Inverzirea strazilor pietonale din centrul Timisoarei, cel mai votat proiect prin bugetul participativ in acest an. Timisorenii vor si statuia ecvestra a lui Pavel Chinezu si parc de antrenamente

TIMISOARA. Chiar daca putine au fost realizate in ceilalti ani, acum o luna primaria a dat startul votului pentru proiectele propuse de cetateni in 2024 prin bugetul participativ.
Au fost selectate 45 de idei, majoritatea pentru amenajarea de spatii verzi, parcuri si gradini ori locuri de joaca in cartiere.

Oamenii s-au putut pronunta AICI pentru proiecte.

CITESTE SI: Cine vrea sa faca studiul de aproape 150.000 de euro pe care il cumpara Primaria Timisoara ca sa stie cat radon este in cladirile sale si cum le poate proteja impotriva radiatiilor 

In ultima zi de vot, pe 23 septembrie, in topul preferintelor timisorenilor, cu aproape 1700 de voturi, se afla inverzirea mai multor zone pietonale din centrul istoric al orasului, unde sa fie puse jardiniere ori ghivece mari cu copaci. Este vorba despre crearea a 5 insule cu verdeata in care sa fie montate si banci, in dreptul Liceului Lenau, pe strada Gheorghe Lazar, pe Eugeniu de Savoya in spatele Palatului Dicasterial, pe Regiment 5 Vanatori, pe Erremia Grigorescu la intrarea in Cazarma U si pe Ungureanu colt cu Savoya.

Pe viitor, acest proiect pilot ar putea fi extins pe Marasesti, Bolyai, Caruso, VV Delamarina, Grisellini, Blaga, Pacha, Mercy, Musat si mai departe, in Pietele Unirii si Liberatatii, au notat cetatenii care au initiat proiectul.

Tot aproape 1700 de voturi a strans si propunerea de amenajare a unui parc de antrenament langa fosta platforma Solventul, pe malul Begai.
Urmeaza, in ordine, repararea fantanilor din Parcul Botanic, cu aproape 1500 de voturi.
Multi au fost si cetatenii care isi doresc o statuie ecvestra a lui Pavel Chinezu pe Calea Sever Bocu, peste 1400.
Urmeaza refacerea trotuarelor pe strada Johann Sebastian Bach din zona Circumvalatiunii, cu peste 1400 de voturi, respectiv amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii pe Armoniei, cu peste 1300 de voturi.

Luni, 23 septembrie, se incheie perioada de votare, iar reprezentantii primariei vor stabili proiectele castigatoare. In limita bugetului total de 4 milioane de lei alocat in acest an, ele vor fi implementate incepand cu anul viitor.

Sunt cate 500.000 de lei alocati pentru fiecare dintre cele 8 zone in care primaria a impartit orasul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Timisorenii vor si statuia…

    Nou statui ne lipsesc. In rest totul e perfect. Mai asta trebuia facut

    • Nelu, esti o dezamagire constanta si incepi sa ma superi. S-ar putea sa nu se potriveasca a ta cheie cu portile mele…

      • Ce ironie: sa te dai drept Dumnezeu in tip ce esti gay

        • asta-i Latcau! asta-i Latcau!

  2. Unul este proiectul pentru care s-au alocat fonduri și alta este mentenanța pentru care vor trebui fonduri în fiecare an. Poate ar trebui să li se trimită facturile celor care au votat asemenea lucruri an de an și să plătească un abonament anual pentru întreținerea spațiilor respective pentru că deșeurile vegetale generate trebuie ridicate destul de des în astfel de zone.

    • Vor fi votari la inceputul lui Decembrie pt tine. Poti atunci sa votezi comunisti ca si tine.
      Orasul asta are nevoie spatii verzi! Nu doar betoane.

      • In primul rand orasul nostru are nevoie de statui ! Cat mai multe statui ! Asta inseamna inainte, Nu inapoi !

        • Sper ca nu va ganditi la statui de tipul celei / celor din pta. Sf. Gheorghe si imprejurimi . Privind ce statui: ar trebui sa se gandeasca si sa circule cu ochii deschisi prin orase Europene cu urbanism asemanator cu cel al Timisoarei. Alzfel …. speriem turistii.

