt care sunt. Dacă nu plătești și îți ceri drepturile ca plătești, poți să uiți ca la ăla nu îi pasă de tine atunci pentru ca nu depinde de tine. Învățați economie înainte să scrieți teorii comuniste, voi ăștia cu idei crețe izvorâte din eco-marxism. Că și atunci pe hârtie era totul ieftin dar de fapt nu găseai.
Crezi că dacă se vor pune taxe se vor rezolva lucrurile? Nu! Autorităților astora de stanga extrema nu le pasă de nimic. Până la vreo curatenie generală doar vom plăti că prostii si mai multe servicii care nu se execută, pentru bugetarii de lux care nu muncesc. Exact ca taxele și impozitele. În conditiile economice actuale e de preferat să fie gratuit sau mai ieftin acest transport in comun. Am dat exemplu concret că se poate și mai ieftin și eficient.
Când nu vom mai plati taxe și impozite in prostie sunt de acord să se plătească toate aceste servicii.
Te rog să nu mai judeci oamenii și să le lipești etichete pentru că au ușor alte opinii față de ale tale. Agresivitatea asta e cam specifică agitatorilor politici comuniști…
Eu stiam parca de un exemplu din Danemarca, unde transp in comun se plateste si nu e unul din cele mai ieftine din Europa. Sper sa nu gresesc, dar in contextul lor economic, isi permit sa il plateasca. Pe cand la noi in Timisoara, abonamentul general a urcat si costa enorm. Parca era peste 175 lei cand auzisem ultima oara de el? Cand auzi cat trebuie sa platesti mai bine renunti. Nu e ok. Nu spun ca nu merita sa ii finantam astfel, dar pt un cetatean mediocru care isi ia cu greu un salariu (excludem categoriile privilegiate) e cam aiurea sa dai acum cat ai da pt un cos mai gol de cumparaturi cu ieftinaturi, dintr-un Kaufland de ex.
Au fost afectati si studentii, care nu au mai primit in cateva randuri acea gratuitate. Pana la de tot poate. Cateodata doar 50% reduceau, desi iara revine problema adusa de Clujeanu in discutie ca, banii colectati din taxe si impozite sunt trantati habarnare cine stiu unde si cum cat si de Universitati (pt ca aparusera probleme de neplata? ff ironic chiar, cand incasau taxele enorme de la tineri si doritorii de a 2-a facultate).
Studentii de ex. sunt o alta categorie f importanta prezenta in Timisoara care foloseste si transp in comun, la deplasari diverse dintr-un capat in altul al orasului.
Spun din propria mea exp trecuta ca e f neplacut sa nu poti sa iti permiti sa iei repede un tramvai sa ajungi la niste cursuri, pt ca nu ai bani de bilet/abonament in contextul in care trb sa circuli aproape zilnic ca si student.
Si sunt foarte multi care recurg la aceasta modalitate de transport si e benefic sa fie limitat atunci asa de mult?
Noroc mai au sincer, pensionarii care saracii de ei unii care nu au pe cine/masini, folosesc transportul in comun si macar au gratuitate.
Asta e chiar o super idee. O sustin acum ca ai dat-o ca exemplu. Ma mir cum de la noi in Timisoara nu au vrut/nu au facut nimic asemanator pt noi cetatenii. Evid ca ar reduce mult si poluarea.
Vinerea cred ca este una din cele mai active zile, in privinta oameniilor care circula. E si logic atunci ca, macar in perioada aceea sa se permita unui flux sa recurga la transportul in comun.
Oricum garniturile de tramvai, autobuze, firobuze circula, deci ar fi o risipa si de resurse si energie, ca ele sa mearga umplute sub capacitatea lor (cum de altfel s-au plans si cei din administratia locala parca? la un moment dat).
Mult mai ineficient se intampla in cazul masinilor, care sunt ocupate macar in vreo 50% din cazuri doar de 1 sofer, cand acel vehicul poate sa duca chiar 4, 5 sau 6 persoane in fct de capacitate.
Cu astfel de finantari s-ar putea si imbunatati conditiile si nr. vehiculelor, ca sa preia eficient orice potential calator, care asteapta in statie.
Poate că exact în intervalul orar anunțat nu se va întâmpla nimic, încât să îi surprindă pe ,,infractori”.
PĂI HOTII DE BUZUNARE SUNT ȘMECHERI SE DAU DREPT CALATORI,NICI O ȘANSĂ SA FIE PRINȘI🤣🤣🤣
Corect. De ce tzipa?
1. Dupa ce ati schimbat FOARTE NEINSPIRAT afisajul programului de circulatie pe panouri de utilitate practica indoielnica (cineva zcea ca fiecare panou a costat cca 15000 EURO), in statia de la Prefectura a ramas afisata data 01 01 2000 (6 zile, apoi cu reluare.
Va rog nu abordati lozinca NOI MUNCIM NOI NU GANDIM.
3. ASTEPT COMENTARIILE
Sper sa rezolve și problema automatelor de bilete din mijloacele de transport. NU toți avem aplicație instalată pentru a ne cumpara bilete. Din moment ce mijlocul de transport este dotat cu automat de bilete, trebuie sa si funcționeze…măcar unul.