Seamana deopotriva cu lupul si cu vulpea, are o culoare galben-aurie spre roscat, urechi mari si ascutite, indreptate in sus, si o coada scurta si ciuntita in varf.
In mod obisnuit traieste in nordul Africii, sudul Asiei si sudul Europei, insa in ultimii ani si-a facut aparitia si in Banat, atat in Timis, cat si in Caras Severin, si s-a inmultit.
Vorbim despre Sacalul Auriu, un animal salbatic carnivor ce traieste in haita si vaneaza pasari, soareci ori alte rozatoare. De regula, barlogul sacalului e ascuns in locuri singuratice, in vagauni cu maracinis sau in scobituri de pamant.
Echipa de la Wilde Caras-Severin a surprins pe camerele de supraveghere montate in padurile Banatului un exemplar foarte frumos, iar imaginile rare au fost postate pe Facebook.
Potrivit specialistilor, daca se incruciseaza cu cainele, se poate imblanzi relativ usor. In ultimii ani insa, haite de sacali infometati au facut prapad prin gospodariile taranilor si pe la stane. La Buzias, acum 4 ani, au ucis 66 de mioare.
Şacal auriu (Canis aureus moreoticus)Şacalul auriu şi-a făcut apariţia în ultimii ani în vestul ţării, unde s-a instalat conforabil, iar populaţia a crescut constant în ultimii ani. În judeţele Caraş-Severin şi Timiş vorbim deja de o specie cu "state", fiind semnalate haite de şacali care vânează aici.(C) Asociaţia Wild Caraş-Severin
Posted by Asociația Wild Caraș-Severin on 19 Martie 2018