In 15 minute de la alarma, utilajele trebuie sa treaca la treaba. Planul de deszapezire in Timis: 10 baze cu autospeciale si material antiderapant, coordonate prin aplicatie

TIMISOARA. A fost pusa la punct operatiunea de deszapezire in Timis pe drumurile nationale si autostrazi, conform unui plan operativ aprobat inca din vara, anunta reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

CITESTE SI: La Timisoara s-a deschis cel mai mare centru pentru refugiati din lume. Ministrul de Interne, Marcel Vela: Este o investitie din fonduri europene. Foto si video 

Sunt organizate nu mai putin de 10 baze de deszapezire, in care se gasesc utilaje si stocuri de sare, nisip si clorura de calciu.

Cele 10 baze sunt amplasate la: Dumbrava, Jamu Mare, Sannicolau Mare, Teremia Mare, Recas, Ortisoara, Sag, Cruceni, Carpinis, Lugoj, avand puncte de sprijin la Maureni, Remetea Mare, Cosevita si Sacalaz, precum si doua centre de intretinere si comunicare pentru autostrazi la Ortisoara si Tipari, cu puncte de sprijin la Traian Vuia si Margina.

Sunt nu mai putin de 663 de kilometri de drumuri, din care 97 autostrazi in subordinea DRDP care asigura operatiunea de deszapezire, in stransa colaborare cu Politia Timis si Politia Autostrazi.

In cele 10 baze organizate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara au loc activitati de permanenta si se fac trei raportari pe zi, la orele 1.00, 12.00 si 17.00, iar in caz de ninsori si viscol, acestea se vor inteti.

Cei care vor manevra utilajele de deszapezire sunt cazati in vecinatatea acestor baze si, conform planului de actiune, au 15 minute la dispozitie sa fie apti de interventie din momentul in care se da alarma.

Cat priveste numarul de autospeciale si cantitatile de material antiderapant, asigurate de firmele care vor indeparta zapada de pe drumurile nationale si autostrazi, cei de la DRDP spun ca sunt suficiente.

Intreaga activitate e dirijata printr-o aplicatie informatica interna. In judetul Timis avem 18 autovehicule pentru interventie si patrulare, 55 de utilaje cu raspanditori si lama, 13 incarcatoare, aproape 19.000 de tone de sare, 1000 de tone de nisip, 360 de clorura de calciu„, spune Horatiu Simion directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce tare !!!! Dar care iarnă, care zăpadă , de mulți ani aceste firme se odihnesc pe salarii exorbitante și nu produc nimic . De ciordeli și învârteli nici nu mai amintim ….

  2. ha-ha-ha… facem pariu ca iarasi autoritatile vor fi surprinse de iarna?

  3. Da ,100% corect dar doar teoretic ,cand va ninge vor fi surprinsi ( ca de fiecare data ) ca ne aflam in zona temperata unde iarna ……ninge !

  4. Dar pt ce sa consume carburantu, daca strazile vor fi si asa goale?!
    Pe mine nu ma mai lasa nevasta sa ies din casa. Mi s-a pus si prafu pe permis.
    Da-o incolo de treaba, nu ma mai incap nici pantalonii, asa ca anu asta pot voluntaria pe post de Moș, cu pulover roș’. Ho ho ho!