Iarna nu-i ca vara? Ce se intampla cu bicicletele de inchiriat din Timisoara in sezonul rece?

TIMISOARA. Peste 7.600 de timisoreni s-au plimbat deja cu bicicletele cumparate cu fonduri europene la Timisoara, pentru sistemul VeloTM. Sau cel putin au intrat in sistem. O parte dintre vehicule se afla in continuare in depozitul RATT si vor ajunge… pe malurile Begai, in rastele ce vor fi asezate fix langa statiile pentru mult-asteptatele vaporase.

Primaria Timisoara a cumparat 300 de biciclete, printr-un proiect desfasurat cu fonduri europene, in cadrul caruia au fost amenajate 25 de statii intermodale. Practic, vehiculele pe 2 roti sunt folosite drept mijloace de transport, utilizatorii fiind pasibili de amenzi daca le tin mai mult de o ora ridicate din rastel.

Vom intra in iarna cu bicicletele in… statiile RATT. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport in Comun au decis sa nu le retraga din statii si sa ii lase pe timisoreni sa circule si in timpul sezonului rece cu ele. Fie toamna, fie vara, fie ca nametii ajung pana la genunchi, bicicletele vor sta in rastele, conform celor de la RATT.

„Bicicletele nu vor fi retrase din circuit pe timpul iernii. In cele 25 de statii functionale se afla 200 de biciclete, iar pana acum sistemul are 7.631 de utilizatori”, ne-au declarat reprezentantii regiei.

Potrivit acestora, 100 din cele 300 de biciclete cumparate vor putea fi inchiriate de pe malurile Begai. Au fost amenajate deja 4 rastele, spun cei de la RATT, si urmeaza sa fie puse la punct alte 5, fix in statiile in care vor opri vaporasele. Oficialii regiei sustin ca nu au fost cereri sa fie puse mai multe biciclete si considera ca sunt suficiente. Oricum, conform spuselor acestora, in viitor va fi dublat numarul statiilor de transport intermodale.

CITESTE SI: Cine e de vina ca se strica bicicletele din sistemul VeloTM? Biciclistii, raspunde Primaria Timisoara!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Puneti mai multe biciclete in zona cetate / centru, ca sa se piarda 5-10 minute din ora pretioasa impingandu-le pana se iese din zona unde pedalatul nu este voie. Solutie romaneasca !

  2. Tinere Andrei,nu pierzi nimic daca te plimbi pe langa bitigla in zona PIETONALA dar daca te grabesti ai rute ocolitoare. Solutie de bun simt.

  3. papi …de la papa mult probabil ti-ai ales pseudonimul…….se vede clar ca nu ai mers cu bicicleta prin acest oras…eu sunt biciclist „inrait’ si imi risc zilnic viata prin traficul din Timisoara…pistele cu pricina sunt o gluma…te asigur ca daca ai incerca bicicleta zilnic dupa maxim o zi ai prefera sa mergi perpede… deci las-o mai moale…cu povetele

  4. STATIA ARMONIEI este PERMANENT DEFECTA !!! ESTE o REALITATE !!!!

    • Este defecta deoarece cineva a dat cu pumnul in ecran si din pacate s a defectat.In cursul urmatoarelor zile urmeaza sa se remedieze.

  5. pt.rewq,eu nici macar nu te contrazic atrag doar atentia ca zona pietonala inseamna doar pt. pietoni iar in aceste zone vreau sa ma plimb linistit fara sa fiu deranjat de clinchetul imbecil al biciclistilor.E ca si cum m-as urca cu masina pe trotuar si a-s incepe sa claxonez.

    • voi soferii astia second hand, sunteti tot timpul pe trotuar, ca niste imbecili (ca sa te mentionez) … daca tu mergi cu nasu in aifeon fara sa fi atent la drum dupa ce ai coborat din conserva pe 4 roti care ai lasat-o langa terasa, nu e vina mea ca te claxonez….
      Biciclistii te claxoneaza ca sa te avertizeze, nu neaparat ca le stai in cale !

  6. foarte bine ca s-au interzis bicicletele pe trotuare si in zona pietonala asta si pt. ca unii biciclisti sunt niste cretini.