Insule cu cate 5 containere in care vom depune selectiv deseurile, cu cartela, la Timisoara. Primaria cumpara primele 100 de instalatii inteligente, intr-un parteneriat cu RETIM

TIMISOARA. Primaria Timisoara va achizitiona 100 de containere inteligente pentru colectarea selectiva a deseurilor.

CITESTE SI: Strazi inchise si terase ridicate in centru, la Timisoara. Se fac ultimele pregatiri pentru deschiderea Capitalei Europene a Culturii 

Deocamdata, municipalitatea are asigurata finantarea prin PNRR pentru cumpararea acestor insule, prin care vor putea fi colectate cinci tipuri diferite de deseuri. Anuntul a fost facut vineri dupa-amiaza de primarul Dominic Fritz.

Am castigat o finantare europeana pentru instalarea primelor 100 de insule de colectare selectiva a deseurilor în Timisoara. Fiecare insula are capacitate de colectare pentru 200 de apartamente. Asta inseamna ca 20.000 de familii vor avea la dispozitie un sistem modern unde sa depuna gunoiul, selectat pe cinci fractii: biodegradabil, rezidual, sticla, plastic si metal, hartie si carton„, spune edilul.

Primele vor fi instalate in zonele cu densitatea mare de blocuri. Insulele vor fi formate din 5 containere de 1,1 metri cubi, vor avea acces cu cartela pentru locatarii carora le sunt arondate, iar nivelul de umplere va putea fi monitorizat de la distanta, pentru a eficientiza colectarea de catre RETIM.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro (fara TVA). Insulele vor fi finalizate pana la finalul lui 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt curios ce amplasamente se vor gasi pentru aceste asa numite insule. La cum ne-a obisnuit aceasta administratie precis se vor defiinta locuri de parcare in acest scop.

  2. Exact la asta m-am gândit și eu: unde vor fi puse aceste containere? Oricum, va trebui și spațiu de acces pentru utilitarele care vor goli containerele.

  3. Iar cei care nu au cartela isi vor depozita gunoaiele langa recipiente – la fel cum se practica in jurul recipientelor pt colectarea sticlei – Politia Locala fiind incapabila sa stopeze fenomenul.

  4. Dacă pune, de ce pune? Precis desființează ceva foarte util populației: parcare, spațiu verde, loc de bârfă în cartier, casa unui câine al străzii, un garaj….
    Dacă nu pune, îl doare în cot ca plătim amenzi pentru necolectare selectivă, de aia nu pune, ca să plătim amenzi. La containerul de sticle de la Kaufland Gh.Lazar am văzut , sprijinit de container un box cu sticle cât 1/2 din container. Omul era un bautor de categorie grea sau strângea de la tot cartierul. Cinste lui ca le-a pus organizat acolo. Dar daca sunt 2-3 la fel, de ce ne inflamam? La 20 de metri e containerul Kaufland, cu două posturi.Ce îi opreste să bage acolo?

  5. inca unul dintre multele „zero proiecte” pe bani europeni de care nu au auzit unii concetateni …

  6. Numa’ 5?!
    Ajungem sa aruncam selectiv in 100 de tomberoane.
    Mai bine desfinteaza kk… .de genu asta deja existente.
    Nu imi amintesc sa fi aruncat vreodata in asa ceva.