Huawei Mate 20 Lite este un telefon căruia i s-a făcut puțină dreptate, el fiind oarecum umbrit de debutul fraților săi premium, Mate 20 și Mate 20 Pro. Și deși ambele dispozitive oferă funcții incredibil de tentante pentru fanii Android, Huawei Mate 20 Lite reușește să redefinească ceea ce înseamnă termenul „smartphone de buget”, dând înspre premium.
Dacă ești curios cat mai costa Huawei Mate 20 Lite în ziua de astăzi, la aproape un an de lansare, ai putea fi surprins să aflii că îl poți cumpăra sub 1.000 de lei, dacă urmărești ofertele anumitor site-uri.
De exemplu, aici gasesti un Huawei Mate 20 Lite redus cu 45%, nu sună rău un telefon de buget cu funcții premium la banii ăștia, nu?
Huawei Mate 20 Lite te înșală imediat, făcându-te să crezi că costă mult mai mult datorită construcției sale incredibil de premium. Huawei Mate 20 Lite iese din tipare în ceea ce privește designul smartphone-urilor din ultimii ani și vine împachetat în carcase de sticlă și un cadru de aluminiu. Dar Huawei Mate 20 Lite se simte ca un flagship premium atunci când îl ții în palmă.
Ecranul de 6,3 inci prezent pe Huawei Mate 20 Lite este superb și atestă cât de departe a ajuns tehnologia display-urilor în ultimii ani. În timp ce ecranul are o rezoluție de numai 1080p, el găzduiește o densitate de 409 pixeli-pe-inch care face din filmele și videoclipurile YouTube și TV un deliciu. Este înțesat cu culori vibrante, iar display-ul devine extrem de luminos și poate fi vizualizat aproape în orice unghi.
Unul dintre singurele dezavantaje ale afișajului este decizia Huawei de a opta pentru tehnologia LCD și nu OLED, ceea ce înseamnă că negrul nu este la fel de adânc și culorile în general nu sunt la fel de bogate.
Un senzor de amprentă a fost montat pe partea din spate a telefonului, sub cele două camere și funcționează exact cum te-ai aștepta. Deblocarea este incredibil de rapidă și eșuează să detecteze degetul doar în cazuri rare, în care ar putea fi umed de exemplu.
Huawei Mate 20 Lite vine la pachet cu procesorul Kirin 710 al firmei chineze, 4 GB RAM și 64 GB stocare internă. Un plus de 256 GB memorie poate fi adăugat datorită suportului hardware pentru un card microSD. Mate 20 Lite vine preinstalat cu Android 8.1 Oreo și nu cu Android 9 Pie care este disponibil în prezent pe dispozitivele Pixel. Performanța pe Mate 20 Lite este incredibil de rapidă, iar hardware-ul este capabil să ruleze nu numai cele mai noi și mai bune jocuri, ci și să gestioneze o multitudine de aplicații în fundal. „Bâlbâiala” este foarte mică, iar experiența netedă oferită este incredibil de laudabilă și rupe stigma că dispozitivele cu adevărat de buget fac sacrificii majore la performanță pentru a atinge prețuri scăzute.
Huawei Mate 20 Lite s-a dovedit a avea și o baterie rezistentă, cea de 3.750 mAh găzduită în interiorul hardware-ului purtându-se admirabil în timpul testărilor.
În ceea ce privește camera, Huawei Mate 20 Lite are un senzor principal de 20 de megapixeli pe spate și un obiectiv cu 2 megapixeli cu senzor de adâncime, care să ajute la efectele bokeh, pe lângă funcțiile AI. Fotografiile făcute cu Mate 20 Lite nu se vor apropia nicăieri de rezultatele Huawei P20 Pro care poate furniza fotografii excelente în aproape fiecare scenariu, dar pot fi surprinzător de plăcute de vizualizat pe ecranul LCD de 1080p. Deși detaliile precise nu sunt păstrate atunci când dai zoom-ul la maxim, zoom-ul Mate 20 Lite face o treabă bună pentru fotografii care pot fi împărtășite instantaneu pe rețelele de socializare.