Interes crescut pentru domeniul fiscalitatitii. Aproximativ 500 de agenti economici, la seminarul privind modificarile aduse Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, organizat de CCIAT

TIMISOARA. Noile modificari aduse Codului de Procedura Fiscala si Codului Fiscal, prin OG 31/2022 si OG 16/2022 au fost puse in discutie, in cadrul unui seminar organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara.

Interesul agentilor economici pentru subiectul discutat a fost unul deosebit de mare, nu mai putin de 500 de reprezentanti ai firmelor din Timisoara si din judet luand parte la intalnire, pentru a primi toate explicatiile de care au nevoie in prinvinta situatiilor cu care se confrunta.

Ne bucuram de o prezenta atat de numeroasa la seminarul de astazi. Trebuie sa va spun ca in fiecare an, acest seminar are una dintre cele mai mari audiente, asta inseamna ca interesul pentru fiscalitate exista. De aceea vreau sa multumesc si partenerului nostru traditional, Directia Generala Regionala a Finatelor Publice Timisoara pentru prezenta si speram ca aceste seminare sa vina in sprijinul agentilor economici, pentru o mai buna intelegere a modificarilor aduse legislatiei fiscale. Peste 500 de firme au confirmat prezenta la acest seminar, care este unul intractiv, adica agentii economici pot pune intrebari, iar cei de la Finante vor raspunde„, a spus Florica Chirita, presedintele CCIA Timis, in deschiderea evenimentului.

Evenimentul s-a bucurat si de sprijinul Institutiei Prefectului.

Este un seminar de laudat, este o initiativa in care ne punem la masa, vorbim de institutiile statului si agentii economici. Cel mai important lucru este dialogul, pentru ca asa se pot identifica probleme, se pot gasi solutii, se pot rezolva anumite solicitari si cel mai important lucru este pastrarea unei relatii constructive si de apropiere intre organul fiscal si agentul economic. Agentii economici trebuie sa aiba incredere in institutiile statului, sa se simta protejati, indrumati in primul rand si abia apoi controlati„, a precizat prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu.

La intrebarile reprezentantilor firmelor au raspuns directorul DGRFP, Mircea Simeria, si specialistii din cadrul institutiei.

Seminarul este structurat pe cele doua acte normative de baza, Ordonanta de Guvern 31/2022 privind modificarile aduse Codului de Procedura Fiscala si Ordonanta de Guvern 16/2022 care modifica Legea 227 privind Codul Fiscal si care partial a intrat deja in vigoare, iar cuprinsul ordonantei 16 va intrat in vigoare la inceputul anului 2023. Noi ne-am structurat ca si echipa de prezentare a acestor noutati in formatul existent„, a spus Mircea Simeria in deschiderea seminarului.

Ordonanta de Guvern nr. 31/2022 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala a intrat in vigoare in 3 septembrie 2022, iar in privinta OG 16/2022, o parte dintre cele mai importante modificari vor intra in vigoare din prima zi a anului 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.