Inca un elev eliminat de la simularea examenului de Bacalaureat, in Timis. I-a sunat telefonul in timpul probei

TIMISOARA. Si in cea de-a doua proba a simularii Bacalaureatului in Timis a fost eliminat un elev, dupa ce i-a sunat telefonul in timpul examenului.

CITESTE SI: Vietnamezi la vanatoare de popandai la Timisoara. Asiaticii, filmati pe cand sapau sa prinda animalele protejate, pe care voiau sa le manance. Video 

De data aceasta, este vorba despre un copil care a sustinut proba la Istorie, la Liceul David Voniga din Giroc.

Elevul a fost scos din sala de examen, intrucat, la fel ca si la examenul propriu-zis, trebuia sa isi predea telefonul, odata cu celalalte lucruri pe care le avea la el, inainte de a incepe proba.

Simularea examenului de Bacalaureat va continua miercuri, in 29 martie, vand va avea loc simularea probelor la alegere. Simularea la Limba Materna va avea loc o zi mai tarziu, in 30 martie.

Rezultatele vor fi afisate in 6 aprilie.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să l pupe n dos pe ala de a sunat

    • Vino sa ii spui in fata

  2. Sincer, nu inteleg de ce nu se dau examene cu toate materialele disponibile. Examenele nu reflecta situatiile intalnite in 99% din viata reala cand ai ceva la dispozitie pentru a te documenta. Chiar si in razboi dupa cum se vede in ucraina, soldatii se folosesc de tehnologie, de internet, de informatie pentru a lua decizii bune. Singura situatie in care chiar nu ai deloc access la internet, telefoane, carti… este la inchisoare in Romania cand iti sunt ingradite drepturile. Si atunci, un astfel de exemplu vrem sa dam elevilor? Sa fie pregatiti pentru atunci cand ajung la inchisoare si au nevoie de memorie de a memora, pentru ca statul roman le ingradeste drepturile. Bineinteles probleme ar trebui sa fie mai complexe si sa rezolve probleme mai aproape de realitate cand chiar folosesti calculatorul sau cartile sau telefonul pentru informatie. In plus, este gresit sa confisti telefonul si dai un exemplu prost copiilor sa isi abandoneze un drept intr-o situatie cand chiar nu ar trebui. Telefonul ar trebui sa fie sacru pentru ca este singura metoda in multe situatii de a cere ajutor. Ar trebui invatati ca sub nici o forma sa nu se desparta de el. Primul lucru pe care un rafucator il face e sa iti ia telefonul, in cazul victimelor de orice fel. Izolandu-te de comunicare te poate controla. Si doi, nu au dovedit ca a trisat cu acel telefon. Daca copilul chiar are o urgenta care e mai importanta decat un bac de doi lei. Daca provine dintr-o familie destramata cand doar el are grija de sora sa si cineva il suna cu ceva important? Ideea e ca nu poti dovedi daca cineva chiar are nevoie de telefon sau nu si nici nu ar trebui confiscat din oficiu pentru ca este o incalcare a unui drept fundamental. Sincer la cat protesteza profesorii inclusiv din Timisoara nu merita nimic fiindca isi dau interestul chiar mai putin ca inainte, sunt mai comunisti si batuti in cap, au salariu bun majoritatea si la cat efort depun inclusiv de a evolua invatamantul, well, merita zero crestere salariala profesorii. In acest caz au dovedit, parintii ar trebui sa dea in judecata scoala sau cine e responsabil pentru ca acel copil nu a copiat ci doar i-a sunat telefonul. Ok, este simulare dar aceeasi situatie e si la BAC. Oricum e de cacat ce se intampla cu BACul ca atatia elevi nu il iau in cardasie cu facultatiile care oricum vor sa aiba mai multi studenti cu taxa si sa admita mai multi studenti straini la cu taxa. Pentru acest lucru trebuie ca elevii romani sa fie mai discriminati incluvis cu probe de BAC din secolul trecut. Chiar daca este mai usor la BAC ca acum 15 ani totusi interesul profesorilor si scoala efectiva a scazut nivelul mai mult decat a scazut nivelul intelectual al elevilor.