Imagini rare in Muntii Banatului. O lupoaica a fost filmata traversand un drum forestier

TIMISOARA. Noi imagini cu aminale salbatice au fost surprinse in Muntii Banatului de camerele amplasate in zona.

CITESTE SI: Schimbare la cel mai colorat si parfumat festival de la Timisoara. Decizia luata inca de pe acum pentru urmatoarea editie Timfloralis 

In imagini se poate observa o lupoaica traversand agale un drum forestier, la marginea unei paduri din Parcul National Semenic – Cheile Banatului. Iar potrivit specialistilor din cadru Romsilva, lupii sunt vazuti foarte rar in liberatate.

„Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care traieste in haita si are un rol important in mentinerea echilibrului ecologic si mentinerea unor ecosisteme natural sanatoase. In libertate, lupii pot trai pana la 16 ani.

Romania are una dintre cele mai dezvoltate populatii de lup din Europa.

Parcul National Semenic – Cheile Carasului, situat in sud-vestul tarii, are o suprafata de 36.052 hectare. Aici exista opt rezervatii naturale, in zone de conservare speciala, strict protejate, si numeroase obiective si trasee turistice”, au scris cei de la Regia Nationala a Padurilor pe pagina lor de socializare.

CITESTE SI: Avem la Timisoara cel mai mare centru pietonal din Romania si mai pierdem 100 de locuri de parcare in zona. Solutia primarului pentru riverani 

Parcul are o fauna bogata, aici regasindu-se aproape 700 de specii, din care 80 protejate de conventii internationale. Printre acestea se numara lupii si rasii, jderii, pisicile salbatice, mistretii, cerbii si caprioarele, dar si numeroase specii de pasari, amfibieni, pesti si reptile.

Lupoaică într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului din cadrul Romsilva

O lupoaică merge agale pe un drum, la marginea unei păduri din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Imaginile frumoase au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva care monitorizează fauna sălbatică din parc. Prădători foarte discreți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate.Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului #ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Național #Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.Parcul are o fauna bogată, aici regăsindu-se 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale, între care lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de pădure în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCOPnscc Pnscc Cheile Carasului PN Semenic*****Beautiful wolf female into a forest in Cheile Carașului – Semenic National Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #CheileCarașului #Caraș #România #Silvicultură #Păduri #Forests

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 4 Decembrie 2018

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mda… buna stirea. Foarte buna. Nu am stiut ca avem animale salbatice in Romania.
    Serios, stiu ca este un regret pt unii ca nu au reusit sa o si omoare, pt ca deh…a fost surprinsa in ilegalitate de privirea omului.