TIMISOARA. Primaria Timisoara a incheiat concursul de solutii prin care l-a desemnat pe cel care va face documentatia si proiectul tehnic cu tot cu detaliile de executie pentru Turnul de Apa din Iosefin, programat pentru reabilitare si transformare in obiectiv turistic al orasului.
Primarul Nicolae Robu a anuntat ca a existat un singur ofertant, iar acesta a obtinut un punctaj peste cel minim, de 70 de puncte.
„S-a incheiat etapa din concursul de solutii de stabilire a celui care va elabora documentatia de avizare DALI si proiectul tehnic cu detalii de executie. Am avut un ofertant cu un punctaj peste minimul instituit de lege, 70 de puncte minim si comisia instituita pentru gestionarea concursului de solutii a considerat valabila oferta, a facut recomandarea si se va semna contractul pentru elaborarea documentatiei. Va fi un centru cultural frumos acolo„, a declarat Nicolae Robu.
Reabilitarea turnului de apa ar trebui sa fie gata pana in 2021, iar in interiorul lui ar urma sa functioneze o cafenea culturala. Odata cu repunerea in valoare, turnul ar trebui sa devina un obiectiv turistic in Timisoara.
Castelul de Apa din Iosefin, de pe strada Gheorghe Baritiu, are 52 de metri si a fost construit in anul 1914, fiind proiectat de faimosul arhitect Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populatie.
Iata cum arata acum!
Pareri
Vrem si numele proiectantului! o stire completa zic eu.
Cam dubioase concursurile astea cu un singur ofertant! Intrebare, intrebatoare, CE detaliu capcana din Caietul de sarcini i-a speriat intr-atat pe ceilalti concurenti incat si-au declinat ofertele, si doar cel care era scris in stele sa castige a reusit aceasta performanta? Ar fi interesanta de stiut solutia evacuarii de urgenta a persoanelor aflate in turn in cazul unui eveniment neprevazut gen incendiu.
Asta va fi inainte sau dupa ce inauguram parcarile etajate din cartiere?Ca sa stim ce generatie viitoare va bea cafeaua acolo
De ce ar bea cineva cafea acolo? pentru ca in proiect arata la fel cu existentul si nu si-ar dori nimeni sa bea cafea acolo :))) totusi aflam numele proiectantului?
Primaria isi dechide cafenea pe banii contribuabililor sau o firma particulara va beneficia de investitii din bani publici? Nu cred ca vor avea multi clienti, ori de cate ori vad un local care cost mai mult decat veniturile viitoare sunt tentat sa pun eticheta: „spalare de bani”.
Tot felul de reabilitari dubioase, de bani publici aruncati în buzunarul cui trebuie intr-un oras plin de praf, gunoaie , cu străzi neluminate si neasfaltate , cu semafoare aiurea…
hai sa ne linistim cu prostile astea gen „sa bem cafeaua”. nu se va face nimic, primachele si angajatii sai sunt niste corupti incompetenti.