Imagini teribile. O multime de animale salbatice, moarte pe un camp din Timis. Agricultorii au aruncat tone de otrava

TIMIS. Mai multe animale salbatice, intre care caprioare, fazani si cotofane, au pierit dupa ce au intrat pe un teren pe care se cultiva rapita, nu departe de Timisoara.

CITESTE SI: Copil batut de colegi intr-o scoala din Timisoara, internat in spital. ‘Diriginta l-a scuturat de praf si voia sa-l trimita pe jos acasa’

Comisarii Garzii de Mediu Timis au fost anuntati de politisti dupa ce pe parcela unei firme de langa Liebling au fost gasite animale salbatice moarte. Inspectorii si reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au mers imediat la locul indicat si au descoperit 3 cadavre de caprior, unul de sacal, 6 de fazan, si 2 de cotofana.

Pe terenul pe care au fost descoperite cadavrele, comisarii Garzii de Mediu au stabilit ca firma care cultiva rapita a imprastiat 6 tone de raticid si moluscocid pe aproximativ 50 de hectare.

Luati la intrebari, agricultorii au spus ca aveau o invazie masiva de rozatoare si melci in ferma si pe terenurile din imprejurimi, o parte din acestea suprapunandu-se cu fondul conegetic Jebel.

Cele 6 tone de otrava nu au fost singurele nereguli descoperite de comisarii Garzii de Mediu.

‘Verificarile efectuate de comisarii GNM CJ Timis, impreuna cu reprezentantii IPJ Timis, au continua in incinta fermei din Liebling, unde echipa de control a constatat ca angajaţii societaţii incendiau deseuri amestecate (menajere, reciclabile, ambalaje de la produse de combatere daunatori si fitosanitare, filtre de ulei, etc). In urma acestui control, operatorul economic a fost sancţionat cu amenda contraventionala in valoare de 40.000 lei pentru incendierea deseurilor (periculoase si nepericuloase) pe sol, intr-o groapa din incinta fermei’, au transmis inspectorii de la Garda de Mediu Timis.

Acestia din urma le-au interzis reprezentantilor firmei din Liebling sa mai aplice produse chimice pe terenurile agricole fara respectarea prescriptiilor tehnice si sa elimine otrava aflata pe terenurile cu cultura de rapita. Mai mult, firma este obligata sa incheie un contract cu o societate de salubrizare locala, iar comisarii de mediu le-au interzis sa mai arda deseuri de orice fel.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. otrava aia ajunge in mancarea noastra… inainte de introducerea limbajului de lemn, se folosea cuvantu otrava in mai multe sensuri: otrava pentru sobolani, otrava pentru insecte, otrava pentru iarba, microbi.. si oamenii nu prea voiau sa cumpere; astfel ca au aparut cuvintele: antibiotic, ierbicid, insecticid….oamenii fiind prea prosti sa inteleaga ce inseamna, folosesc acum produsele astea fara niciun fel de judecata

  2. Nici nu pot sa-mi imaginez chinurile prin care au trecut bietele animale pana au murit. Am avut o pisicuta care a fost otravita cu mancarea aruncata de un vecin peste gard in curtea mea. A trait cateva ore in chinuri groaznice, plangea si parca ma ruga sa o ajut ca nu intelege ce se intampla cu ea. A murit inainte sa ajung cu ea la veterinar. Saracele animale, caprioarele si pasarile si celelalte animale otravite au trecut prin chinuri inimaginabile fara sa aiba alta vina decat aceea de a fi existat. Cei care le-au omorat sa dea Domnul sa treaca si ei prin asta.

  3. bai romane prost mai esti…..ai ajuns sa ortavesti amimalele…ce ti-au facut? ti-ar placea sa iti otraveasca cineva familia ta? pe o parte fugiti la biserica si va rugatii si dupa aia iesiti in cimp si ucideti animalele….imi este rusine de voi bestiilor!!!!