Incepe nebunia! Start la 2 ani de santier pe o strada din Timisoara! Artera largita la 4 benzi, intersectii amenajate si piste de biciclete!

TIMISOARA. Una dintre cele mai aglomerate artere ale Timisoarei intra in santier, acum la inceput de iarna. Este vorba de Calea Martirilor. Aceasta va fi largita la 4 benzi, vor fi amenajate 2 intersectii si se vor construi piste de biciclete. „Deranjul” locuitorilor din zona va dura 2 ani, potrivit contractelor proaspat incheiate de Primaria Timisoara cu firmele de constructii.

Anunt cu mare bucurie ca am semnat contractul de executie lucrari pentru largirea la 4 benzi a Caii Martirilor. Orice lucrare produce un deranj in oras, un disconfort, o perturbare, numai ca eu cred ca suntem cu totii oameni intelepti, incat sa intelegem ca numai prin astfel de eforturi putem sa imbunatatim orasul nostru, sa il infrumusetam, sa il facem mai modern„, a declarat primarul Nicolae Robu cerandu-le soferilor si pietonilor sa aiba  intelegere si sa nu se enerveze.

Edilul i-a asigurat pe timisoreni ca disconfortul in zona va fi minim, in timpul santierului.

A si avut loc prima discutie cu firma care executa lucrarea, pentru a se conveni asupra unui anumit mod de abordare care sa produca o abordare cat mai mica in zona. Vom preda amplasamentul in 2 saptamani, nu stiu daca va fi restrictionat traficul la iarna, dar ce putem face se va face din aceasta toamna. Vom avea grija sa nu se produca spargeri care sa produca perturbari peste iarna„, a declarat Nicolae Robu.

Doua intersectii de pe Calea Martirilor vor fi amenajate

Locurile in care Calea Martirilor este intretaiata de alte doua strazi importante din Timisoara, Musicescu si Mures, isi vor schimba infatisarea.

Se va face extinderea la 4 benzi, se vor amenaja trotuare pe ambele parti, piste pentru biciclete, se vor amenaja intersectia dintre Calea Martirilor si strada Mures si intersectia intre Calea Martirilor si Musicescu, se va amenaja semnalizarea rutiera prin marcarea la sol si amplasarea de diverse indicatoare„, a spus primarul Timisoarei.

Pistele de biciclete nu vor fi continue

Din pricina felului in care e trasata Calea Martirilor, in zonele inguste nu vor putea fi amenajate piste de biciclete, mai spune  primarul Nicolae Robu. Acesta a dezvaluit astfel ca in unele locuri se impune intreruperea lor.

Inclusiv pe acea portiune unde totul va fi mai ingust, unde nu va fi loc pentru piste de biciclete. Acolo a fost o problema, pentru ca totul este la limita„, a precizat edilul.

Valoarea lucrarii este de aproape 8 milioane de lei, adica 7,9 milioane lei, fara TVA. Durata de executie stabilita prin licitatie e de 24 de luni.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu nu stiu nici 4 benzi unde or sa incapa pe portiunea dintre Muzicescu si intrarea in Giroc.

  2. Si largirea catre Mosnita Noua cand incepe?

  3. De c e se incep santierele iarna? ca sa stagneze din cauza vremii nefavorabile? De ce nu incep primavara, cand vreme merge spre bine, nu spre rau? O sa lucreze 2 zile, primarul isi va face poze pe santier si dupa cele 2 zile de lucru in forta, va veni lapovita, ploaia si totul va stagna pana in martie, cu mici intreruperi de lucru pentru alte poze….
    Nu incepem si popa sapca si jiul concomitent cu Martirilor? Si poate si finalizarea inelului 1. DEODATA! Piste de biciclisti cu traseu logic nu avem. Transport in comun cu suficiente vagoane si legaturi in toate punctele critice, nu avem.
    Domnule Robu, cu calm, nu aveti cum sa terminati toate aceste proiecte pana la urmatoarele alegeri. Nu distrugeti orasul in prag de iarna. Dumneavoastra aveti sofer , masina de serviciu si escorta daca e nevoie. Dar noi, oamenii derand? Noi nu mai putem nici cu bicicleta sa mergem.
    Multam’ mult….

  4. Intelegem dar:
    – durata 2 ani,
    – incepe in octombrie/noembrie cand vin ploile., frigul, taiatul porcului, sf Nicolae, Craciunul, Anul Nou s.a. cand sigur nu se va lucra, chiar daca „nu se va sparge nimic”.
    Printr-o organizare de santier corecta, lucrarea ar trebui terminata in max. 6 luni. Dar unde este acea firma? Sau nu sunt bani suficienti ptr. realizarea actiunii in 6 luni si se intinde totul pe 2 ani?
    La anul incep alte lucrari majore (minimum 3 dupa informnatiile de ieri-alaltaieri). Va exista capacitate de lucru disponibila (firme serioase) ptr. lucrul in paralel??