Inca o amenda la palatul de pe care s-a prabusit tencuiala peste caruciorul unui bebelus, in Piata Victoriei din Timisoara

TIMISOARA. Au fost amendati de 4 ori in 2017 si 2018, au fost supraimpozitati, iar acum politistii locali le-au mai dat o sanctiune. Este vorba de locatarii din Palatul Dauerbah din Piata Victoriei din Timisoara unde in urma cu cateva zile o bucata de tencuiala s-a desprins de pe fatada si s-a prabusit peste un carucior in care se afla un bebelus de 8 luni.

CITESTE SI: Spaima teribila pentru o mamica din Timisoara. O bucata de fatada s-a prabusit peste caruciorul in care isi plimba bebelusul, in Piata Victoriei

Politistii locali au amendat iarasi asociatia de proprietari cu 1000 de lei pentru ca n-au luat nicio masura pentru a nu pune in pericol trecatorii. Oamenii au depus totusi la Primaria Timisoara primele documente in vederea obtinerii autorizatiei de contructie pentru reabilitarea imobilului, insa operatiunea e una de durata, rastimp in care trebuiau sa se ingrijeasca sa nu se produca vreun accident. Insa acestia nu s-au obosit sa puna nici macar o plasa pe fatada.

Politistii locali au imprejmuit zona din nou cu banda avertizoare care sa-i determine pe timisoreni sa circule cu prudenta, aceasta in conditiile in care la parterul Palatului Dauerbach se gasesc mai multe magazine si un restaurant. Agentii au mai pus banda si in trecut, insa aceasta a fost rupta sistematic de trecatori.

De la inceputul anului, politistii locali au aplicat inca 45 de amenzi proprietarilor care nu isi ingrijesc cladirile la Timisoara.

Dupa ce ani de zile Primaria Timisoara a facut presiuni asupra proprietarilor de cladiri neingrijite sa isi repare fatadele si a introdus si supraimpozitarea celor care sunt lasate sa se degradeze, o parte dintre locatari s-au apucat de lucrari. Sunt inca multi care nu au facut-o si nici nu au de gand sa demareze reabilitarea prea curand.

Palatul Dauerbach, in dreptul caruia s-a produs incidentul, s-a aflat printre imobilele pentru care s-a impus de catre municipalitate supraimpozitarea. Asociatia de proprietari s-a regasit chiar in prima lista intocmita in 2017, cu un impozit majorat cu 400%.

Prin programul de sprijin al Primariei, in acest an incep lucrari de renovare la cateva dintre palatele din Piata Victoriei, insa Daurebach nu se numara printre ele.

Au fost eliberate autorizatii pentru lucrari de reabilitare in Piata Victoriei, in 2019, doar pentru Palatul Széchényi, Palatul Neuhausz, Palatul Hilt-Vogel si Palatul Weiss.

CITESTE SI: Incepe reabilitarea cladirilor monument din Piata Victoriei din Timisoara. Primele palate care se intorc la frumusetea si stralucirea de odinioara

Palatul Dauerbach, acum intr-o avansata stare de degradare, a fost construit intre anii 1912-1913 dupa planurile arhitectului László Székely. Cladirea este cunoscuta sub numele de Palace, dupa cafeneaua si restaurantul cu acelasi nume, care au functionat pentru multa vreme acolo.


Fatada cladirii este impartita in cinci parti, una centrala alcatuita din trei segmente, mai inalta, care la nivelul acoperisului are trei frontoane de forma unei acolade ogivale. Cele doua parti laterale au cate doi pilastri, iar la nivelul superior au un fronton, si un acoperis mai scund. Astazi adaposteste 23 de familii, iar la parter functioneaza mai multe spatii comerciale.

Dupa ce anul trecut Primaria a luat masura supra impozitarii impotriva a 35 de proprietari care au refuzat sa se apuce de lucrari de reabilitare la cladiri neingrijite din Timisoara, anul acesta 1700 vor achita ‘taxa pe paragina’, ceea ce inseamna un impozit majorat chiar si cu 400%. Detalii mai jos.

CITESTE SI: Cazarma U si Casa cu Flori, printre cladirile pentru care Primaria Timisoara a impus taxa pe paragina, iar proprietarii vor plati impozite mai mari si cu 400%. Video 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Hai sa va dau o idee de stire/cercetare: verificati cate firme de la parter platesc vreun ban pt reparatii si cheltuieli comune, si cine e proprietar pe tot parterul unde functioneaza toate aceste firme. Ar trebui sa se supraimpoziteze singuri. (proprietar fiind primaria)

  2. Amenda de 1000 lei e o gluma proasta. Ia incercati 10 000 euro, sa vedeti atunci mobilizare…

  3. Bine ai spus , nu doar cladiriile din centru au aceste probleme ci sunt o gramada, insa pana nu moare cineva nu se ia nicio masura.

