In sfarsit, SCAPAM de o plata la Timisoara! Ce dispare din factura, din 2016, pentru multi dintre timisoreni?

TIMISOARA. Timisorenii pot scapa de apa de ploaie, fara sa mai plateasca pentru aceasta la societatea de apa si canal a orasului. Solutia este una foarte simpla, insa necesita o anumita investitie.

apa de ploaie

„Vom veni, incepand cu 2016, cu proiecte individuale pentru cei de la case. Sa-si duca apa de ploaie in curte, printr-un sistem care se practica si in Germania. Aquatim-ul nu va suporta partea de investitii a oamenilor, dar pana la urma este interesat consumatorul”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim

apa de ploaie

Mai exact, timisorenii care stau la casa si nu mai vor sa li se factureze apa de ploaie, isi pot construi bazine in curte, in care sa colecteze apa care se scurge prin burlane.

„In loc sa plateasca taxa de canalizare, din banii astia isi vor putea face un bazin in fundul curtii, dupa care vor putea sa isi ude gradinile. Sunt lucruri care s-au demarat deja, sunt deja case in care se plateste din ce in ce mai putin”, a mai spus directorul Aquatim.

apa ploaie

Pentru cei care stau la bloc, insa, solutia intarzie sa apara. Acestia nu pot decat sa se roage sa ploua cat mai putin, pentru ca facturile sa nu le creasca.

„Apa de ploaie pentru cei care stau la bloc este aproape nesemnificativa, pentru ca este o suprafata mica ce sa imparte la 20-30 de apartamente, iar in acest an facturile sunt mai mici pentru apa de ploaie, datorita faptului ca nici nu a plouat prea mult, spre fericirea noastra”, a mai adaugat Ilie Vlaicu.

Cei care locuiesc la casa si vor sa isi faca un sistem de colectare a apei de ploaie trebuie doar sa anunte societatea de apa canal despre aceasta investitie, iar de pe factura va fi scoasa din luna urmatoare „Apa meteo„.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu prea inteleg pozitia Aquatim in aceasta chestiune. Daca in urma cu cativa ani Aquatim-ul se plangea ca, canalizarea orasului se mai si infunda din cauza consumului tot mai redus de apa, iata ca acum Aquatim-ul ne indeamna sa nu mai trimitem apa de ploaie in canalizare ci s-o stocam in bazinele din curte cu care sa udam gradina si cu aceasta ocazie mai economisim si niste bani…
    Ciudata pozitia Aquatim-ului in acest caz ca renunta la niste incasari in acest mod…facand reclama bazinelor de stocare din curte.

  2. Cred ca problema este prost pusa (nu o luati-o ca si gluma). In fond apa de ploaie, captata de pe acoperis si recuperata, este o apa curata, care spala canalizarea orasului (vezi reversul din perioadele in care nu ploua, in dreptul gurilor de canal mirosul devine insuportabil). Deci AQUATIM ar trebui sa incurajeze returnarea unei cantitati cat mai mari de apa curata prin sistemul de canalizare, de exemplu proportional cu suprafata utila a acoperisului, si nu invers.