Incepe al doilea modul al Atelierului Identitate, alaturi de Subcarpati, la Teatrul National Timisoara

TIMISOARA. Incepe cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate, Cantecele Aerului, un proiect al Teatrului National din Timisoara, impreuna cu Subcarpati si Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

CITESTE SI: S-a schimbat garda, la Timisoara, la fel ca acum trei secole. Foto si video 

Primul modul al Atelierului Identitate a avut o evolutie extraordinara si a construit in jurul sau o comunitate reunita in jurul cavalului, formata atat din cei 25 de participanti, veniti din Romania (Timisoara, Bucuresti, Oradea, Arad, Cluj, Constanta), Marea Britanie si Danemarca, cat si dintr-un mare numar de sustinatori online. La cel de-al doilea modul, Cantecele aerului, locurile pentru s-au ocupat in mai putin de 72 de ore.

Impreuna cu Marius Andrei Alexe – sau Bean MC, asa cum este cunoscut publicului din intreaga tara si cu Andrei Maxim, profund cunoscator al cavalului, participantii redescopera folclorul autentic si bucuria redescoperirii unor sensuri profunde ale propriei identitati prin intermediul cavalului.

‘Valorile, traditiile mostenite, acestea sunt lucruri pe care nu ni le va putea lua nimeni, iar prin acest atelier regasim si renastem aceste valori prin muzica si arta, cavalul fiind metafora perfecta’, a afirmat unul dintre cei care s-au inscris pentru al doilea modul al Atelierului Identitate.

‘Imi doresc sa invat bazele cavalului astfel incat sa duc mostenirea culturala mai departe, sa aiba si copiii mei muzica frumoasa’, a mai spus unul dintre participanti, la inscrierea pentru modulul Cantecele aerului.

Atelierul IDENTITATE face parte din proiectul Teatrului National din Timisoara pentru anul 2021 si este parte integranta din Programul Cultural 2018, bid book TM 2021.  Partenerul oficial al proiectului este Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

CITESTE SI: Vaporasele de la Timisoara au ajuns in Monitorul Oficial. Ce se intampla 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.