  4. Pentru toți filozofii care au impresia că a trăi în democrație înseamnă să faci doar ce vrei tu si pentru primărie cu PRIMARUL și CONSILIERI pe care îi merită alegătorii care au votat cât și comozii care nu au fost la vot.
    ÎN GERMANIA EXISTĂ O INSULĂ ÎN MAREA NORDULUI PE NUME SYLT CARE S-A AFLAT ÎN RDG PÂNĂ ÎN 1989 .
    DUPĂ UNIFICAREA GERMANIEI AU FOST RETROCEDATE TOATE PROPRIETĂȚILE CONFISCATE DE STATUL COMUNIST PROPRIETARILOR DE DREPT.
    CLĂDIRILE ERAU ÎNTR-O STARE, NORMAL CA CELE DIN TIMIȘOARA, DEPLORABILĂ PROPRIETARII LĂSÂNDULE CA SI CEI DIN TIMISIARA SĂ SE DEGRADEZE.
    S-A LUAT O HOTĂRÂRE ȘI S-A RESPECTAT
    CINE NU NU RENOVEAZĂ CLĂDIREA INTR-UN TERMEN STABILIT PIERDE TITLUL DE PROPRIETATE.
    CINE A PUTUT LE-A RENOVAT CINE NU A AVUT POSIBILITATEA FINANCIARĂ LE-A VÂNDUT IAR CINE S-A ÎNCĂPĂȚÂNAT CUM FAC PROPRIETARII FALȘI DIN TIMIȘOARA AU PIERDUT TITLUL DE PROPRIETATE .
    ASTĂZI SYLT ESTE CEA MAI FRUMOASĂ INSULĂ DIN MAREA NORDULUI CU TOATE CĂ VARĂ ESTE POATE ÎNTR-O JOI SAU VINERI.
    ACUM ESTE CLAR FILOZOFILOR ??????????

  5. Locuiesc intr-o cladire istorica din zona centrala/cetate. Am cumparat apartamentul acum 4 ani si de atunci (chiar cu un an inainte) strangem bani pentru renovarea cladirii. Intre timp am fost nevoiti sa punem si plase de protectie pentru a nu pune viata cetatenilor in pericol. Problema principala este ca dureaza ingrozitor de mult sa faci rost de toate actele necesare pentru renovarea cladirii. Etajul 1 apartine in mare parte primariei. Este partea cea mai degradata din toata cladirea, nu am vazut niciun reprezentant vreodata la sedintele organizate. Daca treceti pe langa cladire veti injura locatarii ca nu fac nimic , exact asa fac si eu cand vad alte cladiri din zona. Din interiorul cladirii va pot spune ca chiar si acolo unde locatarii sunt implicati si strang bani, procesul de renovare este ingrozitor de complicat si de durata … Majoritatea cladirilor istorice din cetate au probleme serioase cand vine vorba de toate actele necesare renovarii. Un proces de lunga si chinuitoare durata …

  6. Oh oh..numai revoltati pe aici. Hai sa facem o mini lectie de istorie. Cladirile astea au fost confiscate de statul comunist si retrocedate dupa 50 de ani de exploatare draconica fara nici o investitie din partea statului. Proprietarii,la momentul confiscarii de catre comunisti au fost tineri si in putere.Acum sunt morti sau la sfarsitul vietii.
    Si culmea,dupa retrocedare,tot statul, aceasta entitate nemernica ,le cere sa renoveze ceva ce chiar el statul nu a facut cinci decenii.Statul prin ICRAL a incasat doar bani de chirie de la chiriasi .
    Le-a confiscat in cea mai buna stare si le-a predat intr-o stare deplorabila.Apoi,devine brusc fecioara neprihanita prin maretul rob uns primar ,si incepe cu amenzile,ba mai mult cu invrajbirea cetatenilor urbei cu proprietarii respectivelor imobile.Ce sa-i faci.metehne comuniste.Pe vremuri erau ,,chiaburii,, cei care trebuiau strapriti,acum sunt ,,proprietarii,, cei care trebuie amendati.
    Daca statul le-ar fi retrocedat in aceeasi stare in care le-a confiscat,avea robul perfecta dreptate.Dar,fiindca nu e asa…

    • Până la lectia de istorie ar trebui să te documentezi mai bine și să nu faci pe intelgentul nu de alta dar până la urmă trebuie să-i cerem scuze lui Visinel că i-am degradat casele istorice pentru care strămoșii lui RajCapur au făcut atatea cazane de răchie să le poată construi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Bănuiesc că ori esti un împroprietărit de-al BULIBAȘEI CIUHANDU ori un chiriaș aristocrat al ICRAL–ului cu fumuri se istoric🤣🤣🤣
      Din cei care sunt cu adevarat proprietari nu cred că mai sunt mulți în viața iar pentru despăgubirea lor nu este Robu responsabil chiar dacă tu ești cel putin un simpatizant al lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN.
      Nu știu câtă putere de pricepere ai dar nimeni nu vrea o bucată de tencuială sau o cărămidă în cap doar pentru simplu fapt ca datorită hazardului tu ai ajuns din Oltenia să locuiești în centrul TIMIȘOAREI.

  7. Aceste amenzi nu duc la nimic exact ca aceste comentarii.Sintem des in vizita la Timisoara si ma tot intreb cind se va intimpla prima nenorocire in centru?Dar nu numai.Oare asa va intimpina Timisoara oaspetii in 2021?? Ce parere isi fac cei care vin in vizita? Cu balconul vizavii de pesti,care este pe jumatate rupt si asteapta sa pice la cineva in cap!!! Vaisamar de capitala culturala europeana!!! Numai de rusine se va face Timisoara!!! Exact ca si cu pavajul Pietei Victoria.Timpul este prea scurt pentru a face un lucru cum se cade.Se va face un lucru de mintuiala si in citva ani poti incepe din nou!!! Pacat de acest oras in ce hal a ajuns!!!