Ingramadeala mare la Targul Liceelor. Mii de elevi s-au agitat sa adune cat mai multe pliante, pentru a prezenta ofertele si parintilor

Trofee, diplome, echipamente de specialitate, aparatura, ba chiar si produsul finit. Asa si-au prezentat 40 de licee din Timisoara profilele si posibilitatile de studiu, in fata a catorva mii de elevi de clasa a VII-a si a VIII-a, la targul liceelor din acest an. Organizat la Iulius Mall, evenimentul se afla la a X-a editie.

5 scoli pe ora, a cate 3-4-5 clase fiecare. Cam asta a fost media de vizitatori pe care au avut-o elevii si profesorii de la standuri, pregatiti cu adevarate strategii de marketing pentru a-si atrage potentialii cursanti.

Elevii liceului Alimentar au venit cu cateva cuptoare, unde au facut cornulete, pe care le-au impartit trecatorilor, elevii de la Spiru Haret s-au ocupat de parul domisoarelor care au fost interesate, cei de la Arte Plastice au pictat pe fetele trecatorilor si au intins o panza alba pe jos, pe care si-au putut arata maestria si cei mici.

“Fiecare liceu este cu propria strategie de marketing si isi atrage elevii cum poate. Copii vin placere, aduna pliante, in general de la toate standurile si probabil le duc acasa, unde se consulta cu parintii”, spune Adriana Dodea, organizator. Parerile legate marketingul in educatie sunt impartite.

“Acest targ este binevenit. Este un punct de plecare pentru viitorii liceeni, ca sa fie informati despre posibilitatile pe care le au. Este foarte bine, cu toate ca am vazut unele standuri care nu si-au gestionat bine activitatile, au fost lucruri care mi-au sarit in ochi. In primul rand strategiile de marketing, lucruri pe care liceele nu le fac, elevi nesupravegheati, comportament inadecvat etc”, spune Marin Popescu, inspector general, prezent si el la eveniment.

“Pana la ora 12:30 am impartit 1000 de pliante, iar pana la ora 14:00 am dat 1500. In general elevii sunt interesati se sectia de veterinara, unde ne intreaba de materii, locuri si profesori”, spune Eugenia Mihaescu, inginer agronom si profesor la Liceul Agricol. Aceeasi problema cu pliantele au avut-o si elevii de la standul Liceului Electrotimis.

“Nu mai am avem pliante, am dat tot. In general elevii au fost decisi de liceele pentru care vor opta. La noi cei mai multi au fost interesati de sectia de electrica si de cea de mecanica aeronave”, spune Razvan Solomon, elev in clasa a X-a la Electrotimis. Lucrurile nu au stat la fel si pentru cei care au reprezentat licee din comunele din apropierea timisoarei. “Noi am impartit 100 de pliante. Elevii cand vad Biled, deja nu mai sunt interesati. Spre noi se orienteaza in general copii din apropiere si cateva persoane am avut pentru seral”, spune Olga Orza, profesor de geografie, la Grupul Scolar Biled.

Cei mai incantati au fost elevii care au trecut pragul targului. “Am venit de dimineata cu doamna diriginta si acum cu tata. Mi-ar placea sa merg la Colegiul Banatean la filologie, acum sa vedem”, spune Andra Mihailescu, eleva in clasa a VII-a la generala 22.
De aceeasi parere este si tatal ei, care insa a insistat sa faca o trecere in revista la toate standurile. “Eu nu ma bag peste decizia ei, poate sa aleaga ce vrea. Eu imi fac datoria de a o ajuta sa se informeze, in rest, decizia ii apartie”, spune Mihai, tatal Andrei.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.