TIMISOARA. Emotii mari pentru studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, in prima zi a noului an universitar. Momentul festiv a fost marcat de discursuri si de premii pentru cei mai silitori studenti ai universitatii.
Anul acesta sunt cu aproximativ 400 de boboci mai multi decat in anii anteriori. Nu mai putin de 1.700 de noi studenti au pasit, pentru prima data in viata lor, pragul facultatilor din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara.
„Avem 1.700 de boboci anul acesta, o cifra impresionanta la care, recunosc, nu ne asteptam. Este peste asteptarile noastre. In total, avem aproximativ 5.000 de studenti in cadrul Universitatii. Sunt mult mai multi boboci decat in anii trecuti, cred ca o asa admitere n-am avut in ultimii 6-7 ani. Sunt cu 400 de studenti peste ceea ce ne asteptam. Eu cred ca este o realitate, pentru ca studentii vorbesc intre ei, si este o realitate a lucrurilor care se misca si se intampla in momentul acesta. Avem foarte multe cereri, burse platite, internship-uri si studenti care se pot angaja inca din anii trei sau patru, lucru care conteaza foarte mult”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara.
Cea mai solicitata facultate a fost si anul acesta Medicina Veterinara, dar si specializari precum Cadastru, Industrie alimentara, Silvicultura, Biotehnologii sau Industria Turismului.
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara asigura locuri de cazare pentru aproape toti studentii sai. Doar 50 au ramas pe dinafara.
„Asiguram locuri pentru aproape toti studentii universitatii. Doar 50 de studenti au ramas pe dinafara, in acest an. Cu bani de la Compania Nationala de Investitii, vom construi un camin nou, cu 200 de locuri, speram sa inceapa lucrarile in primavara anului viitor”, a precizat rectorul Cosmin Popescu.
Dealtfel, Universitatea de Stiinte Agricole este singura din Timisoara care a castigat un astfel de proiect, de construire a unui camin studentesc, cu bani de la CNI.
In cadrul festivitatii de deschidere a noului an universitar, mai multi reprezentanti ai autoritatilor locae, judetene, dar si ai ministerelor Educatiei si Agriculturii, dar si ai corpului consular.
De asemenea, studentii cu cele mai bune rezultate la invatatura in anul universitar 2016-2017 au fost recompensati cu diplome si cate un cec in valoare de 500 de lei, din partea unei banci.