Inflorirea unei zone turistice din Timis, ingropata in sertarele unui minister. Pentru pista de canotaj de la Surduc fonduri sunt, acte nu

De ani de zile se vorbeste despre o pista europeana de canotaj la Surduc, care sa ajute acest sport sa faca performanta, dar care sa fie o piatra de temelie si pentru turismul din zona. Vorbele sunt frumoase, faptele sunt putine.

CITESTE SI: Locul de poveste din Timis spre care se indreapta tot mai multi turisti dornici sa-i descopere frumusetea, dar si savoarea bunatatilor din gospodariile taranesti, care de-acum au devenit un brand 

Problema e ca CJ Timis ar trebui sa devina custode al Lacului Surduc pentru ca astfel sa poate sa investeasca, deoarece banii pentru pista sunt deja pusi deoparte, insa Ministerul Mediului blocheaza parca la nesfarsit acest proiect.

Despre aceasta situatie ne-a vorbit in exclusivitate, Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj care s-a implicat in acest caz.

Cu acest proiect stam in felul urmator. Ca sa poata CJT sa construiasca pista la Surduc, trebuie ca lacul sa fie al lor, altfel nu pot finanta, iar pentru acest lucru le trebuie un aviz din partea Ministerului Mediului, atata tot. Si sa demonstram ca treaba este 100% romaneasca, asteptam acel aviz de de doi ani. Este incredibil, dar din pacate este adevarat”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Elisabeta Lipa.

Asadar, „mingea” este de doi ani in curtea Ministerului Mediului, care se pare ca trage de ea cat poate de mult.

Pista de canotaj de la Surduc este proiectata pentru a avea opt culoare, delimitate prin balize si incadrate de apa pe lateral pentru accesul echipelor la start si pentru ambarcatiunile care transmit cursele pe canalele TV, 2.000 de metri pentru concurs si 500 de metri pentru oprirea ambarcatiunilor, precum și minimum trei metri adancime.

Valoarea investitiei este prognozata la aproximativ doua milioane de euro si va deservi sporturile nautice, caiac-canoe si canotaj, yachting, pescuit sportiv, iar pe ea vor avea loc si competitii internationale.

Mai mult, Traian Stancu, fostul vicepresedinte al CJT, spunea in urma cu cativa ani, ca nodul autostrazii de la Traian Vuia a fost intentionat proiectat acolo, ca sa se ajunga usor la Surduc si zona sa poata deveni infloritoare pentru posibilii investitori in sport si turism.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Problema delicata – a celor care cunosc „Timisoara de alta-data”, caci a existat si asa-ceva – deriva din faptul ca la ora aceasta „canotajul pe Bega” este parca inexistent.
    Candva, in anii 1950-1960 si mai tarziu, la camionatele nationale de juniori – si mai tarziu de seniori – Timisoara reprezenta in tara o piatra de hotar! Azi nu stiu ce mai este.
    Ideea ca tinerii Timisoreni se vor antrena la „Surduc” este …. (nu o calific), ca sa nu stric atmosfera festiva.