      • Orașul are nevoie de spații verzi dar și cele pe care le are nu sunt întreținute. Acum sunt unii care vor și acolo unde nu este un spațiu destinat și se face o cheltuială destul de însemnată pentru întreținere fără un beneficiu real, cel mult unul estetic. Dar așa este când nu gândești și ești spălat pe creieri de personaje habarniste și rupte de realitate. Cât despre distrugerea spațiilor verzi continue unde ar fi posibilă realizarea unor parcuri pentru proiecte imobiliare, asta probabil a trecut pe lângă tine fără să bagi de seamă în schimb vrei niște petice scumpe și inutile, motive numai bun pentru a muta niște bani publici în buzunare private și care să dea bine așa de formă pentru naivi, evident.

        • Orașul are nevoie de spații verzi impanzite de statui !
          Inainte. Nu inapoi !

          • Da, cât mai multe statui inspirate după poza de deschidere a jocurilor olimpice, festivitate care i-a plăcut de minune maestrului Fritz după cum a declara în postarea sa de pe FB.

      • Am vazut ce spatii verzi. Au cheltuit 350.000 euro pe saracia aia de schela cu flori care arata oribil si a distrus imaginea Pietei Victoriei atat timp cat a fost amplasata.
        Ma intreb de ce nu a raspuns pentru investitia aia absurda cand nimanui nu i-a placut, se urcau pe ea si radeau de ce prostie au putut sa faca.

    • Cum reușești să respiri singur ,nu te supăra ,dar cum de nu da mașina peste tine?😭😳 ,că ești copac 🌲 mai băiatule !
      Cum dracu va dau ăștia de la Vodafone telefonane la toți maaaa ????

  3. Daniel poate nu ar trebui plătite impozite nici la primărie nici în Romania și atunci fiecare să și întrețină mediul lui înconjurător.Si atunci nu am avea nevoie nici de primar care are bani de tot felul de studii cu dedicație dar nu are pt întreținerea spatiilor verzi ale orașului.Toate parcurile reprezentative ale Timișoarei sunt in paragină..

    • In loc să facă un sens giratoriu la Muzeul Apei ei pun frunza de pătrunjel pe moțul de la 💩 să pară puzin mai nemțesc!

    • Mare dreptate! Nu exista un singur parc decent in Timisoara. Pana si orasele de 3000 locuitori au macar un parc bine intretinut.
      Rozelor n-are nici 10% din stralucirea de alta data. Malul raului Bega arata ca o cocina si noaptea cand e cel mai frumos sa te plimbi pe malul unui rau, e periculos pentru ca e foarte slab iluminat si in unele portiuni nu e iluminat deloc, dai de oameni dubiosi pe acolo noaptea

      Efectiv sunt atatea locuri verzi neintretinute si abandonate incat ultima problema a orasului e aia ca avem prea putine spatii verzi. Singurul spatiu verde intretinut din Timisoara sunt gradinile din Iulius Town. Asta pentru ca ele nu apartin administratiei locale.

      Orice manageriaza administratia e dezastru. Te uiti si la trafic, in oras in care se presupune ca administratia promoveaza mijloacele alternative de transport: transportul in comun e sub orice critica si vine foarte greu, benzi de bicicleta nu ai mai niciunde, peste tot biciclisti pe trotuare, si ca pieton ai pus-o, in o gramada de intersectii semaforul VERDE pentru pietoni nu tine mai mult de 10 secunde, trebuie sa fii Schumacher ca sa poti traversa strada pe culoarea verde ca pieton.

      Pe astea nu le vede nimeni?

  4. Piata Libertatii era plina de copaci si verdeata . Acuma cum arata ? Cine a aprobat hidosenia asta ? Niciolae Robu cel mai viteaz primar din toate timpurile . Toata zona pietonala fara zona verde este opera lui exclusiva . Nu ca Spritz ar fi mai breaz……..si el are meritele lui in dezastrul si mizeria care se gaseste in Timisoara

    • Mă șoșocar debil, o PIAȚĂ unde se organizează activități culturale și sportive nu poate fi și parc pentru boschetari!

      • :)))) alt copac 🌲
        Nașpa că concerte,cabane de Crăciun,de Moș Nicolae,de Paști,de ce vrei tu,toate dar toate in piața Victoriei
        Despre ce vorbim?
        Libertăți sta degeaba acolo 💰

        • Dacă primarul de astăzi reales de catre full idioți nu organizează toate aceste manifestari in Piața Libertății asta nu înseamnă că Piața și-a pierdut utilitatea!
          In toată lumea civilizată există asemenea Piețe in care se organizează asemena activități!
          Dacă până astăzi nu ai iteles din ce cauză nu se organizează nici măcar târgurile de Crăciun sau de Paște acolo atunci ești un votant Fritz fără creier !

