TIMISOARA. Cat mai multe fantani arteziene in Timisoara. Asta isi doreste primarul Nicolae Robu. El se gandeste chiar ca in unele zone ar fi grozav sa se faca jocuri de ape, iar acestea vor da un plus de farmec orasului.
„M-am uitat la acel sens giratoriu, din fata de la Miu, raza de curbura n-a fost corect proiectata. Toata zona de acolo e piatra, nu stiu de ce trebuia cumparata multa piatra la acel moment. Acolo se preteaza foarte bine sa fie o fantana. Sa aruncati o privire si sa imi spuneti daca va place sa vedeti piatra gri, cat cuprinde, sau daca v-ar placea sa vedeti acolo ceva care sa aiba valoare estetica si sa ne bucure putin sufletul”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
Edilul spune ca pe spatiul verde de la trecerea podului Catedralei s-ar preta amenajarea unei arteziene cu jocuri de apa.
„S-ar preta un joc de apa, solutia e ieftina, nu ceva foarte sofisticat. Eu vreau ca orasul nostru sa primeasca farmec asa cum a avut el si cum a fost cunoscut, dar printr-un update. S-au facut diverse in multe locuri, noi am cam ramas pe loc, mai mult am pierdut din elementele de farmec pe care orasul le-a pierdut. Eu vreau sa redam orasului farmecul pe care l-a avut”, a adaugat Robu.
Primarul n-a stiut sa spuna cum ar arata, insa a promis ca va reveni cu laptopul pe viitor si le va arata timisorenilor cum ar putea fi amenajate intersectiile. In plus, el vrea sa schimbe si denumirea podurilor
„Am cerut sa vad cum ar arata zona verde care este acum la trecerea podului de la Catedrala spre Electro, spre Mihai Viteazu, podul Catedralei se cheama mai nou. Trebuie sa stabilim si denumirea podurilor, dar asta pe viitor”, a mai spus Robu.
Mai mult decat atat, Timisoara sta prost si la capitolul sensuri giratorii. Edilul orasului considera ca sensurile giratorii reprezinta solutii de descongestionare a traficului.
„Am cerut sa se analizeze daca s-ar preta si pentru Timisoara sa recurgem la sensuri giratorii ca solutie in foarte multe intersectii asa cum s-a recurs in majoritatea oraselor din tarile dezvoltate. Am cerut o analiza, presupun ca se potriveste sa se recurga la aceasta solutie pe o arie mai larga”, a conchis primarul Nicolae Robu.
Pareri
Da, domnule Primar, cat mai multe fantani, de acord, sa fie cat mai frumos, dar mai intai, cat mai multe strazi reparate integral, ca vechiul primar nu si-a batut capul, cat mai multe cladiri vechi renovate si o stare de curatenie a orasului mult mai buna, acum este jale.
Domnule profesor-primar! Tarile din UE au pasaje,nu giratorii.Cu giratoriile nu faci mare branza. Vai si amar
Vlade, in Italia pe care o cunosc bine de la nord la sud, e plin de gitratorii. Se pare ca este solutia optima pentru decongestionare. Imagineaza-ti cat de fluid ar fi traficul daca ar fi giratorii la intersectiile Brincoveanu-Rebreanu, Borzesti-Lipovei, Lidia-Girocului, St.O.Iosif-Stefan cel Mare, etc.
L-am tot criticat pe dl. Robu dar trebuie sa recunosc ca imi place cum abordeaza lucrurile. Spor la treaba si realizari.
Cine a schimbat denumirea podului „Mihai Viteazu” in „Podul Catedralei”? Ce idiotenie! Cum sa schimibi numele podurilor Decebal sau Traian ?! Sa le numesti podul Nicolae si podul Robu ? Omul asta traieste in lumea lui fantastica-crede ca un sens giratoriu va fluidiza circulatia in Timisoara! Pasaje, drumuri suspendate – asta e solutia. In anii 1970, cand s-a facut pasajul subteran, micut, de dupa catedrala, si pasajul Operei credeam ca vom continua. dar a venit Ceausescu si l-a schimbat pe primul-secretar. Cum a indraznit cand in Bucuresti nu era asa ceva !
Nu de nume noi pentru poduri vechi avem nevoie, AVEM NEVOIE DE MINIM 2 PODURI NOI PENTRU DECONGESTIONAREA TRAFICULUI + PISTA AIA DE BICICLETE CARE NU INTERSECTEAZA VREO ARTERA DE CIRCULATIE: PROIECTUL E IN DULAPUL CU MAIMUTE LASAT DE CIUHI…Va rog sa dati un ochi si pe acolo. Respecte !
INCOMPETENTA LA COTE MAXIME CONTINUA LA TIMISOARA
Domnule primar profesor, haideti sa nu ne grabim cu cheltuirea banilor publici intr-un mod iresponsabil pe lucruri de minima necesitate pentru urbe. La ora actuala Timisoara are probleme serioase legate de infrastructura (de la trotuare, strazi, pasaje) la situatia deplorabila a cladirilor istorice, care sunt in momentul de fata un pericol public pentru trecatori. In aceasta situatie nefasta, daca mai adaugam si problemele sociale ale majoritatii timisorenilor, numai un imbecil ar putea sa creada ca modificarea numelor de poduri sau construirea unor fantani ar reprezenta o solutie.
hadeti domnule primar acum „schimbarea in bine depinde numai de tine”.
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa giratoriiiiii robuleeeeee!!!!!!! ca nea disperat ciuhanduuu cu semafoareleeee lui !!!!!!
Prpopunere:
– timisoara sa se numeasca robisioara
– toate numele de strazi poduri sau parcuri sa contina ‘robu” spre exemplu : parcu robu poporului… sau parcul rozelor lui robu…
toate fintinile artezaienze sa susure”robisor” ,.. ati prins rosazu… I mean mesaju…
Va doresc noi robii!
au inceput vesnici nemultiti sa comenteze pe site….e foarte buna idea cu sensurile giratori, cine a condus afara stie despre ce vorbesc….iar fantanile ar fi binevenite, ar da un farmec orasului…Stim cu totii ca sunt multe lipsuri in oras, cladiri cu fatade dezastruoase, trotuare, strazi cu lipse mari, etc etc…sunt pro initiativelor..ma bucur ca se face ceva in oras dupa ani de stagnare…Timisoara merita sa fie un oras frumos, un oras apreciat, vizitat….un oras de top cu un primar de top, poate a sosit si timpul Timisoarei sa ajunga dinou acolo unde ii e locul…orasul pe care totii dorim sa-l avem si in care sa traim…