Influenceri din showbiz-ul romanesc folositi de escroci ca sa faca bani pe seama naivilor racolati de pe retelele sociale. Zeci de oameni, pacaliti ca investesc in criptomonede. Ancheta la Timisoara si Chisinau. Video

TIMISOARA. Operatiune in comun a politistilor si procurorilor din Romania si Republica Moldova intr-un dosar de inselaciune si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 1,6 milioane lei.

CITESTE SI: Momentul in care incep sa circule prin Timisoara, pe trasee, noile autobuze electrice galbene Karsan. Producatorul turc aduce inca doua in cateva zile 

25 de perchezitii au fost facute in cele doua tari pentru capturarea membrilor unui grup care a reusit sa insele peste 30 de oameni promitandu-le un castig usor, daca ar investi in criptomonede.

In Romania, ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale au descins in 5 judete din tara si in Bucuresti, iar colegii lor din Moldova la Chisinau, Ungheni si Falesti.

Anchetatorii sustin ca infractorii si-au creat conturi false pe retele de socializare, ‘conectate’ la companii care in realitate nu exista, si le-au promis unor naivi ca le vor investi banii pe bursele de criptomonede, iar profitul ar fi fost garantat de pana la 100%.

Mai precis, cei care depuneau 100 de euro, dupa trei zile ar fi incasat 200 de euro. Ca sa le castige increderea, victimele au fost mai intai convinse sa transfere sume mici de bani, cu titlu de investite, si au si primit profitul promis.

Apoi insa, cand sumele investite au crescut, credulii nu au mai capatat niciun ban, iar ‘traderii’ nu au mai fost de gasit.

Sumele obtinute de la victime au fost transferate in Republica Moldova pentru a li se pierde urma.

Cei 32 de oameni escrocati au fost alesi, in 2020-2021, de pe retelele de socializare, aceasta dupa o campanie de publicitate consistenta la care au fost folositi si influenceri din showbiz-ul romanesc.

In acest dosar, manelistul Culita Sterp impreuna cu fratele sau – audiat si el de procurori, ar fi promovat in urma cu doi ani, pe o retea sociala, o afacere cu monede virtuale, care de fapt n-ar fi existat, au precizat surse pentru Stirile ProTV.

Anchetatorii sustin ca o parte dintre cei care practicau inselatoria descoperita acum de oamenii legii sunt studenti moldoveni in Romania.

In urma unor plangeri, procurorii din Timisoara au inceput cercetarile si, ajutati de autoritatile de la Chisinau, au reusit sa-i identifice pe escroci.

In urma audierilor la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, doi tineri au fost retinuti si mai apoi arestati preventiv pentru 30 de zile.

Banuitii le-ar fi promis persoanelor contactate ca o sa investeasca sumele de bani încredintati lor de catre victime, pe burse de vanzare-cumparare a valutei virtuale, cu obtinerea in maxim doua luni a „profitului garantat”. Mai exact, acestia ar fi lansat promisiuni false precum ca profitul ar putea cifra uneori pana la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunandu-le ca daca depun 100 de euro, in 72 de ore vor primi dublu. Ulterior, banii investiti de către victime ar fi fost transferati in conturile din Republica Moldova ale banuitilor, unde ar fi fost spalati, pentru camuflarea originii lor ilegale. Mai mult, pentru castigarea increderii victimelor, acestea ar fi fost initial determinate sa transfere sume mici de bani cu titlu de investitie, iar ulterior le-ar fi fost retrimise sumele de bani transferate, precum si presupusul profit„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Unii dintre suspecti sunt studenti moldoveni in tara noastra. Doi dintre ei au si fost retinuti la Timisoara si prezentati magistratilor, care au decis ca acestia sa ramana dupa gratii pentru 30 de zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Multi pun botu’ la asa ceva ……spera sa se imbogateasca repede , fara efort 🙂

    • asta au invatat de la cei ” cu valoare ” ce au aparut dupa 89. ce ? crezi ca domnisoarele din SUV-uri au lucrat in mina ? au lucrat pe sub birouri

  2. Influenceri = labe vorbitoare
    showbiz-ul romanesc = bordel pe sticla
    naivilor racolati = participanti la alegeri
    retelele sociale = locul unde se intalneste hotul cu prostul
    criptomonede = da-mi tu acum ca eu iti dau mai tarziu … multa mu3

    • daca nu sifonau muricanii inflatia in armata si arme cu ocazia minciunii ucrainiene erau baetii biliardari

    • 😀😀😀. Felicitări, cea mai corecta caracterizare!!!

  3. catre pagubiti : nu dati banii pe prostii luati banane la copii
    acu’ pe bune. asteptati sa ajunga btc la 800$ si cumparati atunci. in rest e can-can cu eth-shib-ada-etc

  4. Internetu boala secolului.

    • eu zic ca internetul – singurul lucru bun dupa ’89

  5. Lacomia asta de bani usor castigati sunt sigur ca investitori nu au muncit greu pentru bani pierduti usor mna soarte carma

  6. Oamenii e prosti. Bancile centrale si guvernele i fura incontinuu dar ei nu-si dau seama. ba mai si stau cu gura cascata la teve sa le spuna ce sa faca