INTERZIS intr-un parc din Timisoara! Nimeni nu va avea voie sa mai intre. Ce se intampla peste 10 zile?

TIMISOARA. Doar pasarea-n zbor va mai putea trece printr-un parc din zona centrala a Timisoarei. Peste numai 10 zile, oamenii vor avea interdictie sa mai intre, chiar daca unii scurtau drumul traversandu-l.

S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor de reamenajare la Parcul Scudier, cunoscut si drept Parcul Central, din vecinatatea Catedralei Mitropolitane. Zona va fi transformata intr-o gradina vieneza.

CITESTE SI: Labirint verde, gradina vieneza, amfiteatru in aer liber! Schimbarile uriase din 3 parcuri mari din Timisoara in 2017 

Dupa cum va informa opiniatimisoarei.ro in urma cu aproape doua luni, in parc vor fi puse nu mai putin de 86 de specii de arbori si arbusti, dar si 1552 de exemplare de plante perene din 25 de specii, de diferite culori.

La intrarea dinspre Catedrala Mitropolitana urmeaza sa fie pozitionate coloane de marmura, dar va fi inscriptionat si numele parcului. De altfel, toate intrarile in parc urmeaza sa fie refacute si rearanjate si va fi amenajat si un foisor de muzica.

CITESTE SI: Mii de sarmale pentru pofticiosi si un program pe inima banateanului, in festival, la doi pasi de Timisoara! Ce se pregateste? 

In parc vor fi instalate opt pergole noi, de cinci feluri diferite, fiind inlocuite cele existente acum. De asemenea, vor fi instalate patru gradene verzi, doua rastelui pentru biciclete, 68 de cosuri de gunoi si jardiniere cu flori.

Conform planului primariei, labirintul in forma de frunza de ginkobiloba va fi pozitionat in apropierea intrarii dinspre Splaiul Nicolae Titulescu. In aceeasi zona, in apropierea trotuarului, vor fi plantati mai multi arbori si arbusti.

Astazi a inceput montarea unor garduri care sa imprejmuiasca intreg parcul, iar lucrarile vor porni efectiv peste 10 zile. Din acel moment, parcul va fi complet inchis din ratiuni de siguranta.

CITESTE SI: Ar trebui sa fie unul dintre cele mai frumoase muzee din Timisoara! Ce se pune la cale? 


Nu avem cum altcumva. Lucram cu cu camioane, cu utilaje, se mai intampla ceva, Doamne fereste, cine raspunde? Vom inchide. Trebuie sa facem aleile, vor fi sparte toate si refacute, punem sistemul de irigatie, vine schimbata o teava de apa de la Aquatim, nu ai cum altcumva. Nu e o lucrare de o saptamana„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Sorin Doda, administratorul uneia dintre firmele care se ocupa de reamenajarea Parcului Scudier.

Valoarea contractului de executie este de 6.500.000 lei, la care se adaugă TVA, durata lucrarilor fiind de 12 luni.

AICI puteti vedea si planul in detaliu al Parcului Central.

Parcul Anton Scudier este mai cunoscut drept Parcul Central. Infiintat in 1880 din ordinul celui care ii da numele, generalul Anton Von Scudier, a purtat acest nume pana in 1950, cand a fost schimbat de regimul comunist in parcul I.V Stalin.


Dupa alti cinci ani si-a schimbat din nou numele, in Parcul Central, si avea sa ramana asa pana in 2015, cand a redevenit Parcul Anton Scudier, prin hotararea consiliului local.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca va arata minunat acest parc. Problema ar fi aceea a dorintei bolnave a unora de a distruge tot ce este frumos. Unii chiar au placerea asta bolnava de a face rau. Agenti de paza si ordine in parc ar fi bineveniti pentru prevenirea distrugerilor si pentru siguranta noastra a celor care iubim frumosul. Sau chiar daca nu il iubim, macar respectam ceva din simplul motiv ca exista, ca s-au investit bani seriosi si ca cineva a muncit ca sa puna pe picioare acest proiect.

  2. Foarte frumos Timisoara merita așa un parc sper ca și oameni sa pastreze și sa aibă grija

  3. deci, si aici se vor taia toti copacii batrani cu coroana mare si se vor planta in loc niste bete amarate?!

  4. D-le primar va rugam frumos sa nu taiati copacii batrani, fie-va mila de noi. Ne-ati mutilat orasul, ati taiat arbori si copaci minunati, v-ati batut jos de oras si o faceti in continuare. Lasati-ne macar parcurile in pace. Vorbesc in numele multor persoane, ar fi trebuit sa faceti cunoscut planul de schimbare la fata a parcului si sa cereti parerile timisorenilor, nu sa faceti cum va taie capul ca parcul asta nu e proprietate dv. privata. Exact asta faceti, luati hotarari de parca ati fi Dumnezeu in oras iar de noi va doare undeva si nici acolo. Nu va mai purtati ca pe mosia proprie, mai suntem si noi pe aici ca inca n-am murit!