Intersectiile mortii din Timisoara! Unde s-au produs cele mai grave accidente, dar cele mai multe?

TIMISOARA. Soferi si pietoni deopotriva, neatenti ori uneori de-a dreptul inconstienti, au contribuit la producerea de accidente grave in intersectiile din Timisoara in 2016, soldate cu morti si raniti.

CITESTE SI: Top cele mai PERICULOASE cartiere din Timisoara! Tu stai intr-unul dintre ele?

Potrivit statisticilor oferite opiniatimisoarei.ro de catre reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, in intersectiile din Timisoara s-au produs anul trecut nu mai putin de 294 de accidente rutiere. Bilantul indica 5 morti, 46 de raniti grav si alti 315 raniti usor.

Cele mai multe accidente s-au produs, in 2016, in intersectiile aflate de-a lungul bulevardului Liviu Rebreanu: 17. Artera e urmata intr-un clasament neoficial, de Constantin Brancoveanu, in ale carui intersectii s-au petrecut 14 accidente. Vin din urma Calea Sagului, cu 9 astfel de evenimente, Calea Aradului si Calea Martirilor cu cate 8 accidente. Pe B-dul Republicii au fost inregistrate 7 accidente. La fel pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Pe Calea Torontalului si pe Sever Bocu s-au produs cate 6 accidente, iar la 5 evenimente rutiere de acest fel s-au oprit strada Vulturilor, Stefan cel Mare, Drubeta, Circumvalatiunii si Grigore Alexandrescu.

Accidente mortale s-au produs in:

1. intersectia 16 Decembrie cu B-dul Regele Ferdinand
2. intersectia Bogdanestilor cu strada Macilor
3. intersectia Mures cu strada Azuga
4. intersectia Regele Ferdinand cu strada Piatra Craiului
5. intersectia Revolutiei 1989 cu strada Eminescu

In aceste cazuri, de vina au fost traversarile neregulamentare ale pietonilor sau abaterile biciclistilor, spun reprezentantii IPJ Timis.

Cele mai multe accidente, 17, in intersectiile de pe Liviu Rebreanu cu: Brancoveanu, Hebe, Salcamilor, Aries, Ranetti, Ghe Domasneanu, Cerna, B-dul Sudului, Aleea Sanatatii. S-au inregistrat 4 raniti grav si 14 raniti usor.

14 accidente s-au produs in intersectiile de pe Constantin Brancoveanu cu: Rusu Sirianu, Muzicescu, Snagov, Glad, Porumbescu, Romulus, Mures. 4 oameni au fost grav raniti, iar alti 12 raniti usor.

Pe Calea Sagului, s-au petrecut 9 accidente in intersectiile cu: Rebreanu, Ana Ipatescu, Vulturilor, Intrareala mall, Porumbescu. Bilantul: 12 raniti usor.

Calea Aradului a inregistrat 8 accidente in 2016 in intersectiile cu: Circumvalatiunii, Amurgului, Ion Zaicu, Antenei. Au fost 9 evenimente rutiere soldate cu 2 raniti grav si alti 9 usor.

Pe Calea Martirilor, s-au produs tot 8 accidente in intersectii, din care au rezultat 1 ranit grav si 10 usor, la intretaierea cu: Musicescu, Rebreanu, Aries si Mures.

 

Cele mai multe accidente inregistrate in 2016 sunt in intersectiile:

– Grigore Alexandrescu cu Moise Dobosan: 4
– Aradului cu Circumvalatiunii: 4
– Rebreanu cu Martirilor: 4
– Rebreanu cu Brancoveanu: 4
– Crisan cu Ioan Plavosin: 3
– Cluj cu Eroilor de la Tisa: 3
– Sfintii Apostoli Petru si Pavel cu Carol Davila: 3
– Stefan cel Mare cu Eroilor de la Tisa: 3
– Torontalului cu Grigore Alexandrescu: 3

La toate aceste nenorociri petrecute in intersectiile din Timioara se adauga accidentele de pe strazi soldate cu morti si raniti, in decursul anului trecut.

CITESTE SI: ‘Soseaua Mortii’ care duce la Timisoara! TOPUL drumurilor pe care au avut loc cele mai multe accidente grave, in Timis! 

Printre cele care au ramas in memoria oamenilor, se numara cel de pe strada Cluj, in care o tanara si-a pierdut viata, iar soferul vinovat a fugit ca un las de la locul accidentului.

Un alt accident a carui imagine cu greu va fi uitata s-a petrecut anul trecut in Complexul Studentesc, cand un tanar s-a dat peste cap cu masina. Din fericire, in acest caz urmarile nu au fost dintre cele mai grave.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Normal ca sunt accidente, in conditiile in care la majoritatea semafoarelor este verde atat pentru pietoni cat si pentru masini. De ce? Eu personal prefer sa mai astept 1 minut pana trec pietonii si apoi sa trec fara sa existe posibilitatea sa mai sara vre-unul de pe trotuar la ultima secunda de verde. Si apoi sunt multi si de o parte si de alta complet neatenti sau nesimtiti si ma refer la faptul ca multi pietoni trec strada cu nasul in telefon fara sa se asigure la trecere dar si soferi care nu acorda prioritate. Pff!

  2. Normal ca sunt accidente, in conditiile in care la majoritatea semafoarelor este verde atat pentru pietoni cat si pentru masini. De ce? Eu personal prefer sa mai astept 1 minut pana trec pietonii si apoi sa trec fara sa existe posibilitatea sa mai sara vre-unul de pe trotuar la ultima secunda de verde. Si apoi sunt multi si de o parte si de alta complet neatenti sau nesimtiti si ma refer la faptul ca multi pietoni trec strada cu nasul in telefon fara sa se asigure la trecere dar si soferi care nu acorda prioritate. Pff!

    • Asta este valabil si pentru verdele intermitent care se stinge brusc, iar pietonii sar pe trecere (la gara de nord patesc frecvent)

  3. Grijă la GJ,MH,OT,CS,DJ!!

  4. Cine a „inventat” verdele intermitent e un mare dobitoc.
    Ar fi trebuit sa fie galben intermitent si nu verde.

  5. Rog nu jigniti „creierele” de la DT SSC! Atata pot, si, asta o implementeaza peste tot. Lozinca finala „pe aici nu se (va) trece”. Ce este aiurea. Dintr-o lista de 10 mentionez:
    – semaforizarea nota 3 / 10
    – marcajele rutiere nota 3/10
    – plasare indicatoarelor 3/10
    – intretinerea drumurilor 3/10
    – iluminarea trecerilor pentru pietoni nota 3/10
    – ….