-Nu as vrea sa dau nume, sunt sigur ca toti au depus un efort deosebit de mare, a fost foarte greu, pentru ca este o concurenta foarte mare la noi in echipa si este greu sa prinzi unul din cele 15 locuri de titular. Nu pot sa spun ca este un jucator care nu ne-a multumit, nu exista situatii sa ne despartim de un jucator din punct de vedere al indisciplinei sau al non-performantei sau a non-valorii. Ne despartim din cu totul alte motive, unele sunt de varsta, ne intereseaza sa intinerim foarte mult lotul, iar celelalte sunt legate de faptul ca sunt jucatori straini care au jucat la alte Nationale si nu pot sa fie naturalizati in Romania si cu noile norme impuse de FRR nu o sa putem sa tinem asa multi jucatori straini.
-Cu siguranta, Paula Kinikinilau incepand de anul viitor va fi naturalizat, Randall Morison, care este al treilea an la Timisoara si poate fi naturalizat…In plus, am adus cei patru tineri din emisfera sudica in acest an, exact in vederea naturalizarii. Putem vorbi, de asemenea de Stephen Shennan si Jody Rose care, cu siguranta, vor bate la portile Natonalei.
Obiectiv: 5 din 5 pentru urmatorii ani
-Cum merg lucrurile la Centrul de Copii si Juniori?
-Merg bine, avand in vedere ca exista un numar crescator de copii, tot mai multi parinti isi indreapta fata catre rugby si isi trimit copiii sa practice acest sport minunat, lucrurile merg in bine. Pe mine ma intereseaza sa reusim sa incropim aici un centrul de excelenta, desi poate e mult spus, ne dorim sa reusim sa formam niste grupe de 17-18 cu copii din tara, pe care sa ii aducem la Timisoara, ei sa aibe o baza de pregatire si noi sa ii slefuim pentru a merge mai departe.
-In ce masura va ajuta prezenta in Biroul Federal in munca dumneavoastra?
-Te ajuta foarte mult din punct de vedere al faptului ca iei parte la deciziile importante care sunt in rugby-ul romanesc si intr-adevar poti a-ti exprimi liber un punct de vedere, ceea ce mi se pare un lucru foarte benefic pentru Timisoara, pentr ca RCM este un club care reprezinta pana la urma elita rugbyului romanesc si cred ca avea nevoie de un reprezentant acolo. Trebuie sa ne uitam la investitiile care se fac la Timisoara, la managementul care este aici, la partea de imagistica si cred ca intr-adevar, Timisoara merita un loc in Biroul Federal.
-Cum sunt vazute dinspre capitala performantele RCM-ului?
-Cu siguranta ca sunt vazute bine pentru ca vorbim despre oameni de rugby. In rugby nu te bucuri de necazul celuilalt, te bucuri de victoriile tuturor echipelor si orice crestere in valoare atrage dupa sine si o crestere a celoralalte echipe. Pot sa pun ca asa cum Baia Mare a fost o locomotiva timp de trei ani de zile pentru restul echipelor din campionat, asa este considerata Timisoara acum, o locomotiva pentru celelalte echipe din tara. Ceilalti sunt obligati sa ridice nivelul, sa ridice stacheta pentru a putea face fata concurentei.
-Pentru sezonul viitor la ce sa ne asteptam?
-Pentru 5 sezoane sa va asteptati doar la castigarea campionatului si a Cupei. Avem obiectiv cinci din cinci.
-Sunt ceva discutii concrete si legat de cupele europene?
-Am intrat in contact cu reprezentati ai organizatiilor internationale de rugby, am schimbat cateva e-mailuri in momentul de fata, pot sa spun ca avem atat sprijinul Federatiei Romane de Rugby, cat si al domnului Morariu care este presedintele FIRA-AER si ne dorim din tot sufletul sa participam intr-o competitie europeana, ramane de vazut pentru anul viitor daca formatul competitiilor actuale va mai fi valid sau nu. Sunt discutii sa dispara Challenge Cup si Heineken Cup si sa apara alte competitii, dar in momentul de fata nu se stie nimic sigur.
-Daca ar intra in cupele europene, Timisoara ar fi vazuta ca fiind in competitie cu selectionata <<lupilor>>?
-Nu cred, eu as vedea-o ca si un plus pentru ambele echipe. „Lupii” putea sa fie o echipa care sa descopere si sa dezvolte talente la nivel de Romania, iar Timisoara, vad eu, ca o echipa care ar putea sa faca performanta in cupele europene. pentru ca lumea trebuie sa inteleaga, in momentul in care noi nu mai avem o provocare, o sa ajungem sa ne plafonam. Noi avem nevoie de echipe puternice, inclusiv din campionate straine pentru a creste in valoare. Si, crescand noi in valoare, automat creste valoarea rugby-ului romanesc.
Inca un an pe stadionul din Ronat: ‘Cred foarte mult in varianta de la CFR dar nu cred ca va fi foarte curand realizabila”
-Anul acesta v-a stopat in ideea de a merge in cupele europene si problema stadionului. Este cea mai mare grija si pentru anul viitor?
-Cea mai mare grija nu ar fi, atata timp cat avem din partea Consiliului Judetean intelegerea ca meciurile internationale sa se poata disputa pe „Dan Paltinisanu”, dar din punct de vedere al promovarii rugby-ului, al calitatii jocului, al numarului de spectatori pe care reusesti sa-i strangi, al amplasamentul actual al stadionului nu este cel mai bun. Intr-adevar, un stadion mai central, mai cochet, ne-ar ajuta foarte mult.
-Cat de mult credeti in varianta propusa la stadionul CFR?
-Cred foarte mult. Nu cred ca va fi foarte curand realizabila, dar cred in ea.
-Poate echipa sa duca inca un sezon pe terenul din Ronat?
-Din pacate, nu avem ce sa facem, asta avem, cu asta defilam. Mai jucam prin noroi, prin mocirla, dar asta e rugby-ul, jucam indiferent de vreme, de conditii.
-Ce stiti despre structura campionatului de anul viitor? Se anunta echipe noi…
-Nimic nu este sigur. Vor aparea probabil noi echipe, cu siguranta va aparea Buzaul, care s-a calificat in prima liga, cei de acolo sunt interesati in aducerea unor jucatori straini. De asemenea, pe un trend ascendent se afla Clujul care a lucrat foarte mult la partea de imagine, la structura clubului si cu siguranta in cativa ani, eforturile lor vor da rezultate. Cei de la Baia Mare au spirit de invingatori, de <<zimbri>>, se vor bate mereu la titlu, nu stiu ce se va intampla cu Dinamo…Steaua, din punctul meu de vedere ar mai avea nevoie de cateva plombe, de cativa jucatori straini care sa dea putina creativitate jocului lor si daca s-ar intampla aceste lucruri, vom avea un campionat foarte puternic.