TIMISOARA. Cladirea noii maternitati sau cea a viitorului centru pentru mari arsi nu sunt singurele care vor face parte din hub-ul de santate al Timisoarei. In anii care vin, o alta se va ridica langa cladirea principala a Spitalului Judetean.
In parteneriat cu Spitalul Judetean, Consiliul Judetean Timis a depus o cere de finantare pentru noul imobil, ce va include mai multe unitati.
Anuntul a fost facut de Alfred Simonis, presedintele CJT.
„Acesta va avea infrastructura unui pol de excelenta, care va include un centru de neuro-radiologie interventionala, unul de chirurgie endovasculara periferica, un centru de cardiologie interventionala, o unitate specializata pentru pacientii cu accident vascular cerebral, un centru de trauma, o unitate de chirurgie de inalta precizie si o unitate ATI. Tot aici, vor functiona un laborator central ultramodern si un pol educational cu multiple spatii pentru studenti si medici rezidenti.
Cladirea ce va fi ridicata in curtea unitatii sanitare, va avea 5 etaje si unul retras, iar la subsol doua parcari.
Proiectul mai include o parcare la nivelul solului si spatii verzi. Valoarea investitiei se apropie de 200 de milioane de euro, inclusiv TVA.
Practic, noul corp va asigura conexiunea completa a tuturor cladirilor, Spitalul Judetean Timisoara devenind astfel cel mai important hub medical din vestul tarii.
Durata de implementare prevazuta in proiect este de 60 de luni, din care 1 an pentru proiectare si 4 pentru executie, acesta fiind al treilea spital pe care il ridicam in Timisoara„, spune Alfred Simonis.
Seful Consiliului Judetean a vorbit si despre celelalte investitii mari in Sanatate, in Timisoara.
„Anul viitor ar trebui sa se termine lucrarile la Centrul de Mari Arsi, urmeaza Institutul Regional de Oncologie Timisoara si noua cladire de la Spitalul Judetean pentru care am obtinut avizul de oportunitate de la Ministerul Sanatatii, iar acum am depus documentatia de finantare la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.
Sanatatea timisenilor este o prioritate absoluta pentru noi, de aceea continuam sa dezvoltam proiecte in infrastructura medicala. Modernizam unitatile sanitare, aducem aparatura de ultima generatie si, in acelasi timp, ridicam noi cladiri„, a completat Alfred Simonis.
Pareri
Se va face imediat după ce se va echilibra deficitul. Cât durează asta? 7 ani?
În 2089 va fi gata, trebuie sărbătorit cumva centenarul loviluției! Doar că nu se știe dacă va mai scrie pe firmă spital, să nu scrie Больница!
Un spital plin de jegosi de la asistente si pana la mai marii profesori universitari. Poa’ sa ridice 1000 de cladiri, partea nasoala e ce e in interior…