Inspectoratul de Stat in Constructii, un nou razboi cu Primaria Timisoara. Nicolae Robu: Ne cere ce nu s-a cerut nicaieri altundeva in tara

TIMISOARA. Sfidare sau respectarea literei legii? Primarul Nicolae Robu acuza Inspectoratul de Stat in Constructii, o institutie regionala, ca angajatii sau nu fac altceva decat „o demonstratie de cat sunt de tari”.

CITESTE SI: ISC pierde razboiul cu Primaria Timisoara in scandalul prelungirii PUG-ului. Actiunea Prefecturii, respinsa

Concret, Robu spune ca ISC a tinut documentatia pentru autorizarea unor lucrari de reabilitare termica a blocurilor, cu fonduri europene, pana in ultima zi, iar cand a eliberat documentele, a transmis Primariei Timisoara ca anveloparea prevazuta pe structura metalica nu poate fi executata, intrucat ar afecta rezistenta imobilelor.

Edilul a explicat ca nu se intervine la structura blocurilor, in cadrul lucrarilor de anvelopare, ci doar se monteaza o structura metalica usoara pe fatada pe care se instaleaza panourile izolatoare.

Despre cei de la ISC ce sa va spun. Judecati dumneavoastra. Ne-au tinut documentatia pentru autorizarea unor lucrari de reabilitare termica a blocurilor pe fonduri europene, fix 30 de zile. Nu e asta o demonstratie de cat de tari sunt ei ca isi permit sa il sfideze pe primar si primaria? Si in ziua a 30-a ce credeti ca au spus? Ca blocurile sunt cu structura metalica. Acum se merge pe urmat tehnologie. Se monteaza o structura usoara pe bloc si pe ea se monteaza panouri termoizolatoare si fonoizolatoare. Niciunde in tara nu s-a interpretat ca aici e vorba de constructii cu structuri metalice. Blocurile raman cu structura pe care o au. Nimeni nu se atinge de ele. Atata tot ca se aplica aceste structuri metalice usoare si acele panouri si ele usoare. Se cere ce nu s-a cerut niciunde altundeva in tara. Acesti indivizi vor sa ne boicoteze sa nu putem implementa cele 18 proiecte de eficientizare energetica a blocurilor care cuprind 80 de blocuri. Ei doresc sa esuam, ca prea am reusit noi rata de 100% pe exercitiu precendet. Si acum am reusi tot asa daca am fi lasati in pace„, a declarat Nicolae Robu.

Nu este pentru prima data cand Inspectoratul de Stat in Constructii pune tunurile pe Primaria Timisoara. Cel mai recent, ISC a trimis control pentru a verifica lucrarile executate la intersectia de la Punctele Cardinale. Dupa acest control, primarul Nicolae Robu anunta ca se asteapta sa primeasca amenda din partea acestei institutii.

In plus, tot ISC a fost cel care a contestat hotararea de consiliu local prin care se aproba prelungirea vechiului PUG al Timisoarei si a blocat eliberarea de certificate de urbanism la Primarie, intrucat Prefectura a inaintat plangerea in instanta. Vineri, primarul Nicolae Robu a anuntat ca plangerea a fost respinsa, iar emiterea de documente a fost deblocata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se pare ca Robu are dreptate cu privire la ISC. Daca ar vrea sa fie corecti ar controla proiectele de la investitiile primariei si modul in care lucrarea a respectat proiectul, incepand cu pasajele Jiul si Popa Sapca si terminand cu Podul Dragalina.

    • Zise filozoful din Pârlipăț 😂😂😂😂😂🤣😂

      • Nu sunt din Pârlipăț (sau Prilipeț, denumire oficiala), dar nu mi-ar fi rusine sa fiu, e un catun fain si pitoresc. In zilele noastre, daca vrei sa insulti un timisorean zici ca e din Bocsig, se pare ca e un „brand” al nesimtirii amestecate cu tampenie.

