Interes crescut pentru cursul de expert accesare fonduri europene. Cand are loc o noua sesiune de pregatire in domeniu?

TIMISOARA. Perspectiva financiara 2014-2020 a Uniunii Europene prevede o noua abordare in materie de programare strategica pentru politica de coeziune, conform obiectivelor Strategiei Europa 2020. Romania va investi in obiective tematice ale strategiei Europa 2020, folosind resursele fondurilor europene structurale si de investitii, prin intermediul programelor operationale 2014-2020.

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala (DFPP), vine in sprijininul celor interesati cu programe de formare dedicate accesarii de fonduri europene, ale caror obiective vizeaza cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare, cunoasterea normelor legislative nationale si europene, evaluarea criteriilor de eligibilitate, cunoasterea etapelor realizarii unui proiect si a regulilor de monitorizare si control, realizarea analizei cost-beneficiu conform cerintelor europene etc.

Astfel, CCIA Timis lanseaza o noua serie a cursului Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europeana (COR 242213), care va avea loc in perioada 30 mai – 3 iunie 2016 (de luni pana vineri, intre orele 16– 20), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa invete sa scrie si sa acceseze proiecte cu finantare europeana cat si institutiilor si companiilor care doresc dezvoltare cu propriile forte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, respectiv membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor obtine competente / abilitati specifice, pentru un proiect de succes.

Cursul acopera tematica necesara pentru scrierea unei cereri de finantare si implementarea proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finantarii:

– Care sunt programele de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare a institutiei /firmei;
– Care sunt pasii pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Cum se completeaza o cerere de finantare;
– Accesarea fondurilor europene si utilizarea lor corecta;
– Ce implica din partea institutiei/firmei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale?
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului.

Traineri cu experienta in domeniu vor oferi consiliere si indrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de buna practica si vor raspunde intrebarilor si problemelor aferente tematicii.

Cu un puternic caracter practic si aplicativ, cursul da posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul si obiectivele aplicantului.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei, iar cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.