In sfarsit se face. Una dintre cele mai vechi piete din Timisoara isi va schimba infatisarea pana la finalul anului

TIMISOARA. Dupa ce prima licitatie a esuat la inceputul acestui an, Primaria a reusit sa gaseasca o firma care sa se ocupe de reamenajarea unei piete din Timisoara.

CITESTE SI: Faimosi hoti de buzunare din Timisoara, prabusiti pe malul canalului Bega! GALERIE FOTO! 

De ani de zile Primaria vrea sa dea o noua infatisare pietei Badea Cartan, sa o inchida complet pentru ca vanzatorii sa nu sufere de frig pe timpul iernii. La inceputul anului o licitatie a esuat, insa acum municipalitate a gasit o firma care sa faca lucrarile.

„Firma care a castigat este SC Building SRL. Valoarea e de 889.050 de lei. Suma plafon cu care s-a plecat fiind de 1.142.359 de lei. Sunt convins ca se va face o amenajare frumoasa„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Deja a fost stabilit si un calendar al lucrarilor, iar municipalitatea spera ca amenajarea sa se incheie pana la finalul anului. S-a gasit si o solutie pentru comerciantii care isi desfasoara activitatea in piata Badea Cartan.

O sa fie o piata foarte frumoasa. Lucrarile vor incepe in1 septembrie si vor tine 84 de zile. Inca in acest an sper sa putem avea lucrarile incheiate si sa trecem iarna in conditii mai bune. Pe perioada lucrarilor va fi inchisa. O vom muta in piata Traian„, a declarat edilul Nicolae Robu.

Conform proiectului, piata va fi inchisa pe lateral, unde vor fi create sase intrari, in timp ce in zona chioscurilor din metal vor fi amenajate iesiri de urgenta. Costul lucrarii din Piata Badea Cartan depaseste 200.000 de euro.

Piata Badea Cartan a avut parte de ultima modernizare in urma cu aproape cinci ani, cand s-a schimbat tot acoperisul, s-a revopsit structura metalica, s-a refacut platforma betonata, dar si intreaga infrastructura. In plus, au fost construite zece chioscuri noi, prevazute cu apa, energie electrica si aer conditionat.

Deasupra halei de lactate s-a mai construit un chiosc circular, impartit in 12 spatii unde se vand ustensile de pescuit, feronerie, artizanat si alte produse. Comerciantii isi vand marfa pe 260 de mese din fibra de sticla, in total fiind puse la dispozitia lor 392 de standuri. Valoarea investitiei a fost atunci de aproape 2,2 milioane de lei, bani luati din profitul societatii de piete.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O piață cu un design aparte este distrusă doar pentru a putea încasa primarul și gașca lui comisioane. Care e problema? Le e frig la bișnițari iarna? Țăranii autentici nu vând portocale iarna în piață !!!

    • ai dreptate…..mai un semafor, mai o fantana, mai un strand distrus…iasa de o ciorba…cu smantana

  2. E cel mai modern,Ce dracu de reabilitare sa faca,atunci cum arata piata verde sau alte piete mici,sau 700 le,dezastru,spălare de bani

  3. Asa cum au distrus si Piata din Iosefin. Nimic nu mai este autentic in Timisoara. 700 este o mizerie, Iosefinul este o cladire urata fara nici un fler. Singura piata care mi-a placut este asta, dar idiotul asta de primar o distruge si pe asta. Cretinul de Ciuhandu a facut destul praf.
    Te doare sufletul cand vezi ca fac astia din oras.
    Porcariile ale de biserici din piete nu au ce cauta acolo. Arata ca dracu.
    Bataie de joc