  2. bai, rob prost, cred ca ai uitat de ce a cazut poarta aia de la intrare. esti expert si de data asta cu privire la rezistenta structurilor?

  3. In locul lui Robu m-as sterge cu citatia ISC la cur si as arunca-o la cos

  4. Dar la DNA, la DNA, ce se mai aude cu dosarele despre reabilitarea termica făcută, pardon, spălată de tractorist, ce se mai aude, știi ce zic?

  5. Stimate domn Primar,
    Nu ai înțeles nimic din ce îți solicita ISC, cu toate ca ar trebui sa știi pentru ca ești inginer. ISC ÎȚI SOLICITA SA RESPECȚI NIȘTE NORMATIVE!!! . Afirmația ca nu se solicita în tara niciunde este punctul tău de vedere. Postează date exacte și concrete cu aceasta afirmație.

    • @Cornel: exact, doar niste normative. Pe care tocmai le-a inventat, ca toate divinitatile locale. Adica, daca prind pe un bloc facut din beton armat o table cu numele strazii l-am transformat in „structura metalica”, asa „au interpretat” specialistii de la ISC normativele. Au fost ei desfiintati si in instanta, dar daca nu e pe banii lor, sa fie primit!
      Nu am nimic cu respectarea normativelor, cu specialistii semidocti si rau intentionati care se cred dumnezei in posturile unde au fost numiti politic am. Si, ca sa echilibrez discutia, are si primaria destui.

      • Nu este o simpla tabla montata pe bloc. Este vorba despre o structura de rezistenta pe care se aplica materialele de sistem. La o suprafață atât de mare încărcarea este uriasa. Te rog sa te gândești dacă aceasta structura pe care se face o asa încărcare dacă nu este dimensionata corespunzător ce se poate întâmpla dacă se prăbușește peste oameni.
        Treaba este foarte serioasa, Primarul o prezintă în asa fel încât sa para ca ISC realizează un abuz cu el. Te mai rog sa te uiți prin oraș la toate lucrările care se realizează (noi sau reabilitări) și o sa constați ca sunt bătaie de joc.
        Daca mergi în Parcul Justiției, Gradina Zoologica o sa vezi la toți stâlpii de iluminat alei cum iasă cablurile electrice din stâlpi și cum întra în cutie, fără nimic o protecție. Dacă pune o persoana mana are toate șansele sa moara. Te mai poți uita la toate cablurile care sunt pentru sistemul de supraveghere video în intersecții.
        Dacă mergi prin oraș la fiecare colt poți sa vezi lucrări neconforme și abuzuri ale firmelor de construcții, abuzuri care se realizează cu știința comisiilor tehnice din Primărie.

  6. Legea prevede acest aviz/control al ICS pentru orice proiect de constructii!
    De ce sa ocoleasca Primaria o prevedere legala?
    Toti cei care vor sa construiasca ceva trebuie sa respecte aceasta lege. Sau primaria/primarul sint mai presus de lege, nu-i asa, ca doar noi i-am ales!
    Rusine primarului pentru aceasta incercare de incalcare a legii . Tocmai el, cel care ar trebui sa mearga la puscarie pentru o problema similara: cea cu poara prabusita de vint, care nu a avut avizul ICS.
    Prost exemplu pentru urbe , Laie!!!

  7. Imi pare rău să o spun dar voi cei de la USR ați devenit mai tampiți decât postacii de serviciu al ciumei roșii. Cât de tampiți puteți fi să nu vedeți că orașul ăsta este sabotat din toate părțile de către sclavii găștii lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN ?
    Sigur ROBU are bube în cap destule dar noi aici vorbim de o obstructionare voită a acestor gunoaie la adresa locuitorilor acestui oraș printre care vă numărați și voi.
    Dacă ai dat aviz pozitiv pentru mansardare cu niște construcții care pot afecta rezistența unui bloc nu poți aproba montarea termoizolatiei pe aceleași profile pe care se montează și plăcile de ghipscarton ?? Voi chiar nu vedeti ca aceste cozi de topor al ciumei roșii indiferend de la ce agentie sunt, își bat pur si simplu joc de noi.
    Dacă mâine vom avea primar usr-ist iar prefect și președinte al consiliului județean va fi pnl-ist care va sabota de dimineața până seara primăria ce veți spune.

