In sfarsit, Colterm a depus prima contestatie in instanta la amenda de 21 de milioane de euro pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Asta nu scuteste compania de plata

TIMISOARA. Conducerea Colterm anunta ca a facut un pas pe calea contestarii amenzii de 21 de milioane de euro pe care a primit-o de la Administratia Fondului de Mediu pentru ca nu a cumparat pana in 30 aprilie certificatele verzi, asa cum cere legea.

CITESTE SI: Consilierul local Roxana Iliescu: Iata dovada complicitatii intre directorul general si presedintele CA, menita sa determine insolventa Colterm

Astăzi, Colterm S.A. a făcut un pas important în demersul de constestare a amenzii primite pentru neachiziționarea numărului total de certificate cu efect de seră.

Instanțele timișorene au admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere, COLTERM nemaifiind în situația de a fi executată silit până la o sentința a instanței de fond. S-a dovedit că munca în echipă, dintre juriștii societății și avocații firmei angajate de Primăria Municipiului Timișoara pentru a apăra interesele COLTERM, a fost cea mai bună soluție pentru acest demers atât de important„, e anuntul facut pe Facebook de catre directorul general al Colterm Petre Nenu.

Ramane asadar de vazut ce anume vor decide judecatorii pana la urma.

Anterior acestui demers, Colterm inaintase o alta contestatie la Administratia Fondului de Mediu, care a si aplicat amenda.

CITESTE SI: Consilierul local Roxana Iliescu: Cred ca exista o agenda ascunsa a administratiei Fritz in privinta Colterm. Actuala echipa de conducere e incapabila sa rezolve dezastrul. Nu stia nici macar cum se convoaca AGA

Va reamintim, Colterm a fost amendata cu 107 milioane lei (adica peste 21 de milioane de euro), pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Pe langa aceasta amenda, compania ar trebui sa plateasca si pretul celor peste 200.000 de asa zice certificate verzi, cotate la o valoare de 44 de euro bucata.

Colterm a adunat, de-a lungul timpului, 320 de milioane lei vechile datorii + 107 milioane lei amenda pentru certificatele de poluare (scadenta in 20 iunie) + 25 de milioane lei datorii catre ANAF adunate intre ianuarie si iunie 2021 ce trebuiau platite la 30 iunie. La toate astea se adauga aproape 9 milioane de euro costul efectiv al certificatelor de poluare aferente anului trecut, care se calculeaza intotdeauna in luna ianuarie a anului urmator. Cu alte cuvinte, peste 500 de milioane de lei de plata si, inca, niciun plan oficial de redresare.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce sârguincioși sunteți , 25 mil lei datorie ANAF ianuarie iunie’))) oare cum ați calculat asta v a dat Șosoanca suma ? Sau poate tânărul cabalin? Eu zic sa mai adunați și dobânzile de platit pentru sumele împrumutate + mil de lei risipite sau furate de tineri PNL iști ,la care puteți să adăugați suma pentru automobilul de lux cumpărat de omul lui Fritz. Articol de rahatul, dar aveti dreptate. Pun ai mei pe butuci coltermu’.

  2. cam mult timp le-au trebuit expertilor sa depuna contestatia…

    • vad ca esti tare aprig, ai putea sa te angajezi la colterm, daca nu esti deja angajat si platit sa stai pe net.