  5. Nu vor timisorenii statui. Deja a picat pe locul 2 tampenia de proiect cu statuia. De unde sunt bani de afise de impanzit orasul cu promovarea proiectului cu statuia? Cine baga bani in asa ceva si cu ce scop?
    Votati pentru parc si loc de joaca sa ramana cu buza umflata si cu banii dati pe afisele cu statuia https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte/365

  6. Timisorenii l-au votat pe Fritzy.
    De doua ori🤡🤡

    Cred ca asta spune suficient despre cum voteaza timisorenii, nu mai zic ce alte aberatii au votat de-a lungul timpului la locale, parlamentare sau prezidentiale. Prostocratie fudula🤡, dar hei, e doar parerea mea, poate ca ei au votat bine, dar sunt intotdeauna „altii” pe care putem da vina pentru orice. De exemplu (dam si un exemplu, asa, de „amuzament”) cei sanctionati sambata in jud Timis pentru incalcarea codului rutier nu sunt vinovati!🤡 Pentru ca politistii sunt vinovati!🤡😁🤡Huuuuooo poliitiiistiii, desigur. Ceea ce… Dragi „nevinovati” sanctionati sau nu pentru votul prostocratic sau orice, va doresc succes la ocuparea posturilor din MAI scoase la concurs, mergeti sa aveti „beneficii”, ar fi pacat sa pierdeti vremea pe internet, nu va doriti o speranta de viata de doar 62 de ani ca politisti? Plina de beneficii!🤡🤡 Asa-i, Bioxy?🤡😁🤡 Zi tu cine sunt vinovati, hai, spune-ti propaganda de kakat sa-ti castigi banii pe azi.

    • Pt tine este o cameră specială pregătită la Jebel.

      • Are la Văcărescu dar dacă nu își ia medicația, tot degeaba…

        • Cercul si du-te🤡😁🤡

      • E, asta da🤡😁🤡 argument, mi-ai zis-o!

        Alt Clei. Mai sunteti? Multi?🤡🤡

  7. Da! Cred ca dincolo de verdeata, trebuie sa avem si statui!
    Normal ar fi sa avem pentru fiecare personalitate remarcabila a trecutului acestui oras/regiuni, cate o statuie! Si asta nu oricum! Statuile „clasice”, cu reprezentari cat mai fidele ale celor pe care-i reprezinta, ar atrage admiratia si respectul celor care ne vad orasul, fost candva capitala a Ungariei, pe vremea lui Carol Robert de Anjou:
    Da! Putem sa acceptam si un melanj „artistic” cu statui moderne, dar ele ar trebui conecatate cu perioata in care au trait cei reprezentati de acele statui.
    Pentru ca nu-i asa! Cine n-are trecut, nare nici viitor si ramane in drumul altora ca frunza batuta de vant.
    Intreb si eu, cine-ar putea da un raspuns pentru o istorie contrafactuala: Unde-ar fi astazi Romania, daca numitul Robert, nu era invins de Mircea si nici Matias de Stefan?! 😉

    • Istoria contrafactuala e o aberatie demna de un IQ maxim cat numarul de la pantof, gaseste unul si-ti va „explica” cu lux de amanunte ce ar fi fost daca si cu parca🤡😁🤡.

      De ce? Pentru ca „the butterfly effect”, de-aia. Un rahat (aparent) de problema celor 3 corpuri si nu are solutie in general, cum sa poata spune cineva contrafactual ce ar fi fost si sa spuna totusi altceva decat kakat?

    • Da, un ansamblu sună minunat pentru maestrul Fritz care ar putea găsi imediat cine să se ocupe de așa ceva pentru a realiza statui de calitate la prețuri pe măsură.

  8. PS
    Si statuia sa fie atat de mare si de tare, incat sa nu mai fie obiect de furt pentru bronzul din care va fi fost creata spre memoria celui care a fost Pavel Chinezul; Asa cum a fost furata cea a Doctorului A. Cândea! https://ro.wikipedia.org/wiki/Aurel_C%C3%A2ndea si a carui statuie furata, n-a mai fost refacuta din pricina faptulu ca administratia municipiului condus de primarul Robu, a considerat ca ne demna de a fi restaurata memoria in bornz, a unui cetatean binefacator al orasului, nenascut la Timisoara.
    Cel mai probabil, „oficialii” astia de la „electro”, sunt mai cu totii electrocutati! 😉