Un cerb superb a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei instalate in Parcul National Semenic – Cheile Carasului de specialistii Romsilva.
Animalul se plimba printre copaci si chiar zareste aparatul de filmat, insa nu parte deranjat de acesta. Mai mult, casca o data si se uita atent in obiectiv, dupa care isi vede de drum.
„In aceasta filmare frumoasa se poate observa in film cum coarnele cerbului sunt in crestere, dupa ce le-a ”lepadat” la începutul primaverii. Coarnele cresc la loc pe toata durata verii, apoi acestea se consolideaza pana in perioada boncanitului, perioada de imperechere din perioada toamnei, cand cerbii se lupta intre ei pentru suprematie asupra cardurilor de ciute. Cerbul este sociabil din toamna pana in primavara, perioada în care masculii se grupeaza în carduri de tauri, conduse de un cerb tanar, iar femelele in carduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai in varsta. In cardurile de ciute sunt amestecati, intotdeauna, vitei si chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii batrani si cei foarte puternici traiesc solitar. Cardurile sunt alcatuite dupa boncanit si se desfac dupa ce zapada s-a topit, pe la sfarsitul lunii aprilie„, transmit specialistii Romsilva.
Parcul National Semenic-Cheile Carasului, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Naționala a Padurilor – Romsilva, este situat in sud-vestul tarii si are o suprafata de 36.052 hectare. Aici exista opt rezervatii naturale, in zone de conservare speciala, strict protejate, si numeroase obiective si trasee turistice.