Incepe vaccinarea cu Moderna in Romania, din 1 februarie. Se amana imunizarea anti COVID a cadrelor didactice. Noi schimbari in campania nationala de vaccinare

Noi masuri sunt luate de catre Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea pentru o mai buna gestionare a campaniei de imunizare anti COVID 19 a populatiei in Romania, in contextul reducerii temporare a livrarilor de doze.

CITESTE SI: Timisul e judetul cu cele mai multe noi cazuri de COVID. Avem 245 de infectari cu coronavirus si 6 morti, in ultimele ore 

CITESTE SI: Peste 3.000 de noi imbolnaviri cu COVID si 77 de morti, in ultimele ore in Romania. Timisul, in continuare singurul judet in Zona Rosie 

Un document care reglementeaza noile reguli a fost transmis spre Directiile de Sanatate Publica si Comitetele judetene de conducere si coordonare a interventiei. E anuntata inceperea vaccinarii cu Moderna, cu rapel la 28 de zile.

„Astfel, incapand cu data de 28 ianuarie, persoanele cu functii esentiale, programate pe platforma pentru doza 1 de vaccinare, se reprogrameaza pentru data de 8 februarie, in ordinea programarilor initiale si la centrele de vaccinare la care au fost programate initial.

Din 1 februarie se va incepe si utilizarea vaccinului Moderna, dupa cum urmeaza:

-In zilele de 1 si 2 februarie toate persoanele programate la doza 1 vor fi vaccinate cu Moderna

-Din ziua de 7 februarie, din nou, toate persoanele programate la doza intai se vor vaccina cu Moderna.

Se mentine acelasi ritm de vaccinare cu doza intai pentru restul persoanelor programate in Etapa a II-a (cu exceptia celor cu functii esentiale ce urmeaza sa fie reprogramati).

Se continua vaccinarea persoanelor din centre rezidentiale, a dializatilor, a persoanelor nedeplasabile, a celor fara adapost.

Se asigura doza de rapel cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele, conform programarilor.

Vaccinarea prioritara a personalului din invatamant se amana pentru o data care va fi anuntata (cel mai probabil, amanarea va fi de maxim 2 saptamani)”, se arata in documentul CNCAV iscalit de medicul Valeriu Gheorghita.

Directiile de Sanatate Publica Judetene vor trebui sa informeze centrele de vaccinare in privinta noilor masuri si sa se asigure ca toti cei implicati iau cunostinta de aceasta procedura, astfel incat ambele vaccinuri sa fie utilizate in conformitate stricta cu caracteristicile specifice ale fiecaruia si la populatia planificata.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In California l-au interzis, in Romania e bun… Fugiti la vaccinare…

    • in California nu au interzis vaccinul. au suspendat vaccinarea cu Moderna pentru o perioada iar apoi s-a reluat utilizarea lui.

  2. Acum sa vedeti destepataciunea romaneasca cand vor incurca vaccinurile. Unii vor face doza 1 cu Pfizer si doza 2 cu Moderna. In Romalica totul e posibil, din moment ce nimeni nu-i tras la raspundere pentru greslile facute ( abuzuri in cele maimulte cazuri), iar unde se incepe o urmarire penala mai serioasa (spaga era prea mare si lasa urme)- pentru milioane de euro furati- prinde hotul, scoate-i ochii!. Ei sunt plecati prin alte tari: Anglia, Italia, Ungaria sau Moldova.

  3. In UK au inceput sa umble din casa in casa , sa omoare gainile din curtile oamenilor. Parazitii care conduc lumea, nu vor sa permita niciun gram de independenta. vor sa faca oile total dependente; pentru hrana, apa , aer, libertatea de miscare… din fericire pentru ei, oile sunt infinit de proaste si nu inteleg ce se intampla…
    In UK, 45% din populatie, e de acord sa poarte bratara de urmarire.

  4. Macar santem si noi number one la ceva si anume la vaccinare. Ori politicieni romani nu-si dau seama ca tarile mari intentionat lasa tarile mici sa testeze primele vaccinul, ori fac asta constient bineinteles pentru beneficii financiare sau poate altfel de beneficii.