    • Dupa cate stiu USR apartine la marea familie a „randuitorului”; are frati in toate tarile EU !

    • Dacă tot pomenești de o simpla mansardat și un simpla izolație din polistiren as vrea să-ți spun ca toate aceste lucruri nu sunt legale și nu se realizează conform normelor.
      Structura acoperișului la mansarda TREBUIE sa se realizeze (asa cum se specifica în normativ) din materiale in incombustibile (asta înseamnă beton sau metal termoprotejat). TOATE mansardele au structura acoperișului din LEMN, OBS, o izolație termica din polistiren sau vata minerala și ghips carton. Nimic mai greșit decât aceasta stratificate!!!
      Structura acoperișului trebuie sa fie din beton sau metal cu TERMOPROTECȚIE iar mizeriile de izolații exterioare din polistiren nu sunt permise deoarece sunt combustibile fiind necesare cele cu vata bazaltica . În cazul în care se pune polistirenul atunci ar trebui sa se realizeze fâșii incombustibile (vata bazaltica) la separarea fiecărui nivel și în jurul ferestrelor.

      De ce nu vorbește nimeni despre aceste aspecte tehnice ?
      Sa fie vorba despre: prostie, incompetență, interese? Sau din toate câte puțin?

      Ideea este ca sa fac de mântuială toate lucrările. Numai sa fie bifate cu disperare ca se face ceva.

    • Dacă tot pomenești de o simpla mansardare și o simpla izolație din polistiren as vrea să-ți spun ca toate aceste lucruri nu sunt legale și nu se realizează conform normelor.
      Structura acoperișului la mansarda TREBUIE sa se realizeze (asa cum se specifica în normativ) din materiale in incombustibile (asta înseamnă beton sau metal termoprotejat). TOATE mansardele au structura acoperișului din LEMN, OBS, o izolație termica din polistiren sau vata minerala și ghips carton. Nimic mai greșit decât aceasta stratificatie!!!
      Structura acoperișului trebuie sa fie din beton sau metal cu TERMOPROTECȚIE iar mizeriile de izolații exterioare din polistiren nu sunt permise deoarece sunt combustibile fiind necesare cele cu vata bazaltica . În cazul în care se pune polistirenul atunci ar trebui sa se realizeze fâșii incombustibile (vata bazaltica) la separarea fiecărui nivel și în jurul ferestrelor.

      De ce nu vorbește nimeni despre aceste aspecte tehnice ?
      Sa fie vorba despre: prostie, incompetență, interese? Sau din toate câte puțin?

      Ideea este ca se fac de mântuială toate lucrările. Numai sa fie bifate cu disperare ca se face ceva.

  8. Cred ca Robu are dreptate cu privire la ISC! oare cate avize de constructii ptr. „refaceri de fatada, mici completari cu justificarea indoielnica, … ” au fost date/si vor mai fi date „pe etape/parti”:
    etapa 0: apar „mostenitorii legali”
    etapa 1-a: refacere 1:1;
    etapa a 2-a: liniste cca 1 an (aparent nu se misca nimic);
    etapa a 3-a: aviz nou ptr. refacere cu supraetajare, extindere, s.a.m.d.
    etapa a 4-a: etapa faptului implinit ridicare din umeri, … „si acum ce sa facem, ca nu o sa daramam ce a facut omul” !
    Luati ca exemplu multe din „frumusetile arhitectonice” (cum de nu le este rusine de avizele care se dau) ale Timisoarei sec XXI.
    Evident, zambetele nu au nimic cu aceste situatii!